Klimatyzacja w Pajero II
Moderator: Kosiarz
- Gifter
-
- Kontaktowanie:
Klimatyzacja w Pajero II
Elo mam klime w pajero ale najprawdopodobniej nie ma w niej gazu, bede musial uzupelnic ale mam do was pytanie czy mogł sie zepsuć agregat przez brak gazu?????????????
Dodam ze nie uzywam jej gdy tylko zauwazylem ze nie dziala...
Dodam ze nie uzywam jej gdy tylko zauwazylem ze nie dziala...
Będziesz miał duużo szczęścia jeżeli to tylko brak gazu. U mnie skończyło się remontem włącznie z kompresorem
Koszt = 1000zł.
Brak gazu w długim okresie czasu może przyczynić się do rozszczelnienia instalacji - również kompresora. Razem z czynnikiem w układzie jest również olej który smaruje kompresor i wszystkie gumowe uszczelnienia układu.
Proponuję podjechać do magików od klimy którzy najpierw sprawdzą Ci układ azotem - to znaaaaaacznie taniej niż nabijać od razu czynnikiem który wyleci w 3 minuty jakąś dziurą w parowniku.

Brak gazu w długim okresie czasu może przyczynić się do rozszczelnienia instalacji - również kompresora. Razem z czynnikiem w układzie jest również olej który smaruje kompresor i wszystkie gumowe uszczelnienia układu.
Proponuję podjechać do magików od klimy którzy najpierw sprawdzą Ci układ azotem - to znaaaaaacznie taniej niż nabijać od razu czynnikiem który wyleci w 3 minuty jakąś dziurą w parowniku.
- Gifter
-
- Kontaktowanie:
no i stało się moja sprężarka jest w naprawie, wymiana łożyska i obudowy i bedzie jak nowa, gaz w instalacji był bo mechanik mówił ze sie ulotniło go dość duzo przy sciaganiu sprężarki. Z ciekawości zajrzałem do bezpieczników tzn skrzynki bezpieczników i co ciekawe nie ma tam jednego od A/C klim :/ rozumiem ze potrzeba tam bezpiecznika ale tak poza tym to bardzo dziwne sa z wygladu, w pajero gen 1 mialem normalne takie jak do poldka a tu sa jakies mieszane