ABS I 4WD

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

albin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

ABS I 4WD

Post autor: albin » sob sty 20, 2007 8:40 am

Witam Szanownych Kolegów.
Mam na imię kuba (30l). Od pół roku jestem szczęśliwym posiadaczem Mitsubishi Pajero 2,5 TDI, 1993r, long GLS.
Mam pewne problemy i prosiłbym o pomoc.
Mianowicie
- cały czas chodzi mi pompka ABS - przez co rozpinam kostkę aby nie chodziła - zdażyło mi się dwa razy, że kostki zwarłem i było ok nawet ABS działał, po czym jak mu dałem trochę w rurkę pompka znowu zaczęła chodzic próbowałem odpowietrzyc hamulce i nic
- wczoraj jadąc w lesie omijałem zwalone drzewo i przyrżnąłem spodem w pniak aż auto stanęło. Pniak doszedł do takiej środkowej belki. Most mam osłonięt skrzynia jest wyżej - także nie wiem co się stało bo po tym zdarzeniu nie załącza mi się przedni napęd - w trakcie uderzenia miałem włączone dwa napędy - później rozłączył i już nie chce włączyc. Cały czas kontrolki mrugają.
Proszę o pomoc i Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » sob sty 20, 2007 9:46 am

Jezeli o tej samej belce myslimy, to jak staniesz przodem do auta, to zaraz nad ta belka, troche po lewej stronie jest taka puszka. Do niej ida przewody od pompy vacuum. Popatrz, czy cos sie tam wlasnie nie rozlaczylo tudziez nie uszkodzilo. Ten uklad odpowiada za wlaczanie podcisnieniowe napedow. Jezeli chodzi o ABS, to przyczyn moze byc wiele. Czujniki, pierscienie itp itd... Nie wypowiem sie wiecej, bo nie przerabialem tematu zbyt dokladnie. Inni pomoga :)

BTW, witamy na Forum! :)2
XTZ 750
Outback EJ25 MT

albin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albin » sob sty 20, 2007 11:15 am

Dzięki za powitanie i wskazówki - zerknę i się odezwę

albin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albin » wt sty 23, 2007 8:28 pm

No witam Koledzy!
Wlazłem dziś pod spód auta i okazało się, że:
- przypieprzyłem w pniak tą belką na środku auta - na niej jest taka poduszka dwu stronna - belka trochę zgięta i ta poduszka też. Spróbowałem to wyprostowac ale napędy dalej się nie włączają. Zauważyłem też , że kawałek dalej patrząc od przodu samochodu mam zerwaną poduszkę po prawej stronie (ponoc tylko częśc serwisowa) - czy to może miec wpływ na załączanie napędów?

albin
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: albin » czw sty 25, 2007 2:50 pm

Koledzy jaka powinna byc odległośc między czujnikiem, a pierścieniem ABS

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » czw sty 25, 2007 3:29 pm

albin pisze:Koledzy jaka powinna byc odległośc między czujnikiem, a pierścieniem ABS
5 mm
GG 3597101 tel. 602-673-905

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”