kłopoty z odpaleniem
Moderator: Kosiarz
-
- jestem tu nowy...
kłopoty z odpaleniem
Mam problem z Pajero 88r 2,5 TDI. Mianowicie, świece żarowe przestają się grać po ok. 2-3 sek. W momencie odpalania znów pali się kontrolka świec, a gdy już odpali (nie zawsze) słychać charaktarystyczny stukot wyłącznika świec.
Proszę Kolegów o pomoc.
Proszę Kolegów o pomoc.
Re: kłopoty z odpaleniem
hm, Kolegów?jurasek15 pisze:Proszę Kolegów o pomoc.

Jak my nie wiemy kto nas pyta

GG 3597101 tel. 602-673-905
-
- jestem tu nowy...
Cwaniaki z kółkiem w nosie. Jak ktoś ma problem to o olewają, szczególnie gdy jest nowy. Na samochodach może się nie znam ale za to jestem leśnikiem i znam się na terenie. Ciekawe czy wasze sprytne furki wjechały by w "moje" górki.
Sorry jak obraziłem. Koledzy... Na CB można usłyszeć kulturalniejszych ludzi. Przynajmniej nie cwaniakują.

Na forum było pewnie kilka razy na ten temat. Ja tam w każdym moim dieslu
zawsze wywalałem sterownik świec i zastępowałem go włącznikiem chwilowym. Grzejesz ile uważasz, jak chcesz włączyć stacyjkę żeby np. włączyć nawiew niepotrzebnie ich nie grzejesz, nie zaskoczy cię awaria układu sterowania itp.
zawsze wywalałem sterownik świec i zastępowałem go włącznikiem chwilowym. Grzejesz ile uważasz, jak chcesz włączyć stacyjkę żeby np. włączyć nawiew niepotrzebnie ich nie grzejesz, nie zaskoczy cię awaria układu sterowania itp.
Różne diesle teraz vitara tdi.
Kolego nie unoś się bo to niepotrzebne - to taka selekcja naturalna - tak jak w terenie... a górkami nie strasz bo możesz się nie odpędzić od chętnychjurasek15 pisze:Cwaniaki z kółkiem w nosie. Jak ktoś ma problem to o olewają, szczególnie gdy jest nowy. Na samochodach może się nie znam ale za to jestem leśnikiem i znam się na terenie. Ciekawe czy wasze sprytne furki wjechały by w "moje" górki.![]()
Sorry jak obraziłem. Koledzy... Na CB można usłyszeć kulturalniejszych ludzi. Przynajmniej nie cwaniakują.

Przyjęło się w naszym gronie( i nie tylko ), że każdy "nowy" się przedstawia i nie dziw się, że ktoś Ci zwraca uwagę. To nie jest kwestia naszej złośliwości ale ostrożności, no i nikt nie starał się być niemiły - a porównania do tych z kółkami w nosie pasują na jarmark a nie na to forum - i nie bierz tego do siebie bo bardzo kulturalnie Cię zaczepiają być może Twoi przyszli koledzy. A na tyle na ile się znam na tych z kołkami to musisz uważać bo któryś może parę z gwizdka za szybko wypuścić

PS Zawsze możesz użyć opcji "szukaj" i znaleźć interesujący Cię temat.
Zbowid

co ,gdzie , jakjurasek15 pisze: za to jestem leśnikiem i znam się na terenie. Ciekawe czy wasze sprytne furki wjechały by w "moje" górki.![]()

ps-co do awari to raczej nie pomoge

Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...
Cwaniaki z kółkiem w nosie.

U bracie, to niezla wycinke zrobiles w tym swoim zagajniku....
Tu ludzie z charakterem i zywo podchodza do dyskusji, dwa razy powtarzac nie trzeba. Inforamcja kosztuje, szczegolnie ta fachowa prosto ze zrodla. Wiec zacisnij posladki i sprawdz co chlopaki poradzili

Tatanka
Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D
WWW: brak przeglądarki
Chuck Norris Fun Club
Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D
WWW: brak przeglądarki
Chuck Norris Fun Club