Zamiennik przewodu hamulcowego
Moderator: Kosiarz
Zamiennik przewodu hamulcowego
Witam serdecznie szanowne grono Mitsumaniaków. Mam na imię Grzegorz i jestem z małej miejscowości Lipka w Wielkopolsce. Do tej pory śmigałem w terenie Samuraiem a po płaskim starą Vectrą, aż w końcu dorosłem i postanowiłem zamienić Vectrę na długie Pajero 3,0 V6 + LPG z 92roku. Autko jak do tej pory sprawuje się świetnie i już wiem, że dokonałem dobrego wyboru. To tyle na początek.
Teraz mały problem, a mianowicie pękł mi przewód hamulcowy elastyczny tylny, próbowałem zastąpić go jakimś zamiennikiem, ale bez skutku i tu moja prośba o podpowiedź jaki zamiennik? Od jakiego autka pasuje bo w Pilskim serwisie muszę czekać conajmniej dwa tygodnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Teraz mały problem, a mianowicie pękł mi przewód hamulcowy elastyczny tylny, próbowałem zastąpić go jakimś zamiennikiem, ale bez skutku i tu moja prośba o podpowiedź jaki zamiennik? Od jakiego autka pasuje bo w Pilskim serwisie muszę czekać conajmniej dwa tygodnie.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Dzięki gossy za podpowiedź, ale Allegro przekopałem i nic... szroty zaczałem i jak narazie bez skutku... w serwisie 77PLN wiec kasa do zaakceptowania, ale termin dostawy się wydłużył i już jest 21dni...
Co do podpowiedzi Eskapady, to chodzi o przewód hamulcowy elastyczny przy tylnim moście... z Intercarsu przywieźli mi zamiennik, który teoretycznie miał pasować od Golfa III - niestety tylko teoretycznie. Teraz kasy za bardzo nie mam, ale powoli zaczynam rozważać opcję wymiany wszystkich przewodów na Polskie lub chociaż europejskie, bo te wyglądają nieciekawie... znaczy patrz na mnie ale nie ruszaj...
Co do podpowiedzi Eskapady, to chodzi o przewód hamulcowy elastyczny przy tylnim moście... z Intercarsu przywieźli mi zamiennik, który teoretycznie miał pasować od Golfa III - niestety tylko teoretycznie. Teraz kasy za bardzo nie mam, ale powoli zaczynam rozważać opcję wymiany wszystkich przewodów na Polskie lub chociaż europejskie, bo te wyglądają nieciekawie... znaczy patrz na mnie ale nie ruszaj...
- skipper
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Pod Wroclawiem jest firma ktora robi przewody do wiekszosci samochodow. W katalogu maja przewody zarowno do starych jak i nowych modeli Pajero. (Jezeli czegos nie ma w katalogu to dorobia wg wzoru). Sam kupilem u nich wszystkie 5 przewodow. Ceny nie wysokie.
http://www.bogusz.com.pl/
(Mam nadzieje ze nie jest to sprzeczne z regulaminem forum)
http://www.bogusz.com.pl/
(Mam nadzieje ze nie jest to sprzeczne z regulaminem forum)
Skipper
Ufok (Vitara X90), bye bye Disco TD5, bye bye Pajero 3.0 V6
Ufok (Vitara X90), bye bye Disco TD5, bye bye Pajero 3.0 V6
Bardzo cenne info... dziekuje. Choc prawda jest taka, że gdybyśmy znali jakiś zamiennik, to znaczy jeśli już ktoś przerabiał byłoby łatwiej iść do sklepu i poprosić przykładowo przewód do żuka za 12PLN i dostać go od ręki... a nie czekać w serwisie 21dni bo się podobno nie psują i nie mają w magazynie... Taka mała dygresja.