Zamiennik przewodu hamulcowego

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

28nemo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Zamiennik przewodu hamulcowego

Post autor: 28nemo » wt kwie 10, 2007 6:42 am

Witam serdecznie szanowne grono Mitsumaniaków. Mam na imię Grzegorz i jestem z małej miejscowości Lipka w Wielkopolsce. Do tej pory śmigałem w terenie Samuraiem a po płaskim starą Vectrą, aż w końcu dorosłem i postanowiłem zamienić Vectrę na długie Pajero 3,0 V6 + LPG z 92roku. Autko jak do tej pory sprawuje się świetnie i już wiem, że dokonałem dobrego wyboru. To tyle na początek.
Teraz mały problem, a mianowicie pękł mi przewód hamulcowy elastyczny tylny, próbowałem zastąpić go jakimś zamiennikiem, ale bez skutku i tu moja prośba o podpowiedź jaki zamiennik? Od jakiego autka pasuje bo w Pilskim serwisie muszę czekać conajmniej dwa tygodnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Awatar użytkownika
gossy

Post autor: gossy » wt kwie 10, 2007 7:16 am

Może używka? - Allegro, szroty...
Pytaj Zbyszka - "goszen" na Forum.
------------
Jarek po trupach do celu ...

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » wt kwie 10, 2007 7:28 am

Witaj na forum - z tego co pamietam to :roll: ŻUK lub Polonez Truck ale mogę sie mylić :roll: Jak nie używka to można dorobić przwody. U mojego mechanika to żaden problem kazdy przewód hamulcowy czy od hydrauliki śiłowej...

Powodzenia :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

28nemo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 28nemo » wt kwie 10, 2007 8:41 am

Dzięki gossy za podpowiedź, ale Allegro przekopałem i nic... szroty zaczałem i jak narazie bez skutku... w serwisie 77PLN wiec kasa do zaakceptowania, ale termin dostawy się wydłużył i już jest 21dni...
Co do podpowiedzi Eskapady, to chodzi o przewód hamulcowy elastyczny przy tylnim moście... z Intercarsu przywieźli mi zamiennik, który teoretycznie miał pasować od Golfa III - niestety tylko teoretycznie. Teraz kasy za bardzo nie mam, ale powoli zaczynam rozważać opcję wymiany wszystkich przewodów na Polskie lub chociaż europejskie, bo te wyglądają nieciekawie... znaczy patrz na mnie ale nie ruszaj...

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » wt kwie 10, 2007 10:09 am

Jak ty kopałeś ?? :wink:
Słabo kopałeś, masz wiadomość na PW/
GG 3597101 tel. 602-673-905

28nemo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 28nemo » wt kwie 10, 2007 10:30 am

Dzięki bardzo Goszen... w sumie to niezły przypadek bo wysłałeś mi namiary na priv, a ja Ciebie znalazłem na giełdzie 4x4... najważniejsze, że w końcu będę mógł wygonić Misia z kanału. pozdrawiam

Awatar użytkownika
skipper
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: skipper » wt kwie 10, 2007 10:40 am

Pod Wroclawiem jest firma ktora robi przewody do wiekszosci samochodow. W katalogu maja przewody zarowno do starych jak i nowych modeli Pajero. (Jezeli czegos nie ma w katalogu to dorobia wg wzoru). Sam kupilem u nich wszystkie 5 przewodow. Ceny nie wysokie.

http://www.bogusz.com.pl/
(Mam nadzieje ze nie jest to sprzeczne z regulaminem forum)
Skipper
Ufok (Vitara X90), bye bye Disco TD5, bye bye Pajero 3.0 V6

28nemo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 28nemo » wt kwie 10, 2007 10:48 am

Bardzo cenne info... dziekuje. Choc prawda jest taka, że gdybyśmy znali jakiś zamiennik, to znaczy jeśli już ktoś przerabiał byłoby łatwiej iść do sklepu i poprosić przykładowo przewód do żuka za 12PLN i dostać go od ręki... a nie czekać w serwisie 21dni bo się podobno nie psują i nie mają w magazynie... Taka mała dygresja.

28nemo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: 28nemo » wt kwie 10, 2007 10:54 am

Firma, którą wymienił Skipper ma takie przewody od ręki za 26PLN. Bardzo cenny kontakt...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”