LSD w Pajero?
Moderator: Kosiarz
LSD w Pajero?
Cześć
Przymierzam się do zakupu Pajero, Terrano, lub coś podobnego. Poczytałem trochę i w Pajero z lat 90tych podoba mi się superselect. Ale czy te samochody mają w jakieś szpery/LSD/blokady ?
z góry dziękuję za wyjaśnienia
Paweł
Przymierzam się do zakupu Pajero, Terrano, lub coś podobnego. Poczytałem trochę i w Pajero z lat 90tych podoba mi się superselect. Ale czy te samochody mają w jakieś szpery/LSD/blokady ?
z góry dziękuję za wyjaśnienia
Paweł
Re: LSD w Pajero?
Hehe, to zaraz zaczniesz zbierać za to niewinne porównanie:

PaveL pisze:Pajero, Terrano, lub coś podobnego.

Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
prównanie
To nie ta sama klasa? Niezależne zawieszenie z przodu, zależne z tyłu, ramy, reduktory, podobne masy i osiągi silników (~2,5l TD)
:(
LO, czyli długie?
to lipa
Pewnie szukając używanego trafić można głównie te niezeszperowane?
to lipa

Pewnie szukając używanego trafić można głównie te niezeszperowane?
Re: prównanie
ta sama, ta sama,PaveL pisze:To nie ta sama klasa? Niezależne zawieszenie z przodu, zależne z tyłu, ramy, reduktory, podobne masy i osiągi silników (~2,5l TD)
tylko niektórzy "inaczej" to widzą...

łoś też człowiek
LSD
Ale są jakieś reguły - które wersje mają "coś" w tylnym moście?
I czy superselect to dyferencjał i wiskoza, czy sama wiskoza? Nie psuje się ten napęd?
I czy superselect to dyferencjał i wiskoza, czy sama wiskoza? Nie psuje się ten napęd?
Witaj LO to określenie pierwszej generacji -marzec'91
Super select występuje tylko w drugiej generacji '91-,
W pierwszej generacji zdażały się mosty z LSD, przeważnie w wersji V6. Niestety dosyć rzadko spotykane.
W pierwszej generacji zdażały się mosty z LSD, przeważnie w wersji V6. Niestety dosyć rzadko spotykane.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
ss lsd itp.

A jak to wyglada na rynku? Trudno jest trafić na używane Pajero II z ss i LSD?
Jak wygląda trwałość paska rozrządu w dieslu 2.5 w błocie? Pasek jest zamkniety hermetycznie?
Re: ss lsd itp.
Nie jest trudno kupić Pajero z SS 4WD. Ciężej jest trafić SS4WD z LSD niż pełną blokadą 100PaveL pisze:![]()
A jak to wyglada na rynku? Trudno jest trafić na używane Pajero II z ss i LSD?
Jak wygląda trwałość paska rozrządu w dieslu 2.5 w błocie? Pasek jest zamkniety hermetycznie?

Tak wiec szukaj spokojnie z blokadą setką i ze skrzynią SS, tych rozwiązań technicznych na pewno nie znajdziesz w podobnym Terrano. Jak będziesz miał BARDZO dużo szczęścia to MOŻE uda Ci się zanabyć z blokadą przedniego mostu.
Pasek nie jest hermetycznie zamknięty - oczywiście jest dobrze osłonięty, błoto raczej sie tam nie dostanie - ale obudowy mianem hermetycznej bym nie nazwał. Gorzej natomiast jest z alternatorem. Jego niskie położenie na ziemią i bardzo blisko nadkola to pięta achillesowa motoru 2,5 TDI . Trzeba się liczyć z tym ze po dobrym upalaniu w lagrze i po wodowaniu szlag go trafi jak nie po pierwszym to piątym.
PS
W Pajero żadnych protez wiskotycznych nie było

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Re: LSD
PaveL pisze:Ale są jakieś reguły - które wersje mają "coś" w tylnym moście?
nie psuje sie tylko to czego niema

Czwarte serce 

Zgadza się. Pisałem o LO bo taką mam i wiem cos niecoś, natomiast na temat II generacji niech się wypowiadają bardziej obeznani.gebels pisze:zapomniałeś dodać że nie każde Pajero II generacji ma SSBooBoo pisze:Witaj LO to określenie pierwszej generacji -marzec'91
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.