Głowica v6 benzyna w pajero 1
Moderator: Kosiarz
Głowica v6 benzyna w pajero 1
Witam!
Mam problem, był skrzywiony zawór na 3-cim cylindrze, po wymianie, ustawiłem rozrząd w/g książki, i zaczęły się schody.Na 5 cylindrze jest mniejsze ciśnienie jak było wcześniej, na 3-cim jest bardzo małe, na 1-wszym bez zmian. Czy ktoś może mi powiedzieć co źle zrobiłem?
Pozdrawiam!
Mam problem, był skrzywiony zawór na 3-cim cylindrze, po wymianie, ustawiłem rozrząd w/g książki, i zaczęły się schody.Na 5 cylindrze jest mniejsze ciśnienie jak było wcześniej, na 3-cim jest bardzo małe, na 1-wszym bez zmian. Czy ktoś może mi powiedzieć co źle zrobiłem?
Pozdrawiam!
- kudlaty_bytom
-
- Kontaktowanie:
złe luzy zaworowe, niewłaściwa uszczelka pod głowicę, błąd montażu, wszystko na raz i do tego pech
tylko nie pisz, że założyłeś starą uszczelkę, bo z takimi sytuacjami też się spotkałem - bo po co wymieniać, jeśli jest cała?
tylko nie pisz, że założyłeś starą uszczelkę, bo z takimi sytuacjami też się spotkałem - bo po co wymieniać, jeśli jest cała?
był sobie misiek 2.6 Wagon '86
obecnie zaglądam towarzysko

Pozdrawiam!

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Ja się uczyłem mechaniki na M-72. Od tamtej pory wolę dać silnik do mechanika
Obawiam się, ze mogłeś sporo namieszać, głowica wbrew pozorom to bardzo delikatna jest, choćby przez złe dokręcanie.
Nie do naprawienia przez forum.

Obawiam się, ze mogłeś sporo namieszać, głowica wbrew pozorom to bardzo delikatna jest, choćby przez złe dokręcanie.
Nie do naprawienia przez forum.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
Re: Głowica v6 benzyna w pajero 1
a co było przyczyną ze zawór był skrzywionyd_zeglin pisze:Witam!
Pozdrawiam!

Dobrze zrobiłeś pomiary ciśnienia przed zdemontowaniem i po montażu głowicy

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Uuuóu robimy za specjalistę od kampanio z POEskapada pisze:BooBoo pisze:Podobnież w GR głowice nie strzelająernil pisze:Blad lezy w podjeciu decyzji o kupnie Pajero...
Sprobuj wyczaic gdzie idzie cisnienie.BooBoo pisze:przesądy światło ćmiące, ciekawe kto je sieje?

Montujemy wypowiedzi z róznych tematów

Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.