swiece / blokada

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
maxpatrol

swiece / blokada

Post autor: maxpatrol » sob maja 05, 2007 6:34 pm

Witam szanowne grono na forum misków :)
Patrol, chodz z bolem, ale poszedl ... a od wczoraj jestem posiadaczem Pajero, 94, 3.5 V6.

Nie wpisuje sie na temat "nowi" bo raz ze juz nie calkiem nowy a dwa odrazu pytanie :)

-zeby wymienic swiece musze sciagac wtrysk??
-jaki olej do tylniego mostu (zwykly mimo ze blokada?)
-blokada nie dziala .... swiatelko mruga i slychac kompresor pracujacy ... ale nie zapina. jaki moze byc powod??
-gdzie moge szukac dyfra z LSD?? ...... jakos byl wolal od blokady ...
Gaz..Uaz..Patrol..Pajero..HDJ80.. a teraz Cherokee XJ

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » sob maja 05, 2007 6:48 pm

Czesc :)

Oleje:
http://www.kroon-oil.com/uk/products/pr ... elid=17234

Pan zajmujacy sie na Allegro sprowadzaniem tychze ma nick 07gear jesli dobrze pamietam. W tej chwili nie ma wystawionej aukcji, ale mozesz zapytac. Ja uzywam tych Kroon'owych i jestem zadowolony.
Nie ma znaczenia czy jest blokada czy tez nie ma. Oczywiscie swietny bedzie kazdy olej o parametrach opisanych na stronie z powyzszego linku.

O swiecach nie powiem Ci nic. Nie mialem doczynienia z takim motorem.

Dyfer - moze nasz Kolega Goszen pomoze. Zapytaj na PW.

Blokada nie dziala? Sprawdz wezyk, ktory wchodzi do gruchy. Mogl sie gdzies rozszczelnic. Blokada zalaczana jest pneumatycznie, co pewnie wiesz, gdyz wspominales o kompresorze.
Jesli z tym tematem wszystko bedzie ok, to nie wiem co:) Moze kompresor uwalony? Znajduje sie w prawym tylnim nadkolu z tego co pamietam. Po czym stwierdziles, ze nie dziala? Tylko po kontrolce? Sprawdzales na podniesionej tylniej osi?
XTZ 750
Outback EJ25 MT

Awatar użytkownika
maxpatrol

Post autor: maxpatrol » ndz maja 06, 2007 6:02 pm

dzieki za odp :)

co do blokady .... kompresor poprostu caly czas chodzi jak sie nacisnie guzik ..... nie przestaje dzialac sam od siebie ...
no i kontrolka caly czas mruga ...
Gaz..Uaz..Patrol..Pajero..HDJ80.. a teraz Cherokee XJ

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » ndz maja 06, 2007 6:35 pm

Moze z uwagi na fakt, ze jest gdzies nieszczelnosc to jakis czujniczek nie podaje, ze juz ma przestac pracowac i stad problem. Aczkolwiek nie wiem jak to jest skonstruowane tak do konca... :/
A kontrolka mruga, bo blokada sie nie zalaczyla poprawnie (do konca).
XTZ 750
Outback EJ25 MT

waldi_d
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: waldi_d » ndz maja 06, 2007 7:14 pm

kompresor sie wyłącza jak będzie odpowiednie ciśnienie w układzie - nie ma czujnika, ja stawiam na jakąś nieszczelność - sprawdź wężyk od kompresora do mostu.
Pajero 2.5 TD 97r, krótkie. Jeep Grand Cherokee 4.0 + LPG.

Awatar użytkownika
ernil

Post autor: ernil » ndz maja 06, 2007 7:43 pm

No czyli jednak jakis czujnik jest, czy tez pseudo-czujnik, skoro kompresor skads wie jakie jest cisnienie i sie wylacza :roll: Ale ja jestem mlody i nie musze we wszystkim miec racji :)21
XTZ 750
Outback EJ25 MT

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”