PALI/NIE PALI
Moderator: Kosiarz
PALI/NIE PALI
Taka akcja: Pajero 2,8 td z 95 roku
Jest problem z odpalaniem ,ale usterka występuje bardzo sporadycznie tzn. raz na jakiś czas i nie ma tu znaczenie, czy silnik jest zimny, czy rozgrzany. Rozrusznik kręci ale auto nie pali. Usterka tak samo nagle jak się pojawia tak i ustępuje. O co chodzi? Czy to cos z elektronika? Może któras z legend spotkała się już z podobnymi obiawami. Bardzo proszę o pomoc, oraz ewentualny schemacik elektryki.
dzieki
Jest problem z odpalaniem ,ale usterka występuje bardzo sporadycznie tzn. raz na jakiś czas i nie ma tu znaczenie, czy silnik jest zimny, czy rozgrzany. Rozrusznik kręci ale auto nie pali. Usterka tak samo nagle jak się pojawia tak i ustępuje. O co chodzi? Czy to cos z elektronika? Może któras z legend spotkała się już z podobnymi obiawami. Bardzo proszę o pomoc, oraz ewentualny schemacik elektryki.
dzieki
Pajero Sport 2.5 TD Dakar
www.pajero.org.pl
www.pajero.org.pl
to nie u mnie... ja bym juz w aso siedzial ze sportem
Jeden znajomy ma takie obiawy od jakiegos juz czasu i troche go to irytuje.
Niby wszystko dobrze ale auto miewa dziwne zachowania. Marudzil cos o elektrozaworze ale ja mu nic doradzic nie moglem poza sprawdzeniem kabli.
dzieki
Jeden znajomy ma takie obiawy od jakiegos juz czasu i troche go to irytuje.
Niby wszystko dobrze ale auto miewa dziwne zachowania. Marudzil cos o elektrozaworze ale ja mu nic doradzic nie moglem poza sprawdzeniem kabli.
dzieki
www.pajero.org.pl
www.pajero.org.pl
Czy to cos zlego? Chyba po to sa fora aby przekazywac informacje i sobie pomagac.
Wiem jakie sa klimaty na "Rajdach 4x4" i jak odnosicie sie do forumowiczow z plaskatego. Jesli ktos poczul sie dziwnie to przepraszam.
Wiem jakie sa klimaty na "Rajdach 4x4" i jak odnosicie sie do forumowiczow z plaskatego. Jesli ktos poczul sie dziwnie to przepraszam.
www.pajero.org.pl
www.pajero.org.pl
Fora są po to by pomagac... Gene ale po co pisac takie pierdoly ze kolega jakis czy inne cuś, poprostu czleniu wyskoczyl z pytaniem na twoim forum a ty zeby sie przypucowac wbijasz tutaj, pytasz, dostajesz odpowiedzi i lecisz z gotowcem do siebie czesto nawet nie ujmując ze nie sam to wymóżdżyłes. Mnie to sie kojarzy z tym co napisał gossy Lans/stajling/dżezingGene pisze:Jeden znajomy ma takie obiawy od jakiegos juz czasu i troche go to irytuje.
dzieki
a na dodatek wycierasz sobie gębę tekstem o klimatach na "rajdy 4x4" i o jakims tam odnoszeniu... - bzdury

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Niewiem czemu wszyscy tak reagują , już od dłuższego czasu widac że Gene lubi się lansować, taki ma styl
Widać to najlepiej po zdjęciu w galeri aut, na pierwszym planie Gene, na drugim planie tablica rejestracyjna Gene, no i jest jeszcze trzeci plan, na którym majaczy za mgłą znaczek Mitsubishi

Widać to najlepiej po zdjęciu w galeri aut, na pierwszym planie Gene, na drugim planie tablica rejestracyjna Gene, no i jest jeszcze trzeci plan, na którym majaczy za mgłą znaczek Mitsubishi

było Pajero, jest Jeep, nie wiem tylko czy się cieszyć, czy płakać.
GG-33638
GG-33638
Gene pisze:Czy to cos zlego? Chyba po to sa fora aby przekazywac informacje i sobie pomagac.
@ Y@nek

@ Gene Mój drogi gdybyś na tamtym forum napisała coś w ten deseń ...
Kolego postaram sie pomóc i zasięgnie informacji na temat twojego problemu na innym forum lub ... pytałem na innym forum kolegów i podpowiadają że .... lub tez też, tutaj gdybyś napisał ze twój koleś na mitusmanikach ma problem i ty oraz on nie wiecie co sie dzieje było by GIT

A to co Ty zrobiłeś to zwykły plagiat i sugeruje Ci się nie pytać się przez jakiś czas o nic bo dostaniesz prędzej odpowiedz pt. ziew niż konkret.
A co do klimatu na forum Rajdy4x4.pl to albo nie czytasz uważanie albo w głupi sposób się bronisz tutaj zawsze dostaniesz odpowiedź a że fora tematyczne są pełne towarzyskich pogawędek – tak klimat. Może Ci ten klimat nie opowiada masz prawo tak myśleć ale nie masz prawa korzystać z czyjeś wiedzy doświadczenia bez jego wiedzy. Nie prawa cytować kogoś kropka w kropkę podpisującym się pod tym Gene

Jeszcze taka dygresja – zapraszam do słownika off roadowego –skoro go używasz to powinieś wiedziec co jest co a jestem pewien że go nie czytałeś: przez takich jak Ty zwrot syf się zdewaluował – Syfa to ja mam a ty jesteś placek i masz dupowóz

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Gene to ma Gokarta a placka to się ma jak się zaczyna motać, następny etap to dopiero syf a potem zmota 

Ostatnio zmieniony ndz cze 03, 2007 6:41 pm przez gebels, łącznie zmieniany 1 raz.
Czwarte serce 

Piszac o klimacie mialem na mysli pozytywne aspekty i swojskie odzywki. Pewnie macie racje, powinienem inaczej to rozwiazac i tyle. Jeszcze raz przepraszam. Mam nadzieje, ze nie nawalilem za bardzo i mi wybaczycie.
Lans/stajling/dżezing - to troche przesadzacie, raczej Was wyjadaczy uwazam za stajla gosci. Wozic sie nie mam zamiaru i z pokora przyjmuje wasze uwagi. Dzieki temu forum wiele sie dowiedzialem i nauczylem. Chcialbym po prostu jakos zaprzyjaznic sie z Wami bo bardzo podoba mi sie off-road i ludzie tworzacy to srodowisko. Moze mam inne podejscie, musze sie postarac. Dajcie szanse. Nic ofensywnego naprawde. Troche czuje sie zaszczuty i tylko dlatego, ze mam nowe auto i pojechalem nim 170.
Powtarzam dajcie szanse, jak trza pomoc pomoge i bede sie staral.
Serdecznosci
Lans/stajling/dżezing - to troche przesadzacie, raczej Was wyjadaczy uwazam za stajla gosci. Wozic sie nie mam zamiaru i z pokora przyjmuje wasze uwagi. Dzieki temu forum wiele sie dowiedzialem i nauczylem. Chcialbym po prostu jakos zaprzyjaznic sie z Wami bo bardzo podoba mi sie off-road i ludzie tworzacy to srodowisko. Moze mam inne podejscie, musze sie postarac. Dajcie szanse. Nic ofensywnego naprawde. Troche czuje sie zaszczuty i tylko dlatego, ze mam nowe auto i pojechalem nim 170.
Powtarzam dajcie szanse, jak trza pomoc pomoge i bede sie staral.
Serdecznosci
www.pajero.org.pl
www.pajero.org.pl