wyciągarka
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
wyciągarka
witam szanownych kolegów.chcę zamontować wyciągarkę ale nie wiem jak to zniesie zawiecha. 

- Igor V8
-
Re: wyciągarka
W czym , gdzie i dlaczegoradosław nowak pisze:witam szanownych kolegów.chcę zamontować wyciągarkę ale nie wiem jak to zniesie zawiecha.

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

Nie zniesie. Nie zakładaj.radosław nowak pisze:witam szanownych kolegów.chcę zamontować wyciągarkę ale nie wiem jak to zniesie zawiecha.
Ave Caesar!
Pajero znowu w przebudowie.
Photo by: pwiecko
wyciągraka do Pajero to taka co min 4.5 tony uciagu a takowe waża około 45 kg i więcej plus plyta montażowa. Jeśli do tego chciałbyś zrobić jakiś inny stalowy zderzak to bedzie on ważył kolejne 50 kg. Dla przykładu moj zderzak ARB waży 48 kg - wiec suma sumarum orginalne drązki skretne tego dlugo tego nie wytzymają. O tym że auto bedzie miało przód klapięty nie musze chyba pisaćradosław nowak pisze:witam szanownych kolegów.chcę zamontować wyciągarkę ale nie wiem jak to zniesie zawiecha.

Wyciągraka do Pajero to Super Winch EP 12 to wydatek 4.800 plus drążki skretne OME o dodatkowej nośności 50/ 110 kg = 1.600 zł plus dwa amorki heavy duty OME = 1.100 zł. Dopełniem rozkoszy jest zderzak ARB = 4200 zł.
No to masz opcje swiąteczny full wypas pod choinkę

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
SławekXJ pisze:Qfa... Ty żyjeszEskapada pisze:![]()
![]()
nooo baa

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Nie zakładaj - kup drugą mitsubihe do wyciągania pierwszej - wyjdzie taniejEskapada pisze:...Wyciągraka do Pajero to Super Winch EP 12 to wydatek 4.800 plus drążki skretne OME o dodatkowej nośności 50/ 110 kg = 1.600 zł plus dwa amorki heavy duty OME = 1.100 zł. Dopełniem rozkoszy jest zderzak ARB = 4200 zł...radosław nowak pisze:witam szanownych kolegów.chcę zamontować wyciągarkę ale nie wiem jak to zniesie zawiecha.

dętki sucks! a dotacja z Funduszu Pracy vivat!
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Eskapada pisze:wyciągraka do Pajero to taka co min 4.5 tony uciagu a takowe waża około 45 kg i więcej plus plyta montażowa. Jeśli do tego chciałbyś zrobić jakiś inny stalowy zderzak to bedzie on ważył kolejne 50 kg. Dla przykładu moj zderzak ARB waży 48 kg - wiec suma sumarum orginalne drązki skretne tego dlugo tego nie wytzymają. O tym że auto bedzie miało przód klapięty nie musze chyba pisaćradosław nowak pisze:witam szanownych kolegów.chcę zamontować wyciągarkę ale nie wiem jak to zniesie zawiecha.![]()
Wyciągraka do Pajero to Super Winch EP 12 to wydatek 4.800 plus drążki skretne OME o dodatkowej nośności 50/ 110 kg = 1.600 zł plus dwa amorki heavy duty OME = 1.100 zł. Dopełniem rozkoszy jest zderzak ARB = 4200 zł.
ty to potrafisz Bartek podnieśc ludzi na duchu
wlasnie bede motał po nowym roku wciagarke do miska wszystko pokupione i ceny znam to koledze pomoge
wycigarka 4,5tony Ramsey
Zderzaki przód tył, płyta po wciagarke i pod autko + inne duperele made by MT
zawiecha TJM kompletna
wieksze kolka bo mam teraz 31x10,5R15 MT
razem za calosc to netto wyszlo tyle co wart jest misiek a moze jak bym dokladniej policzyl to wiecej![]()
Czwarte serce 

No, Eskapada nie byłby sobą gdyby nie pojechał górną półkągebels pisze:Eskapada pisze:wyciągraka do Pajero to taka co min 4.5 tony uciagu a takowe waża około 45 kg i więcej plus plyta montażowa. Jeśli do tego chciałbyś zrobić jakiś inny stalowy zderzak to bedzie on ważył kolejne 50 kg. Dla przykładu moj zderzak ARB waży 48 kg - wiec suma sumarum orginalne drązki skretne tego dlugo tego nie wytzymają. O tym że auto bedzie miało przód klapięty nie musze chyba pisaćradosław nowak pisze:witam szanownych kolegów.chcę zamontować wyciągarkę ale nie wiem jak to zniesie zawiecha.![]()
ty to potrafisz Bartek podnieśc ludzi na duchu
wlasnie bede motał po nowym roku wciagarke do miska wszystko pokupione i ceny znam to koledze pomoge
wycigarka 4,5tony Ramsey
Zderzaki przód tył, płyta po wciagarke i pod autko + inne duperele made by MT
zawiecha TJM kompletna
wieksze kolka bo mam teraz 31x10,5R15 MT
razem za calosc to netto wyszlo tyle co wart jest misiek a moze jak bym dokladniej policzyl to wiecej![]()

U mnie koszt wszystkiego co pomotane plus jakieś remonty typu wyrzeźbienie od nowa 1/3 przegnitej ramy wyniosły równiuteńko 150% wartości sztrucla

Ave Caesar!
Tak czy owak dołożenie 50 dodatkowych kilogramów na przód auta - dodajmy juz w srednim wieku gdzie zawieszenie ma powli dość powinno wiązać sie z wymiana drążka skrętnego lub sprężyn w zależności od typu zawieszenia. Oczywiscie moża zamontować wyciągrakę bez wymiany czego kolwiek ale zmiejszy sie nam prześwit bo auto siadzie. Na wyjebach bedzie dobijało. Naturalna koleja rzeczy będzie to ze Pan kierwonik bedzie podkręcal ledwie dyszące drązki które i tak bedą wracły do punktu wyjścia a na koniec strzelą
Jesli ma byc to wyciągraka na pokaz to GIT
ale jesli auto ma poruszać sie w terenie to drążki trzeba wymienic ................................ale każdy robi jak uważa za słuszne 

Jesli ma byc to wyciągraka na pokaz to GIT

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33