Miły pan z serwisu miska i tuleja reduktora :-)

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Y@nek

Miły pan z serwisu miska i tuleja reduktora :-)

Post autor: Y@nek » wt gru 12, 2006 7:02 pm

Witam wieczornie
Kilka postów temu była dyskusja nad tą nieszczęsną tuleją w reduktorze która w moim wypadku kwalifikuje się do wymiany.
Po zdemontowaniu tylnego elementu reduktora w którym owa tuleja się znajduje , bez problemu ją wybiłem , no i teraz latam i szukam firmy która mi coś takiego wyrzeźbi.
Przy okazji postanowiłem zadzwonić do Wrocławia , do serwisu Mitsubishi aby się przekonać osobiście czy ten drobny element jest do zdobycia i ile kosztuje.
Musze przyznać że pan z działu części zamiennych okazał się w pełni profesjonalistą na swoim stanowisku , i po naświetleniu mu problemu podjął się poszukiwania owej tulei.
Zajeło mu to sporo czasu (nawet kontaktował się z centralą) ale już wiem że owa tuleja nie występuje jako część , można ją zakupić razem z tylnym elementem reduktora , z którym tworzy całość i kosztuje jedyne 2,780zł. :lol:
Dorobienie tulejki nie powinno sprawić fachowcowi problemu , problemem jest wykonanie kanałów smarujących wewnątrz tulei , przynajmniej takich , jakie są w orginalnej tulei , ponieważ orginał miał najpierw wyfrezowane kanały smarujące , a potem dopiero robiono z tego tuleje (widać zamek łączący brzegi tulei)
A jutro odbieram sprzęgło , zamówiłem komplet firmy Aisin , stare co prawda jeszcze robiło , ale okazało się że "mądry" poprzedni właściciel po doszczętnym spaleniu tarczy , wymienił tylko tarcze a docisk został stary który wygląda żałosnie , pełno w nim jeszcze frędzli po starej tarczy , a kolor docisku świadczy hmmm , sam niewiem o czym :D
No , wystarczy tego gadania , bo zaraz zaśniecie :wink:
było Pajero, jest Jeep, nie wiem tylko czy się cieszyć, czy płakać.
GG-33638

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » wt gru 12, 2006 7:30 pm

:)16
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » wt gru 12, 2006 8:24 pm

Tak wiem, to krajan :roll:
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » wt gru 12, 2006 8:26 pm

Y@nku drogi taką tuleję w Jeleniej mogą dorobić w dwóch miejscach - w Simecie na zabobrzu lub w cieplicach koło hurtowni łożysk (dawny PGR) jest taka firemka ślusarska i tam jest pan inżynier starej daty który takie rzeczy potrafi zrobić.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Y@nek

Post autor: Y@nek » wt gru 12, 2006 9:06 pm

Igor909 pisze::)16
Hmm , problem ze zgryzem ? :wink:
GG-33638

Y@nek

Post autor: Y@nek » wt gru 12, 2006 9:16 pm

BooBoo pisze:Y@nku drogi taką tuleję w Jeleniej mogą dorobić w dwóch miejscach - w Simecie na zabobrzu lub w cieplicach koło hurtowni łożysk (dawny PGR) jest taka firemka ślusarska i tam jest pan inżynier starej daty który takie rzeczy potrafi zrobić.
No spoko , Simet odpada , przynajmniej w tym roku , dawny PGR też nie wyrabia (może pan inżynier jest już ze zbyt starej daty) i jeszcze kilka miejsc w Jeleniej też odpada które dzisiaj odwiedziłem.
Ale to nic , jutro też jest dzień , w końcu trafie kogoś kto zechce zarobić troche grosza. :-?
GG-33638

Awatar użytkownika
gossy

Re: Miły pan z serwisu miska i tuleja reduktora :-)

Post autor: gossy » wt gru 12, 2006 9:27 pm

Y@nek pisze:Zajeło mu to sporo czasu (nawet kontaktował się z centralą) ale już wiem że owa tuleja nie występuje jako część , można ją zakupić razem z tylnym elementem reduktora , z którym tworzy całość i kosztuje jedyne 2,780zł. :lol:
Pytalem sie kiedys w Mitsubishi Borowski Lodz o zaglowki do Pajera V20 ............ 1390,00 PLN za szt. :)3
------------
Jarek po trupach do celu ...

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » śr gru 13, 2006 8:25 am

Y@nek pisze:
BooBoo pisze:Y@nku drogi taką tuleję w Jeleniej mogą dorobić w dwóch miejscach - w Simecie na zabobrzu lub w cieplicach koło hurtowni łożysk (dawny PGR) jest taka firemka ślusarska i tam jest pan inżynier starej daty który takie rzeczy potrafi zrobić.
No spoko , Simet odpada , przynajmniej w tym roku , dawny PGR też nie wyrabia (może pan inżynier jest już ze zbyt starej daty) i jeszcze kilka miejsc w Jeleniej też odpada które dzisiaj odwiedziłem.
Ale to nic , jutro też jest dzień , w końcu trafie kogoś kto zechce zarobić troche grosza. :-?
No to pomysłow gdzieby ktoś coś takiego mógł zrobić już nie mam.

ALe, ale w Karelmie był kiedyś szlifierz, całkiem niezły, miał tam jakąs prywatną działałność, we czwartek będę w Piechowicach to sie zorientuję.

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » śr gru 13, 2006 10:14 am

Jakbys przyslal zdjecia tej tulejki do mnie na maila to tez moglbym popytac z ciekawosci w Rzeszowie...
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » czw gru 14, 2006 2:32 pm

Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”