naciaganie paska rozrzadu w pajero 1, silnik 2,5td
Moderator: Kosiarz
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
naciaganie paska rozrzadu w pajero 1, silnik 2,5td
witam, mam pytanko do dobrych ludzi ,czy ktos slyszal o naciaganiu paska rozrzadu w pojarce jedynce w 2,5td, bo poprzedni wlasciciel poimformowal mnie ze po jakims czasie trzeba to zrobic.Niewiem czy to jest prawda,czy sciemnial.a jak jest to prawda to jak to zrobic. ponoc trzeba zawiesic jakis ciezarek na pasku i tak naciagnac i wtedy skrecic , no i oczywiscie zdjac ciezarek.niewiem czy to prawda bo wydaje mi sie ze powinien byc tam jakis naciagacz.moze sie myle albo tam zrobiony jest jakis myk przez wlasciciela .a jak jest to prawda to prosze o opis jak to sie robi samemu.na forum nieznalazlem podobnego tematu wiec zalożylemm nowy.zeby niebylo ze nieszukalem.czekam na dobra rade.
Niech moc tłoków bedzie z Wami. pajero 87r, 2.5td ,hard top.gg895673
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
tez tak sadzilem ze to sciema ,ale warto bylo sie przekonac.widac wiedza poprzedniego wlasciciela tego autka byla wiedza tajemna,ale nie samochodów ale muminków. co zrobic sa tez tacy ,tylko poco chcial mnie w blad wprowadzic,niewiem .
Może dlatego, że nie wymieniał rozrządu a ci wcisnął, że wymieniał, a jak się urwie to twoja wina bo nie naciągnołeś paska rozrząduCzarodziej pisze:tez tak sadzilem ze to sciema ,ale warto bylo sie przekonac.widac wiedza poprzedniego wlasciciela tego autka byla wiedza tajemna,ale nie samochodów ale muminków. co zrobic sa tez tacy ,tylko poco chcial mnie w blad wprowadzic,niewiem .
GG 3597101 tel. 602-673-905
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
auto bylo sprowadzone z niemiec a silnik byl na pace,ze byl robiony .bo wogóle niechodzil motor,a czlowiek od którego go kupilem jest pedantem co do wymiany czesci i utrzymywania stanu auta,tylko poco taki bajer.a moze ma napinacz rozwalony .czy bez tego by chodzil i czy pasek niepadnie szybciej.bo o ile wiem napinacz powinien byc ,mlody jestem ale nie az taki leszcz zeby takie teksty łykac.zbyszek odpisz mi na meila.dzieki
Chłopie wymień paski i napinacze i będziesz spokojnie spał przez następne 90 tyś. km .
Ciekawe gdzie można kupić taki ciężarek do uginania paska , pewnie musi z 30 kg ważyć
Ciekawe gdzie można kupić taki ciężarek do uginania paska , pewnie musi z 30 kg ważyć

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Chłopie wymień paski i napinacze i będziesz spokojnie spał przez następne 90 tyś. km .

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
- HUSKYTEAM
- Kontaktowanie:
Sądząc po zdjęciach, to:czekam na dobra rade.
1)Wymień kompletny rozrząd pasek + rolki na nowe, ORYGINALNE, bo na tym nigdy nie można oszczędzać. Koszt z wymianą około 400-500 zł.
2) Wymień paski akcesoriów, bo z one się już mechacą, a lada moment strzelą. Bez sensu zostać w zimie bez ładowania...
3) Wymienień prewencyjnie oleje (silnik, skrzynia, przekładnia, obydwa mosty)
4) Zatrzaśnij maskę i nie zaglądaj tam przez następne 90 tysięcy km
5) NIGDY nie ufaj sprzedającemu. Ostatecznie może mu się nawet wydawać, że mówi prawdę, a ktoś mógł go przerobić w serwisie, w którym zostawił auto.
Pzdr
- Czarodziej
- jestem tu nowy...
wlasnie jestem na etapie wymiamy paska rozrzadu i jak mechanik stwierdzi to tez rolek z lozyskami bo i tak powinno sie to wymieniac jako komplet,pozatym pasek od alternatora tez wymienie bo naprawdze jest juz troche (nadgryziony zebem czasu)zajechany.a pozaty to prawdopodobnie uszczelka pod glowica tez bedzie wymieniona bo przepuszcza mi na kanale wodnym
ale co zrobic.

- Czarodziej
- jestem tu nowy...
witam, wlasnie odebralem autko od mechanika po wymianie paska rozrzadu i trybów na rozrzadzie oraz napinaczy z lozyskami,paska od balansu z napinaczem,pasek od alternatora,uszczelka pod glowica i planowanie jej (przepuszczala na kanale wodnym kolo szpilki w okolicy paska rozrzadu).zobaczymy czy na dlugo to wytrzyma ale jestem spokojniejszy teraz o misia no i troche biedniejszy o pare zlotych. na pasku rozrzadu w pojarce n/w jest napinacz,wiec niewierzcie w wszystko co poprzedni wlasciciele mówia.jeszcze troche mam do wymiany ale to powoli jakos damy rade.nastepna naprawa to wspomaganie bo troche saczy.nara