Blacharka i serwis w ASO w Warszawie

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

mar44ek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mar44ek » śr wrz 26, 2007 4:17 pm

Panie i Panowie,

Mój Misiek, 2002, 3.2 DID wymaga kuracji. Skasowany lewy przód. Napęd nieuszkodzony. Naprawa z Autocasco ;) Czy możecie zaproponować 1 z 4 stacji ASO w Warszawie. Albo inny solidny warsztat w okolicy?
DZieki

Maro :-? [/b]

Awatar użytkownika
Gene

Post autor: Gene » śr wrz 26, 2007 4:30 pm

MITCAR lub jesli tylko naprawa lakiernicza to

Winicjusz Jakubowski (wlasciciel)
Serwis Blacharski Lakierniczy

work +4822 543 37 13
mobile +48 606 351 093

ul. Millenium 24
05-503 Piaseczno, Gloskow
mazowieckie
Polska

Mozna powolac sie na Eugeniusza.
Do tanich raczej sie nie zaliczaja ale mi drobiazgi od lat robia i nie mam zastrzezen.
Pajero Sport 2.5 TD Dakar
www.pajero.org.pl

mar44ek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: mar44ek » czw wrz 27, 2007 5:16 pm

Dzięki,

Jade do Gloskowa. Pozdr.

Marek

shamanus
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

ASO MARKI WARSZAWA

Post autor: shamanus » ndz paź 07, 2007 8:39 pm

Postanowiłem napisać w tym temacie oszczędzając nowe posty na poważniejsze sprawy.

Umówiłem się telefonicznie na wymianę: rozrząd oraz prawą marżetę w ASO Marki/W-wa.
Pytając na zakończenie o fakturowanie na firmę, usłyszałem że rachunek dostanę, ale tylko na części, jako że na robociznę w starszych pojazdach i nie serwisowanych od nowości u nich nie wystawiają!!!
Poinformowano mnie,że czas wymiany zamknie się w maks 4-5 godzinach...

Efektem wymieniłem w zaprzyjaźnionym warsztacie, okazało się,że trwa to ponad dzień czasu, a w cenie oferowanych 'tańszych' zamienników w aso mam oryginały.
(może mniej wprawy niż technicy ASO a może dokładniej i dlatego dłużej).

Jak zauwazyliście, niestawiłem się w wyznaczonym terminie w stacji. Otrzymałem później jeszcze telefon od niemiłego już pana z ASO, że muszę odebrać i zapłacić za zamówione części. :lol:

Przypuszczam,że może pasek/-ki by 'panowie' wymienili, ale napinaczy i rolek nie ruszyli, albo pasków nie ruszyli a wymienili jedynie marżetę, bo to widać...:evil:

Znajomemu (2 letnie l200)w tym aso wymieniono żarówkę od kierunku a wpisano od przedniego reflektora tłumacząc potem przeoczeniem.

Co o tym myślicie? Może przeczyta to jakiś 'cwaniak' z ASO Marki i ruszy głową, że takie praktyki kładą potem cień na 'serwisach' innych marek w naszym pięknym kraju.
Potwierdziło to tylko moją prywatną, fobistyczną opinię-nie ufać-nie dowierzać Serwisom?!
Zrobić w domu po godzinach to jedno,ale dmuchać klientów beszczelnie to drugie.

Fakt,że machamy wszyscy ręką i w ten sposób są pozostają bezkarni, a powinno się pisać skargi-skargi i jeszcze raz skargi...tylko komu się chce?

Pozdrawiam kolegów z forum.
D22 2.5 King Cab Calmini 3'
Vitara 1.6 94r cabrio
RAV4 II 2.0 (RIP)
Pajero II 2.5 (RIP)

Awatar użytkownika
Inkwizytor
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Inkwizytor » pn paź 08, 2007 6:34 am

Taki maly OT jesli chodzi o ASO

W misku I rocznik 90 padło mi zawieszenie i do wymiany sa sprężyny + amortyzatory...

Patrze sobie na ceny Trailmastera, OME i Ironmana i mysle sobie ze drogie jak cholera. Zadzwoniłem do ASO w Katowicach bo mysle ze na jakichs zamiennikach bedzie taniej a tu co sie dowiedzialem

spręzyny 1100 zl / sztuka (2 razy sie pytalem bo myslalem ze niedoslyszalem)
amorki 1100 zl / sztuka tez porazka na maksa...

i wtedy stwierdzilem ze 2.6 za trailmastera to malo a na dodatek wymieniony bedzie przód
Moga miec w Sevres wzorzec metra, wzorzec kilograma, ale ... wzorzec pol litra to my tu nad Wisla gdzies mamy / 3.0 V6 - 90 krótki

powa

Post autor: powa » pn paź 08, 2007 7:14 am

Sprężyny Ajronmena to lekko ponad 500 zł, sprawdź jeszcze polską firmę Pospring.

A amorków to już masz tyle do wyboru, że hoho. Polecam KONI HeavyTrack i BILSTEINA B6 Sport - z tańszych wersji masz B4 Gas. Z innych porządnych masz Tockico lub KYB - obie firmy godne zaufania.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”