reduktor w pajero
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
reduktor w pajero
cześć mam problem z reduktorem,w moim poprzednim reduktorze rozsypał się łańcuch, skróciłem go ,ale nie dało się założyć.Kupiłem inny i napęd jest ok, ale przy jeździe na 4L i włączaniu wstecznego dźwignia reduktora wędruje samoczynnie na luz i można tylko włączyć 4H, czy tak ma być , czy coś jest nie tak? misiek jest 84 2,3 TD, boję się o sprzęgło gdyż już raz się nadpaliło w piachu przy cofaniu na 4H
Pozdrawiam Jarek
Pozdrawiam Jarek
jarek
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
JEST DAIHATSU ROCKY 92 , 2,8 TDI
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
najprawdopodobniej jest to wina trzpienia wbitego w miejscu łaczenia sie dzwigni z wodzikiem ,
spróbuj zdjąc z góry pokrywkę wraz z dzwigniami ( wpierw miechy gumowe ,potem 8 sróbek z pokrywki )
spróbuj poruszac przesuwkami zobaczycz co sie dzieje ,
czesto trzpień sie przesunie i robi takie komplikacje bo właczając wsteczny działa na dzwignie od reduktora
PS wszystkie gwinty skrecamy na klej do gwintów
spróbuj zdjąc z góry pokrywkę wraz z dzwigniami ( wpierw miechy gumowe ,potem 8 sróbek z pokrywki )
spróbuj poruszac przesuwkami zobaczycz co sie dzieje ,
czesto trzpień sie przesunie i robi takie komplikacje bo właczając wsteczny działa na dzwignie od reduktora
PS wszystkie gwinty skrecamy na klej do gwintów
pozdrawiam Marek
offpoje team
offpoje team
-
- jestem tu nowy...
reduktor
dziękuję za wskazówki , sprawdzę i dam znać
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jarek
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
-
- jestem tu nowy...
reduktor
witam ponownie, bardzo dziękuję za trafną diagnozę sworzeń sam wbiłem za glęboko przy wymianie reduktora, po cofnięciu wszystko wróciło do normy
mam jeszcze jedno pytanie odnośnie czujników w skrzyni i reduktorze , patrząc od silnika to pierwszy jest chyba od świateł wstecznych i działa , drugi jest w reduktorze chyba od kontrolki 4h i 4l , kontrolka gaśnie tylko w położeniu między 4l i 4h przy jeździe na 2h też świeci !?, ten trzeci ostatni czujnik nie jest podłączony i właściwie nie idą już żadne wolne przewody żeby go podłączyć , do czego on służy , tak sobie kombinuję czy go nie zmostkować z tym poprzednim w reduktorze .Proszę o radę
dzięki i Pozdrawiam
Jarek

mam jeszcze jedno pytanie odnośnie czujników w skrzyni i reduktorze , patrząc od silnika to pierwszy jest chyba od świateł wstecznych i działa , drugi jest w reduktorze chyba od kontrolki 4h i 4l , kontrolka gaśnie tylko w położeniu między 4l i 4h przy jeździe na 2h też świeci !?, ten trzeci ostatni czujnik nie jest podłączony i właściwie nie idą już żadne wolne przewody żeby go podłączyć , do czego on służy , tak sobie kombinuję czy go nie zmostkować z tym poprzednim w reduktorze .Proszę o radę
dzięki i Pozdrawiam
Jarek
jarek
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
Proponuję przeczytać:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=32174
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=32174
Pozdrawiam
pedro3
[było: Pajero II, Frontera B, Jeep GC WJ, Outlander III; jest: Ford Edge]
pedro3
[było: Pajero II, Frontera B, Jeep GC WJ, Outlander III; jest: Ford Edge]
-
- jestem tu nowy...
reduktor w pajero
witam ponownie, serdeczne dzięki za podpowiedź po połaczeniu szeregowym czujników wszystko działa jak należy
nie mogłem sam stwierdzić połączenia gdyż przy czujnikach były pourywane przewody
Pozdrawiam

nie mogłem sam stwierdzić połączenia gdyż przy czujnikach były pourywane przewody
Pozdrawiam
jarek
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
PAJERO 2,3 TD 84
BYŁO
-
- jestem tu nowy...
reduktor pajero

Problem polega na tym że nie moge przełączyć reduktor na 4L i N.
Napędy 4x4 działają.Proszę o szybką odpowiedz.
-
- Igor V8
-
Re: reduktor pajero
Bardzo proszępatryk1410 pisze:Witam.Mam problem z reduktorem w Pajero z silnikiem 2.5 TD 1989r.
Problem polega na tym że nie moge przełączyć reduktor na 4L i N.
Napędy 4x4 działają.Proszę o szybką odpowiedz.

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ...