Most reduktor czy cos innego

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

green9oo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Most reduktor czy cos innego

Post autor: green9oo » ndz sie 05, 2007 6:07 pm

Witam
Wlasnie dzis nadszedl ten dzien i moje pajero sie zepsulo. Szukalem na forum troche ale nic nie znalazlem na ten temat, otóż jadąc dzis do domu cos stalo sie ze samochód nie chce jechać na 2H ani na 4H(tzn gdy jechalem samochód nagle zaczął zwalniać az w koncu sie zatrzymał) gdy zapiołem 1 i chcaiłem ruszyć wogóle sie nie dało tak jakbym chciał ruszać na ręcznym).Ale- gdy przełączylem na reduktorze na 4L(4x4) samochód ruszył normalnie czy w prżód czy w tył elegancko jedzie. Przy przełozeniu na 2H i 4H czuć jakby somochód ruszał i nagle stop jak troche pomęczylem to przełamał opór ruszyl do przodu ale znowu opór. Nie wiem co się dzieje, pomocy

Awatar użytkownika
+ AND +

Post autor: + AND + » pn sie 06, 2007 8:56 pm

a na 4L chodza wszystkie biegi ??
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
N2O

Post autor: N2O » pn sie 06, 2007 10:52 pm

sprzęgło ?
RR 2.5 DSE, Nissan Patrol 160 SD33T, Suzi LJ80
GG: 3215824
http://picasaweb.google.com/paweldabster

Awatar użytkownika
+ AND +

Post autor: + AND + » pn sie 06, 2007 10:58 pm

cytat''Ale- gdy przełączylem na reduktorze na 4L(4x4) samochód ruszył normalnie czy w prżód czy w tył elegancko jedzie.''
N2O pisze:sprzęgło ?
nie dało by sie ruszac normalnie -wiec to raczaj nie sprzegło
Nissan GR - era motania
Sportage - dupowoz
cos nadchodzi ...wiekszego
gps 21.3... -51.5...

Awatar użytkownika
pbarto
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pbarto » wt sie 07, 2007 8:21 pm

stawiam na reduktor

green9oo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: green9oo » pt sie 10, 2007 10:02 pm

dzieki za zainteresowanie jednak to byl reduktor. poszlo lozysko w reduktoze od strony skrzyni biegór( łożysko ślizgowe-koronka) a zepsulo sie bo poprzedni właściciel cos gdziebał wlasnie przy reduktorze i niedosc ze uszkodził pokrywe i potem spawal to jeszcze nie wymienil simmeringu i caly olej uciekał po wale, zeszlo nam cały dzień ale pojarka znów jeżdzi.a moj PJ to 2.5TD long '89r. pozdrawiam i dziekuje

Awatar użytkownika
boczek140
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re:

Post autor: boczek140 » czw cze 14, 2012 7:27 am

green9oo pisze:dzieki za zainteresowanie jednak to byl reduktor. poszlo lozysko w reduktoze od strony skrzyni biegór( łożysko ślizgowe-koronka) a zepsulo sie bo poprzedni właściciel cos gdziebał wlasnie przy reduktorze i niedosc ze uszkodził pokrywe i potem spawal to jeszcze nie wymienil simmeringu i caly olej uciekał po wale, zeszlo nam cały dzień ale pojarka znów jeżdzi.a moj PJ to 2.5TD long '89r. pozdrawiam i dziekuje
Kolego mógłbyś rozwinąć temat co wymieniłeś, gdzie nabyłeś części i czy były z tym problemy, mam ten sam problem.

pozdr.
Do jazdy SKODA SUPERB
Do zabawy Mitsubishi PAJERO I 2,6 1988 r.

http://www.autoszyby.org.pl

Awatar użytkownika
Eskapada

Re: Most reduktor czy cos innego

Post autor: Eskapada » czw cze 14, 2012 8:04 am

boczek140 pisze:
green9oo pisze:dzieki za zainteresowanie jednak to byl reduktor. poszlo lozysko w reduktoze od strony skrzyni biegór( łożysko ślizgowe-koronka) a zepsulo sie bo poprzedni właściciel cos gdziebał wlasnie przy reduktorze i niedosc ze uszkodził pokrywe i potem spawal to jeszcze nie wymienil simmeringu i caly olej uciekał po wale, zeszlo nam cały dzień ale pojarka znów jeżdzi.a moj PJ to 2.5TD long '89r. pozdrawiam i dziekuje
Kolego mógłbyś rozwinąć temat co wymieniłeś, gdzie nabyłeś części i czy były z tym problemy, mam ten sam problem.

pozdr.

użytkownik green9oo to taki użytkownik forum co się rejestruje pyta i przepada - zobacz na datę postu i rejestracji na forum

:)21 :)21 :)21
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Awatar użytkownika
boczek140
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Re: Most reduktor czy cos innego

Post autor: boczek140 » czw cze 14, 2012 2:32 pm

Eskapada pisze:
użytkownik green9oo to taki użytkownik forum co się rejestruje pyta i przepada - zobacz na datę postu i rejestracji na forum

:)21 :)21 :)21
Hmmmm faktycznie nie zwróciłem na to uwagi :)
Do jazdy SKODA SUPERB
Do zabawy Mitsubishi PAJERO I 2,6 1988 r.

http://www.autoszyby.org.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”