zawieszenie lo44
Moderator: Kosiarz
zawieszenie lo44
mam kilka pytań. przede mną modernizacja zawieszenia, a czytałem tyle że pogłupiałem...
1) czy jeżeli podkręce drążki to potrzebuje coś motać z amortyzatorami?
2) o co chodzi w oznaczeniu amortyzatora 0-60mm? czy tzn. ze mogę je zamontować w standardzie a potem go podliftować? i czy to ma rację bytu?
3) i czy dobrze rozumiem, że montując resory i drążki któregoś ze znanych producentów, automatycznie zyskuje lift, czy zwiększa sie prześwit ponad to co oferuje na starcie mitsu? powoli robi mi się z auta low rider i robiąc zawieche chciałbym od razu zrobić go trochę wyższym.
1) czy jeżeli podkręce drążki to potrzebuje coś motać z amortyzatorami?
2) o co chodzi w oznaczeniu amortyzatora 0-60mm? czy tzn. ze mogę je zamontować w standardzie a potem go podliftować? i czy to ma rację bytu?
3) i czy dobrze rozumiem, że montując resory i drążki któregoś ze znanych producentów, automatycznie zyskuje lift, czy zwiększa sie prześwit ponad to co oferuje na starcie mitsu? powoli robi mi się z auta low rider i robiąc zawieche chciałbym od razu zrobić go trochę wyższym.
Jest to amortyzator do zawieszenia z liftem max 60mm (60) ale mozna zalozyc go nawet do standardowej zawiechy bez liftu (0).świeżak pisze:amortyzator 0-60 mm
http://www.rajdy4x4.pl/sklep/produkt/84/1668.html
Powyzej masz opis amortyzatora do Jeepa 0-30, czyli do zawieszen podniesionych od 0 do 30mm.
Dobierz amortyzatory (wraz z resztą zawieszenia) do twojego zamierzanego liftu i planowanych dodatkowych obciazen auta typu zderzak, wyciagarka, itp.
------------
Jarek po trupach do celu ...
Jarek po trupach do celu ...
Na wypadek gdybyś mówił poważnie - najlepiej zaoptrzyć się w manuala.
Można znależć na emulu, u Gebelsa na stronce (gromadzi tam pracowicie co lepsze kawałki
). Nawet jak angielski mocno średni to same szkice sporo wyjaśniają.
I dobrze wcześniej śrubki które chcemy odkęcać popryskać WD40 (tak przez dwa dni
), bo często to się odkręcać nie chcą.
Daj znać jak Ci poszło.
Najlepiej uzupełnij profil o emalie to Ci podeślę jeden rozdział.
Można znależć na emulu, u Gebelsa na stronce (gromadzi tam pracowicie co lepsze kawałki

I dobrze wcześniej śrubki które chcemy odkęcać popryskać WD40 (tak przez dwa dni

Daj znać jak Ci poszło.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Bartek:-) pisze:zasiegnij jezyka kolego bo podkrencanie drazkow to nie taki pikuś
jaja se robisz czy co

podnosisz autko, kręcisz śrubkami, mierzysz odlegość wachacza od odbojnika co by było z obu stron jednakowo, potem opuszczasz autko, sprawdzasz zbieżność i kąty co by nie przedobrzyć i ujemne nie wyszły i tyle, no czasem cza operacje powtórzyć i to nawet niejednokrotnie

a teraz czekam na sześciopak bronisławów

dziękuję za udział w wykładzie

Czwarte serce 

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
BooBoo pisze:Na wypadek gdybyś mówił poważnie - najlepiej zaoptrzyć się w manuala.
Można znależć na emulu, u Gebelsa na stronce (gromadzi tam pracowicie co lepsze kawałki). Nawet jak angielski mocno średni to same szkice sporo wyjaśniają.
I dobrze wcześniej śrubki które chcemy odkęcać popryskać WD40 (tak przez dwa dni), bo często to się odkręcać nie chcą.
Daj znać jak Ci poszło.
niedługo parę rzeczy przybędzie, tylko trza trochę czasu co bym przejrzał, bo musiałem lustro serwera zrobić

Czwarte serce 

Siły w ręcach nie majomgebels pisze:Bartek:-) pisze:zasiegnij jezyka kolego bo podkrencanie drazkow to nie taki pikuś
jaja se robisz czy co
podnosisz autko, kręcisz śrubkami, mierzysz odlegość wachacza od odbojnika co by było z obu stron jednakowo, potem opuszczasz autko, sprawdzasz zbieżność i kąty co by nie przedobrzyć i ujemne nie wyszły i tyle, no czasem cza operacje powtórzyć i to nawet niejednokrotnie![]()
a teraz czekam na sześciopak bronisławów![]()
dziękuję za udział w wykładzie

Ja tam się nie pierdzieliłem z podnoszeniem, od razu sprawdzałem czy jest równo - wystarczy zwykła miarka. Faktem jest, że robiłem to przed ustawieniem zbieżności.
Oczekuję sześciopaka za konsultacje

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
u mnie szescopakow dostatek - bosman greenBooBoo pisze:Na wypadek gdybyś mówił poważnie - najlepiej zaoptrzyć się w manuala.
Można znależć na emulu, u Gebelsa na stronce (gromadzi tam pracowicie co lepsze kawałki). Nawet jak angielski mocno średni to same szkice sporo wyjaśniają.
I dobrze wcześniej śrubki które chcemy odkęcać popryskać WD40 (tak przez dwa dni), bo często to się odkręcać nie chcą.
Daj znać jak Ci poszło.

z ang daje rade i byłbym wdzieczny za podesłanie pliku, bo jeszcze z emula nie wygrzebałem. cos mi się ostatnio net zawiesza

a tak wogle to te śruby co trzymają drążek przy poprzeczce ramy? patrząc zza przedniego koła? kombinowałem z godzine i nie ruszyłem nic bo nie mam pojęcia jak to działa
mój mail elaya@op.pl