Dziwny objaw czujnika ciśnienia.
Moderator: Kosiarz
Dziwny objaw czujnika ciśnienia.
jeszcze jedno, jak silnik jest zimny to nie pali się kontrolka ciśnienia oleju, ale jak jest ciepły i włączam zapłon to zapala się normalnie, co to za objaw dziwny?
GG 3597101 tel. 602-673-905
Re: Dziwny objaw czujnika ciśnienia.
mam czasami podobny objaw w suzuce. przewaznie pomaga poruszanie kabelkiem na czujniku, czyli cos jakby brak styku.goszen pisze:jeszcze jedno, jak silnik jest zimny to nie pali się kontrolka ciśnienia oleju, ale jak jest ciepły i włączam zapłon to zapala się normalnie, co to za objaw dziwny?
wykręć ten czujnik i wymyj w benzynie, zwracając szczególna uwagę na "otworek"goszen pisze:jeszcze jedno, jak silnik jest zimny to nie pali się kontrolka ciśnienia oleju, ale jak jest ciepły i włączam zapłon to zapala się normalnie, co to za objaw dziwny?

LJ 70
w sobotę go wkręcałem, i uszczelmiałem, bo mi poprzedni ciekł, teraz przestało ciec i jak se pomyślę, że znowu mam go wykręcać , brrrMag69 pisze:wykręć ten czujnik i wymyj w benzynie, zwracając szczególna uwagę na "otworek"goszen pisze:jeszcze jedno, jak silnik jest zimny to nie pali się kontrolka ciśnienia oleju, ale jak jest ciepły i włączam zapłon to zapala się normalnie, co to za objaw dziwny?
GG 3597101 tel. 602-673-905
-
- jestem tu nowy...
Ja też mam podobnie , przejeżdzam na zimnym silniku dokładnie 3 km i zapala się ciśnienie to pomarańczowe , na 4,5 km gaśnie i do następnego zimnego silnika .jest to dokładnie tak samo za każdą jazdą , stało się to po wymianie oleju .,a wskażcie mi gdzie dokładnie jest ten czujnik / Pajero 2,5 TDI –92r / ta usterka trwa już 5 miesięcy.
-
-