opony
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
opony
witam.mam pytanie mam zamiar kupić 35cali do mojego pajero 3.0v6 czy wytrzymiom mosty
Ja się nie znam na Miśkach, więc się wypowiem
Pancziki chyba
, ma L200 na 35" Simexach i jakoś nie narzeka na przesadną awaryjność. Na wielu filmach z imprez organizowanych na świecie widziałem pajero I czy II generacji posadzone na 35"
Moim zdaniem, jeśli układ napędowy nie jest już teraz zakatowany, a kierowca potrafi jeździć, to nic złego dziać się nie powinno. Problemem będą jednak przełożenia i o to bym się bardziej martwił.
Często się słyszy, że do jakiegoś auta 33" czy 35" to za dużo, bo mosty lecą. Jak ktoś kupi auto z 87' roku z przebiegiem zyliona kilometrów i mu nalewki Fedima Extreme założy, to nie ma się co dziwić, że się przegub zbuntuje

Pancziki chyba

Często się słyszy, że do jakiegoś auta 33" czy 35" to za dużo, bo mosty lecą. Jak ktoś kupi auto z 87' roku z przebiegiem zyliona kilometrów i mu nalewki Fedima Extreme założy, to nie ma się co dziwić, że się przegub zbuntuje

"Pisarz miłości mówią mi..."
Może i trochę racji ale i tak się nie znasz
Na filmach to ja widziałem statki kosmiczne i i 20 letnie profesorki o figurach blondynek.
To nie efekty specjalne jak chce to sobie może nawet westawić 40 cali a objedzie go koleś na 31 bo potrafi jeździć - robić to długo nie będzie.

Na filmach to ja widziałem statki kosmiczne i i 20 letnie profesorki o figurach blondynek.
To nie efekty specjalne jak chce to sobie może nawet westawić 40 cali a objedzie go koleś na 31 bo potrafi jeździć - robić to długo nie będzie.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Bez zmiany przełożeń na 35 będzie POMNIKIEM, ja mam 33 + fabryczne mosty i jestem na granicy przyspieszam-redukuję bieg. W terenie z takimi kołami i 2,8TD nieraz brakuje mocy.
Do kółek 35" - 3" bodylift + 2,5" lift zawieszenia:

Zamiast się chrzanić z 35 idź dalej i wkładaj 37 calowe koła
:

Zamiast się chrzanić 37 idź dalej i wkładaj 44 calowe koła
:

Do kółek 35" - 3" bodylift + 2,5" lift zawieszenia:

Zamiast się chrzanić z 35 idź dalej i wkładaj 37 calowe koła

Zamiast się chrzanić 37 idź dalej i wkładaj 44 calowe koła

------------
Jarek po trupach do celu ...
Jarek po trupach do celu ...
Są dostępne niższe przełożenia główne do Pajero, tamte auta pewnie takie miałyMoże i trochę racji ale i tak się nie znasz

Statki kosmiczne to tak średnio...ale te dwudziestolatki to mi krew burząNa filmach to ja widziałem statki kosmiczne i i 20 letnie profesorki o figurach blondynek.

"Pisarz miłości mówią mi..."