3.0 V6 - padł

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
ccamillo

3.0 V6 - padł

Post autor: ccamillo » śr lip 11, 2007 4:03 pm

Witam wszystkich.
Prośba o sugestie. Przy hamowaniu silnikiem zdechł, nie strzelił, nie prychał. Zapalił potem 3 razy ale nierówno chodził, blokował się przy rozruchu, dostawał lewych obrotów (tak jakby miał za wczesny zapłon). Pomyślałem, że może przestawił sie na rozrządzie. Rozrząd ma OK, aparat jest OK, komp jest OK, kompresja jest, świece, przewody są OK, czujnik położenia przepustnicy też OK.
Wiem, że najlepiej byłoby go zabrać na komputer, ale mam czas tylko późnym wieczorem. Może da sie go naprawić "młotkiem i przecinakiem"? :D
Dzięki
K3
------------------------------
Pajero 2,5 TD'92 - był

Awatar użytkownika
BooBoo

Post autor: BooBoo » śr lip 11, 2007 5:07 pm

Raczej nie.

U mnie podobne, ale nie takie same, objawy wystąpiły po zalaniu wodą na jednym rajdzie. Winna w głównej mierze była kopułka.

Ale to raczej nie to.

Masz tylko benzynę, czy gaz też?
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.

Awatar użytkownika
Zbowid

Post autor: Zbowid » śr lip 11, 2007 5:46 pm

Stawiałbym na lewe powietrze przy gazie albo przy benzynie odłączył sie przewód przy filtrze powietrza...
A przy zalaniu wodą to faktycznie tak reaguje :)21
Zbowid

Awatar użytkownika
ccamillo

Post autor: ccamillo » śr lip 11, 2007 6:48 pm

Gaz mam, ale został całkowicie odłączony, a przewody od wtrysków zostały połączone omijając emulator. Benzyne dostaje. Lewe powietrze - to co mogłem to sprawdziłem. Czarna magia. :cry:
K3
------------------------------
Pajero 2,5 TD'92 - był

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”