UWAGA - oszust !!! (dlugie ..)
Moderator: Kosiarz
UWAGA - oszust !!! (dlugie ..)
Witam
Dlugo zbieralem sie do opisania mojego przypadku - moze to komus pomoze w przyszlosci.
Kupilem mojego Miska od czlowieka z Nysy / Kedzierzyna-Kozla poprzez Allegro - sprzedaje z dwoch nickow: "romansliwinski", "sliwar78" i "sanello". Czlowiek ten "specjalizuje" sie w samochodach 4x4 typu Pajero (wiekszosc V20 2,8 TDi), Patrol GR i Frontera.
Jego aukcje mozna poznac po specyficznym opisie, ktorego kilka cytatow jest ponizej:
"Mitsubishi PAJERO 2,8 GLS MOC KLIMA LUKSUS PRESTIZ -
Witam, oto do sprzedania klasowy samochód jakim jest Mitsubishi Pajero. Ten samochód jest marzeniem i prawdziwą legendą bo to ścisła czołówka wśród najlepszych samochodów terenowych świata a do tego w najlepszym możliwym wydaniu czyli w wersji GLS co sprawia że Pajero cieszy swego właściciela i użytkownika w każdej sytuacji. Dzięki swej niezawodności, atrakcyjnej sylwetce, solidności i sile japońskiej technologii, pełni komfortu wyposażenia, może praktycznie wszystko. Jadąc w terenie staje się jej częścią a widok jego sylwetki pędzącej po polach czy bezdrożach zapiera każdemu dech w piersiach. Ale jest nie tylko terenowym specjalistą bo jadąc autostradą zamienia się w komfortową limuzynę, której wielkość, piękno i magia budzą podziw wśród zwykłych pojazdów. Jadąc po mieście żadne dziury nie są mu straszne, jego wielkość daje poczucie bezpieczeństwa zaś wpatrzone w niego zachwycone oczy pieszych i innych kierowców są normalnością. W każdej sytuacji Pajero gwarantuje satysfakcję: czy to jazdą z największą przyczepą czy kempingiem, czy to wyjazd z dziećmi czy znajomymi w siedmioosobowym składzie nad wodę i grilla, czy nawet wyjazd na zakupy i jakze wspaniała prezencja na parkingu przed marketem wśród masówki motoryzacyjnej zwykłych śmiertelników. Pajero to coś więcej niż auto – jest jak najlepszy przyjaciel a nawet często staje się nowym „żyjącym” członkiem rodziny.
Masz wątpliwości, pytania a może problem z wyborem auta – zadzwoń postaramy by zakup auta stał się przyjemnością i pamiętaj nie sprzedajemy bo jak to czesto bywa auto się znudziło czy sprzedamy za grosze bo sytuacja materialna nas przyciska – nic z tych rzeczy – sprzedajemy bo nasza pasja to wyjątkowe i dobre samochody a spełnienie marzeń klienta to cos więcej niż papierowe banknoty."
link do obecnej aukcji: http://moto.allegro.pl/item140968306_mi ... estiz.html
W czym rzecz - proponuje uwazac na opis auta i rzeczywistosc - ja bylem zapewniony przez telefon o bezwypadkowosci auta, kompletnym wyposazeniu z klimatyzacja, opony 20% zuzycia itp.
Co sie okazalo na miejscu
- Lakierowane drzwi kierowcy z progiem,
- Brak klimy - na desce przelacznik klimy obracajacy sie o 360st - pociagnalem za niego i wypadl do kabiny (byl podklejony tasma klejaca zeby nie wylecial), klimy oczywiscie nie bylo (brak instalacji, parownika i sprezarki). Sprzedajacy udawal glupiego, ze nie sprawdzal u Niemca - smiechu warte.
- Opony mialy 20% ale bieznika - praktycznie do wymiany (w tym jedna z rozcietym barkiem)
- Dalem ciala i nie zdjalem na miejscu obudowy kola zapasowego (widzialem ze jest, obejrzalem bieznik), w domu obudowe zdjalem a tam felga od Mercedesa na 5 srub z rozwierconym jednym otworem zeby pasowalo na mocowania w Pajero.
Dlaczego pisze o tym teraz - udalo mi sie te rzeczy wychwycic przy zakupie i zbic cene, na szczescie reszta auta jest w porzadku.
Wkurza mnie tylko to, ze sprzedajacy od 2 m-cy sciemnia mnie ze dostane kolo zapasowe i brakujace wyposazenie - zaglowki na tylne kanapy i cisza, pomimo zapewnien ma mnie w dupie.
Przestrzegam raz jeszcze - uwazajcie na kolesia.
Pozdr
PS - chcialem to umiescic w dziale ogolnym ale z racji tego ze wiekszosc jego aut to Pajero dlatego jest tutaj.
Prosba - podepnijcie sie pod ten temat jak macie podobne doswiadczenia, bedziemy wiedziec gdzie i od kogo nie kupowac.
Dlugo zbieralem sie do opisania mojego przypadku - moze to komus pomoze w przyszlosci.
Kupilem mojego Miska od czlowieka z Nysy / Kedzierzyna-Kozla poprzez Allegro - sprzedaje z dwoch nickow: "romansliwinski", "sliwar78" i "sanello". Czlowiek ten "specjalizuje" sie w samochodach 4x4 typu Pajero (wiekszosc V20 2,8 TDi), Patrol GR i Frontera.
Jego aukcje mozna poznac po specyficznym opisie, ktorego kilka cytatow jest ponizej:
"Mitsubishi PAJERO 2,8 GLS MOC KLIMA LUKSUS PRESTIZ -
Witam, oto do sprzedania klasowy samochód jakim jest Mitsubishi Pajero. Ten samochód jest marzeniem i prawdziwą legendą bo to ścisła czołówka wśród najlepszych samochodów terenowych świata a do tego w najlepszym możliwym wydaniu czyli w wersji GLS co sprawia że Pajero cieszy swego właściciela i użytkownika w każdej sytuacji. Dzięki swej niezawodności, atrakcyjnej sylwetce, solidności i sile japońskiej technologii, pełni komfortu wyposażenia, może praktycznie wszystko. Jadąc w terenie staje się jej częścią a widok jego sylwetki pędzącej po polach czy bezdrożach zapiera każdemu dech w piersiach. Ale jest nie tylko terenowym specjalistą bo jadąc autostradą zamienia się w komfortową limuzynę, której wielkość, piękno i magia budzą podziw wśród zwykłych pojazdów. Jadąc po mieście żadne dziury nie są mu straszne, jego wielkość daje poczucie bezpieczeństwa zaś wpatrzone w niego zachwycone oczy pieszych i innych kierowców są normalnością. W każdej sytuacji Pajero gwarantuje satysfakcję: czy to jazdą z największą przyczepą czy kempingiem, czy to wyjazd z dziećmi czy znajomymi w siedmioosobowym składzie nad wodę i grilla, czy nawet wyjazd na zakupy i jakze wspaniała prezencja na parkingu przed marketem wśród masówki motoryzacyjnej zwykłych śmiertelników. Pajero to coś więcej niż auto – jest jak najlepszy przyjaciel a nawet często staje się nowym „żyjącym” członkiem rodziny.
Masz wątpliwości, pytania a może problem z wyborem auta – zadzwoń postaramy by zakup auta stał się przyjemnością i pamiętaj nie sprzedajemy bo jak to czesto bywa auto się znudziło czy sprzedamy za grosze bo sytuacja materialna nas przyciska – nic z tych rzeczy – sprzedajemy bo nasza pasja to wyjątkowe i dobre samochody a spełnienie marzeń klienta to cos więcej niż papierowe banknoty."
link do obecnej aukcji: http://moto.allegro.pl/item140968306_mi ... estiz.html
W czym rzecz - proponuje uwazac na opis auta i rzeczywistosc - ja bylem zapewniony przez telefon o bezwypadkowosci auta, kompletnym wyposazeniu z klimatyzacja, opony 20% zuzycia itp.
Co sie okazalo na miejscu
- Lakierowane drzwi kierowcy z progiem,
- Brak klimy - na desce przelacznik klimy obracajacy sie o 360st - pociagnalem za niego i wypadl do kabiny (byl podklejony tasma klejaca zeby nie wylecial), klimy oczywiscie nie bylo (brak instalacji, parownika i sprezarki). Sprzedajacy udawal glupiego, ze nie sprawdzal u Niemca - smiechu warte.
- Opony mialy 20% ale bieznika - praktycznie do wymiany (w tym jedna z rozcietym barkiem)
- Dalem ciala i nie zdjalem na miejscu obudowy kola zapasowego (widzialem ze jest, obejrzalem bieznik), w domu obudowe zdjalem a tam felga od Mercedesa na 5 srub z rozwierconym jednym otworem zeby pasowalo na mocowania w Pajero.
Dlaczego pisze o tym teraz - udalo mi sie te rzeczy wychwycic przy zakupie i zbic cene, na szczescie reszta auta jest w porzadku.
Wkurza mnie tylko to, ze sprzedajacy od 2 m-cy sciemnia mnie ze dostane kolo zapasowe i brakujace wyposazenie - zaglowki na tylne kanapy i cisza, pomimo zapewnien ma mnie w dupie.
Przestrzegam raz jeszcze - uwazajcie na kolesia.
Pozdr
PS - chcialem to umiescic w dziale ogolnym ale z racji tego ze wiekszosc jego aut to Pajero dlatego jest tutaj.
Prosba - podepnijcie sie pod ten temat jak macie podobne doswiadczenia, bedziemy wiedziec gdzie i od kogo nie kupowac.
Ostatnio zmieniony czw lis 16, 2006 5:28 pm przez gossy, łącznie zmieniany 1 raz.
------------
Jarek po trupach do celu ...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
To co kolego? Przy zakupie rączki drżały, dech w piersi zaparło?
Nie martw się, tak naprawdę facet ma w życiu cztery radości - jak w starej anegdocie :
pierwsza- jak kupuje pierwszy samochód
druga - jak się żeni
trzecia - jak sprzedaje
czwarta -..........
Zyczę Ci spełnienia przynajmniej pierwszych trzech!

Nie martw się, tak naprawdę facet ma w życiu cztery radości - jak w starej anegdocie :
pierwsza- jak kupuje pierwszy samochód
druga - jak się żeni
trzecia - jak sprzedaje
czwarta -..........
Zyczę Ci spełnienia przynajmniej pierwszych trzech!

gg 12380650
po 5-tym poście,czesław&jarząbek pisze:no...mykelo pisze:zeni tez dyskoteki
![]()
no
kiedyś jedną z równie grafomańskim opisem przyprowadzili na oględziny-auto nie zakwalifikowało się do dalszego etapu...
potem kupił je człowiek z warszawy nieświadomy stanu i nie dojechał nawet do janek...

Czesł, ale od Janek to korki są

btw. @gossy - jest taki temat 'ostrzegam czy coś " - tam to mozna było dać, jest już sporo informacji o innych gamoniach
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi
bo prawda jest niestety taka, że nie można nikomu ufać
samochód na spokojnie obejżeć, jak czegoś nie ma to zbijać cenę
nie liczyć, że ktoś coś nam zgodnie z umową dośle, sam miałem taką sytuację. Kupiłem długiego patrola od pana który nota bene udziela się na forum i uchodzi za jakiś autorytet (bandzior 4x4), dogadaliśmy się że w cenie dośle mi koło zapasowe i tylną kanapę, po wielu telefonach odpuściłem
nauczka na przyszłość pozostała
nie szukam taniej satysfakcji, piszę o tym żeby inni młodzi i pełni zaufania nie popełniali takich błędów

nie liczyć, że ktoś coś nam zgodnie z umową dośle, sam miałem taką sytuację. Kupiłem długiego patrola od pana który nota bene udziela się na forum i uchodzi za jakiś autorytet (bandzior 4x4), dogadaliśmy się że w cenie dośle mi koło zapasowe i tylną kanapę, po wielu telefonach odpuściłem

nie szukam taniej satysfakcji, piszę o tym żeby inni młodzi i pełni zaufania nie popełniali takich błędów
- misialek
-
Miałem oglądać kiedyś disco u niego jak szukałem auta. Facet 15 minut pitolił na temat tego auta a w skrócie chodziło o to że jego dyskoteka (czerwona- długo wisiała na allegro) to najlepsza ze wszystkich jakie są obecnie w Polsce. Dzwoniłem jeszcze ze 2 razy i za kazdym razem to samo gadał przez kwadrans. Opis był bardzo podobny do tego powyżej. W dniu wyjazdu zadzwoniłem że jade a on powiedział że auto zabrał szwagier z Kędzierzyna K. i pojechał z dziećmi w góry bo musiał ale ze jak cos to on dojedzie kiedyś do Katowic i pokaże tą legende. W sumie sie jak człowiek wqrviłem i tak pojechałem do Nysy do innego kolesia oglądać inną wspaniałą ślicznotke która też się okazała zardzewiałym złomem. Że byłem już daleko od domu pojechałem do Żar k. Zgorzelca i tam kupiłem 94r wyglądającą i jeżdżąco zylion razy lepiej od tej z Nysy i to jeszcze taniej.
Kupiłem od Maristeza (jest na forum) i na podstawie tego co mówił o aucie przez telefon a tego co zobaczyłem w rzeczywistości mogę polecić go jako sprzedawce (Sz.P. Moderatorze to nie jest reklama
).
Kupiłem od Maristeza (jest na forum) i na podstawie tego co mówił o aucie przez telefon a tego co zobaczyłem w rzeczywistości mogę polecić go jako sprzedawce (Sz.P. Moderatorze to nie jest reklama

Ranger, XC70, XTZ660
A ja sie powtarzam jak mandaryna... TFU! - kataryna, w kazdym podobnym watku, zeby:
- kupowac od osob znanych na forum, albo
- zlozyc zamowienie do zaufanego importera i cierpliwie czekac,
- jak jest cos w aucie podejrzanego i zlapiemy sprzedawce na oszustwie (jak w opisanym przypadku - klimie) - to w ogole odpuscic. Pewnie takich ukrytych wad jest wiecej.
Niestety, czesto bywa tak ze sie ktos napali, jedzie 400km (po dogadaniu przez telefon - patrz wyzej) - i na miejscu spuszcza glowe i bierze co jest.
Dzieki temu, na forum przybywa nowych watkow
- kupowac od osob znanych na forum, albo
- zlozyc zamowienie do zaufanego importera i cierpliwie czekac,
- jak jest cos w aucie podejrzanego i zlapiemy sprzedawce na oszustwie (jak w opisanym przypadku - klimie) - to w ogole odpuscic. Pewnie takich ukrytych wad jest wiecej.
Niestety, czesto bywa tak ze sie ktos napali, jedzie 400km (po dogadaniu przez telefon - patrz wyzej) - i na miejscu spuszcza glowe i bierze co jest.
Dzieki temu, na forum przybywa nowych watkow

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
powiedzcie panu " sanello" zeby sie przezucil na mazdy tam sa przyciski i nawet czesto swieca od klimy a reszty niema jesli taka wersja ... ilez ja sie musze otlumaczyc nieraz klijentom ze klimy niema choc jest przycisk ac i ze nie wyciagnalem tej klimy kupujacemu tylko japonce tak robia ze jest instalacja a klimy nieto .. przynajmniej by ten handlarzyna nie musial se kleic tych pokretel
dziwie sie ze gosc tak dziala bo dzis w ten sposob niedarady zbyt wiele sprzedac .....

miły gosciu, przyjechałes po auto,na kartce jakis geniusz napisał ci punkty od 1 chyba do 20 co masz sprawdzic, wszystko ci pasowało, napaliłes sie, powiedziałes ze oglądałes juz kilka patroli i ten jest super,dzwoniłes puzniej zachwycony ze odpala przy -20 itp.co do kanapy to sam zaproponowałem ze POSTARAM SIE GDZIES TAKĄ ZDOBYC mimo ze nawet bez niej bys to auto kupił,proponowałem ci zebys poczekał z kupnem i przyjechał za kilka dni,ale byłes tak napalony ze nie odpusciłes,dzwoniłem do ciebie pare dni puzniej proponowałem kanape od krotkiego którą z pewnoscią dało sie wykorzystac,albo bardzo podobną od lj 73 bo orginalnej nigdzie zdobyc nie moge,a bede akurat jechał do gdanska i moge ci ją podrzucic,powiedziałes ze sie nie spieszy i sam sprobujesz poszukac orginalnej,po miesiącu dzwonisz ze jednak chcesz tą od krotkiego, tylko jest problem bo ja juz jej nie mam,dwa miesiące po kupnie dzwonisz z płaczem ze koło zapasowe które ci dałem nie pasuje.jak ja jezdziłem tym samochodem nie woziłem ze sobą zapasu,więc jak sprzedawałem to przy tobie wziołem pierwsze lepsze z całej kupy kół i włozyłem ci na pake, przyznaje ze mogłem nie zauwazyc ze ma inny rozstaw,wiec umuwilismy sie ze odeslesz mi to złe a ja wysle ci dobre, do tej pory nic nie dostałem.podsumowując dostałes zajebiste auto za dobre pieniądze(co sam stwierdziłes) a pierdolenie na forum ze jestem oszustem bo ci złe kółko dałem to niezłe hujostwo_Karol_ pisze:bo prawda jest niestety taka, że nie można nikomu ufać![]()
![]()
wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
dodam tylko ze koszt wysyłki takiego koła prawdopodobnie przewyzsza jego wartosc
ja niegoszen pisze:wszyscy tak gadacie, a wszyscy z was wzieli swoje kobiety w ciemno i z róznymi wadamiDo piero po ślubie wszystko wyszło. Ale co jakoś się kula, no nie
![]()
![]()

Tak, wiem o tym ale koles 90% ma Pajero i to prawie wszystkie 2,8TDi dlatego temat tutaj.darkman pisze:btw. @gossy - jest taki temat 'ostrzegam czy coś " - tam to mozna było dać, jest już sporo informacji o innych gamoniach
Sam sie zastanawialem czy podawac dane klienta - dlaczego nie? juz sobie ich odpuscilem - kolo zapasowe juz mam, zaglowki tez.
Aha - uwazajcie jeszcze na ich "konserwcje" ramy - walniete wszystko bitexem jak sie patrzy, bez czyszczenia, na wszystkie elementy lacznie z zawieszeniem. Mialem troche roboty zeby po nich poprawic.

Czlowiek - cholera jasna uczy sie do konca zycia .
------------
panie Bandzior, w którym miejscu napisałem, że jest Pan oszustem 
uderz w stół a nożyce same się odezwą
powiedział Pan, że kanapę oryginalną załatwi czy nie powiedział Pan
męczyłem Pana telefonami o zapas i kanpę z regularnością 2 x na tydzień, w końcu odpuściłem - bo gra nie warta świeczki
obiecał Pan
czy nie
krótka odpowiedż
tak czy nie 
to jak Pan kiedyś dotrze do Gdańska (tak jak Pan obiecał) to Panu podrzucę to koło (czeka na Pana w garażu), nie będę go Panu odsyłał bo wiem że kanapy i oryginalnego zapasu od Pana nie dostanę
jest Pan niesłowny, ot tyle
nigdzie nie napisałem że jest Pan oszustem, sam to Pan napisał

uderz w stół a nożyce same się odezwą

powiedział Pan, że kanapę oryginalną załatwi czy nie powiedział Pan

męczyłem Pana telefonami o zapas i kanpę z regularnością 2 x na tydzień, w końcu odpuściłem - bo gra nie warta świeczki
obiecał Pan

to jak Pan kiedyś dotrze do Gdańska (tak jak Pan obiecał) to Panu podrzucę to koło (czeka na Pana w garażu), nie będę go Panu odsyłał bo wiem że kanapy i oryginalnego zapasu od Pana nie dostanę

jest Pan niesłowny, ot tyle
nigdzie nie napisałem że jest Pan oszustem, sam to Pan napisał