Podgrzewacze paliwa
Moderator: Kosiarz
Podgrzewacze paliwa
Tak przypomnialo mi sie, ze w ofercie czesto pojawiaja sie podgrzewacze paliwa, te wmontowane w obieg wody i elektryczne. Co o tym myslicie? Sprawdza sie to?
GG 3597101 tel. 602-673-905
-
chodzi ocos takiego ? http://www.tedi60.bazarek.pl/kat.php/kid,3765/ap,0/ 

temat był już wałkowany więc sobie poszukaj
nawiasem mówiąc pewna firma produkuje grzałki do wszystkich typów silników- wywalasz zaślepkę, wbijasz grzałkę i jest git.
nawiasem mówiąc pewna firma produkuje grzałki do wszystkich typów silników- wywalasz zaślepkę, wbijasz grzałkę i jest git.
8 matizów i mały wacek
www.szary-racing.pl
www.szary-racing.pl
ymm na pewno nie zaszkodzi taka grzałka ale w czym ma pomóc
W odpaleniu motoru?? Jak motor zimny np -20C to paliwo bedzie podgrzane w filtrze ale paliwo co jest w pompie wtryskowej przewodach juz nie. Jak maszynownia odpali to juz bedzie pracować jak sie motor nagrzeje to tym bardziej
@ Marek nie bij tylko wytłumacz po co ten gaget w aucie

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- cornholio78
pewnie po to żeby do silnika podawane było paliwo o odpowiedniej lepkości (związanej z jego temperaturą) a co za tym idzie dawało się lepiej rozpylaćEskapada pisze:ymm na pewno nie zaszkodzi taka grzałka ale w czym ma pomócW odpaleniu motoru?? Jak motor zimny np -20C to paliwo bedzie podgrzane w filtrze ale paliwo co jest w pompie wtryskowej przewodach juz nie. Jak maszynownia odpali to juz bedzie pracować jak sie motor nagrzeje to tym bardziej
![]()
Miałem takowy wynalazek - pogrzewane przewody paliwowe swego czasy jeszcze w Kadeci dieslu (początek lat 90), taka prywaciarska robota. Jedyne co robiło to żarło akumulator. Niepolecam.
Efektywne natomiast było wstanie godzinę wcześniej i włączenie farelki pod klapę. Działało do -20.
Efektywne natomiast było wstanie godzinę wcześniej i włączenie farelki pod klapę. Działało do -20.

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.