witam
koledzy?? po kazdym wiekszym mniejszym blocie moj samochod wyglada tak czy ktos ma jakies roziwazanie, znalazlem u niemca cos takiego czy to by pomoglo-czy nie walil by tak blotem po aucie jakie pomysly macie wy, moze jakies zdjecia, rozwiazania, no i jakie koszty? czy moze po prostu tak z tym zyc:D
Opony wystają Ci poza obrys auta – to że się syf brudzi to pal licho ale możesz spod kół wyrzucić kamień który trafi Ci w szybę lub trafić błotem, kamieniami w osobę robiącą zdjęcia … generalnie nie ma manie poszerzeń jest mało komfortowe i mało bezpieczne
Zmotaj sobie albo wersję nisko budżetową czyli pas transmisyjny w deseń tej co mam na swoim która wersją nisko budżetową niestety nie była
Jedna i druga wersja jest prawie taka sama to jest pas o szerokości 6 lub 11 cm i to jest pas – tylko że prawie czyni różnice. Wersja wysoko budżetowa ma tą zaletę nad pasem że montuje XL razy łatwiej bo jest przystosowana do montażu w nadkolach a nie do napędzania maszyn rolniczych. Jest miększa elastyczniejsza i nie wyłażą z niej nici. Ponadto jest 4 razy lżejsza i montując ja na kilka blachowkrętów o wiele ciężej ją zgubić w lesie.
Pamiętam ile SuziXL kombinował w GR z pasem transmisyjnym ot tak jak PACER nie dało się tego przykręcić trzeba było płaskownikami mocować … no ale jego poszerzenia kosztowały 250 zł a moje 800 zł
To jest BooBoo jak ze wlotem powietrza jedni zakładają rurę innie Safari –
@Szyman - widziałem takie "poszerzenia" na żywo. W sumie to trochę kiepskie rozwiązanie, bo są one w całości schowane w nadkolu, a tylko ok. 3-4 cm wystaje na zewnątrz. Można spokojnie założyć, że przy zjechaniu z asfaltu wiele z nich nie zostanie (a wyglądają mocno tandetnie)