Witam Wszystkich. Jestem tu nowy, szukam informacji o L200 pierwszej generacji (używałem opcji szukaj i nic).
Mam zamiar kupic auto 4x4 na co dzień i do pracy (holowanie na motylku, holowanie przyczepy, wożenie tego i owego). Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z takim modelem, wersje silnikowe jakie znalazłem w ogłoszeniach to 2.5 TD bez intercoolera.
Wiem że trudno go porównywać do Pajero II longa 2,5/2,8 TDi ale takie właśnie auto biorę jeszcze pod uwagę.
Czy pierwsze L200 to technika z Pajero I?
L200 z lat 93-95
Moderator: Kosiarz
L200 z lat 93-95
Flota off-road IC 2x RR Classic 3.9 V8+Touareg Dakar V10 TDI. Kupiłem SUV, www.suv.org.pl/forum/
Re: L200 z lat 93-95
tak, to mniej wiecej to samo do srodkowego slupkapug maxi pisze: Czy pierwsze L200 to technika z Pajero I?
slabe punkty tego samochodu wg mnie to:
- skrzynia biegow
- przedni zawias szybko sie wybija
- z tylu przy pustej pace miksuje narzady wewnetrzne pasazerow
- brak mozliwosci jazdy 4x4 po czarnym (drazni szczegolnie w zime - tyl lekki czesto wyprzedza przod)
wiecej powazniejszych minusow nie stwierdzilem, jak narazie ...
Cenne info, ja raczej będe woził lekkie ale gabaryty.
Zawieszenie tył to resory czy sprężyny i drążki?
Zawieszenie tył to resory czy sprężyny i drążki?
Flota off-road IC 2x RR Classic 3.9 V8+Touareg Dakar V10 TDI. Kupiłem SUV, www.suv.org.pl/forum/
resory piorowe - jak klekna to pasuja od lublina ktoregos tam (jest na forum)
w zime woze na pace 2 worki ze zwirem (wszystko inne ostro ..dala, chciaz zwir jak zamarznie tez daje o sobie znac), ale to zajmuje czesc tej fajnej krypki :/
zreszta jestes z Warszawy wiec zapraszam na prv to sie przejedziesz i obejrzysz jak nie miales jeszcze okazji (mam wlasnie K34T '94)
w zime woze na pace 2 worki ze zwirem (wszystko inne ostro ..dala, chciaz zwir jak zamarznie tez daje o sobie znac), ale to zajmuje czesc tej fajnej krypki :/
zreszta jestes z Warszawy wiec zapraszam na prv to sie przejedziesz i obejrzysz jak nie miales jeszcze okazji (mam wlasnie K34T '94)