Dziny odgłos w Pajero 2800 GLS 96r
Moderator: Kosiarz
-
-
Dziny odgłos w Pajero 2800 GLS 96r
Witam oststnimi czasmi coś sie dzieje z moim miskiem a mianowicie podczas wchodzenia w zakety na asfalcie lub wyjeżdżania pod stromszy podjazd asfaltowy zaczyna coś dziwnie wyć w samochodzie???? Szczegulnie się to dzieje po przejchaniu pare km. Taki odgłos jak by jakaś pompa się włanczała czy cus... Co to moze być??? Prosze pomóżcie. 

Krzysiek
-
-
-
-
No, moze skasowac luz, tylko ze nie wroze mu pozniej dlugiej jazdy... 
Do 2.5 TD kompletne lozyska na przod kosztuja cos kolo 100 zl na kolo; z tego co pamietam; (lozyska plus szalki), wiec nie wiem, czy nie lepiej je kupic i wymienic. A nawet jestem pewny, ze lepiej
Oczywiscie chwile z tym zachodu, ale dla kogos majacego pojecie najtrudniejszym elementem bedzie wybicie sworzni wahaczy...
Tak jak Gossy pisal, sprawdz najpierw luz, a pozniej po prostu pokrec kolem. Wydaje mi sie bowiem, ze moze nie byc luzu, a lozysko bedzie zdechle.
To, czego szukasz:
www.japparts.pl
PRZOD: Numer kat: H15005 cena 94.29 PLN/kolo
TYL: Numer kat: H25018 cena 156.61 PLN/kolo
Pozdrawiam,

Do 2.5 TD kompletne lozyska na przod kosztuja cos kolo 100 zl na kolo; z tego co pamietam; (lozyska plus szalki), wiec nie wiem, czy nie lepiej je kupic i wymienic. A nawet jestem pewny, ze lepiej

Tak jak Gossy pisal, sprawdz najpierw luz, a pozniej po prostu pokrec kolem. Wydaje mi sie bowiem, ze moze nie byc luzu, a lozysko bedzie zdechle.
To, czego szukasz:
www.japparts.pl
PRZOD: Numer kat: H15005 cena 94.29 PLN/kolo
TYL: Numer kat: H25018 cena 156.61 PLN/kolo
Pozdrawiam,
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
Lozysko moze byc slychac dopiero przy pewnej predkosci. Rownie dobrze moga to byc opony
Najlepiej to podglosnij radio. Albo zaloz jakies wyzabkowane eMTeki, wszystko ucichnie 
Zrob jeszcze jeden test dla pewnosci - jak zacznie byc slychac ten dziwny dzwiek, to wcisnij kilka razy szybko hamulec. Ja dlugo sie zastanawialem skad dochodzi do mnie upiorne wycie, zanim przypadkiem odkrylem, ze to pompa vacuum...
Moze nie ma oleju w mostach?:)21 Wpadni do mnie jutro, to sie przejade i wyczaimy

Zrob jeszcze jeden test dla pewnosci - jak zacznie byc slychac ten dziwny dzwiek, to wcisnij kilka razy szybko hamulec. Ja dlugo sie zastanawialem skad dochodzi do mnie upiorne wycie, zanim przypadkiem odkrylem, ze to pompa vacuum...

Moze nie ma oleju w mostach?:)21 Wpadni do mnie jutro, to sie przejade i wyczaimy

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
-
-
Witam Kolegę z mojej okolicy.tuareg1989 pisze:mieszkam w Dąbrówce koło wadowic -miasto papieskie..
W sprawach mechanicznych niestety nie pomogę (zupełny laik), ale jeśli chcesz to mogę Ci polecić dobry prywatny warsztat, w którym serwisuję moje autko.
Pozdrawiam
pedro3
[było: Pajero II, Frontera B, Jeep GC WJ, Outlander III; jest: Ford Edge]
pedro3
[było: Pajero II, Frontera B, Jeep GC WJ, Outlander III; jest: Ford Edge]