2. Czy przegielka w przednich piastach sa zalaczane podcisnieniowo Jezeli tak to w ktorym monecie sie zalaczaja/rozlaczaja
ps. Uzylem opcji szukaj i nic...

Moderator: Kosiarz
Napęd kół przednich załączany jest podciśnieniowo.caterpillar pisze:Czy przegielka w przednich piastach sa zalaczane podcisnieniowo. Jezeli tak to w ktorym monecie sie zalaczaja/rozlaczaja
To co jak sie jedzie na 2h to cal czas od przednich kol obracaja sie poloski, przeguby, pracuje dyfer, i wal napedowy ?pedro3 pisze:Napęd kół przednich załączany jest podciśnieniowo.caterpillar pisze:Czy przegielka w przednich piastach sa zalaczane podcisnieniowo. Jezeli tak to w ktorym monecie sie zalaczaja/rozlaczaja
Pajero II z SS nie ma sprzęgiełek piast przednich.
jak można rozłączać podczas jazdy to po co cofaszgossy pisze:Przy jezdzie na 2H obracaja sie przeguby i poloski, przy przejsciu na 4H polaczenie napedu wystepuje podcisnieniowo w przednim mech roznicowym.
Nie ma potrzeby (podobno) zatrzymywania sie zeby zapiac 4H i odwrotnie - nie potrzeba cofac aby rozpiac naped na przod (4H na 2H).
Ja jednak 2H na 4H robie przy ruszaniu, a po rozlaczeniu 4H-2H cofam
tak jak pisalem wyzej: wszystko co wiem o tym reduktorze to tylko wyczytane z tego forum i jesli tam jest najnormalniejszy mechanizm rozicowy to nawet lepiejMisiek Bielsko pisze:Jedna z wielu bzdur powielanych na tym forum, ze niby naped jest dzielony 33/66% i takie tam.danielpoz pisze:czytalem na tym forum ze jest tam wiskoza i rozdzial nie jest 50 na 50
bylo ostatnio o tym tu prawione tydzien gora dwa
Superselect ma centralny, normalny dyfer, chyba ze ja mam alzheimera
W skrzyni Super Select od początku (od 1992) jest "normalny" mechanizm różnicowy. Tyle, że od 1999 (drugiej generacji SupSelect 4WD II wprowadzona do Pajero V60 ) dodano do niego sprzęgło płytkowe działające jak częściowa blokada, dzięki czemu rozdział momentu przód/tył może przyjmować wartości od 30:70 do 50:50. SS 4WD II stosowano także w niektórych odmianach Pajero Pinina.danielpoz pisze: (...) jesli tam jest najnormalniejszy mechanizm rozicowy to nawet lepiej![]()
tylko komu teraz wierzyc
Dla potwierdzenia i zaprzestania głoszenia na forum herezji pokazuję:zu-tec pisze:W skrzyni Super Select od początku (od 1992) jest "normalny" mechanizm różnicowy....danielpoz pisze: (...) jesli tam jest najnormalniejszy mechanizm rozicowy to nawet lepiej![]()
tylko komu teraz wierzyc
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości