Jestem nowy:):) Mam pytanie:P
Moderator: Kosiarz
- marcin_d
-
Jestem nowy:):) Mam pytanie:P
Witam wszystkich serdecznie ! Mam na imie Marcin i dopiero zaczołem przygode z off road'em. . Mój samochód to Mitsubishi L200 z 2002 r. Przy okazji chciałbym zapytać czy w jest to w miare dobre auto w teren.
Dzisiaj wybraliśmy sie z kumplami w miare cięzką trase i byłem zdziwniony ze tyle potrafi:) Chciałbym wiedzieć jakie są wasze opinie na temat tego auta. Z góry dzięki ! Pozdrawiam:)

był => L200:(
jest => jeszcze szukam...
gygy 2815621
tel 692 686 338
gygy 2815621
tel 692 686 338
do ekstremu się nie nadaje ale, do wyczynu tak
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- RAFAL 3000
- jestem tu nowy...
marcin_d, ja mam lift 5cm i uwiesz mi to max bez przycinek i podklepań to 33" na felgach ET +10, 7" na Felgi ET -30 tylko 31" . Lift powyżej 5cm to już gruba spraw a i tak do 35" to już trzeba ciąć błotniki , chcesz tego 
L200 to nie jest auto w extremalny teren , daje radę naprawdę w trudnym terenie , moje wiele już widziało ,ale niektóre trawersy i ciasne zakręty to trzeba odpuszczać , a z prawie każdej wlejki wyjeżdża na kinetyku, jego zaletą jest młody wiek i komfort jazdy i tyle .
Ja chce z mojego zrobić auto serwisowe do ciągnięcia lawety i wyjęcia z opresji auta-zmoty , ewentualnie jako auto wyprawowe jako dostawczak , takie ja mam plany , ale to przyszłość .
Jak chcesz polizać klimatu offroad to na rajdach nawiązuj kontakty i rozmawiaj z innymi , którzy chcą się podzielić swoja wiedzą.
Pamiętaj, jak przekonasz się na własnej skórze to na pewno tego nie zapomnisz, z L200 w teren to : opony , szpeje i cierpliwy kumpel z cięższym od ciebie autem , a sprzęgło od targania się zużywa i błoto przyspiesza zużycie elementów i jeszcze jedno pierwsza rysa boli a później już to już z górki

L200 to nie jest auto w extremalny teren , daje radę naprawdę w trudnym terenie , moje wiele już widziało ,ale niektóre trawersy i ciasne zakręty to trzeba odpuszczać , a z prawie każdej wlejki wyjeżdża na kinetyku, jego zaletą jest młody wiek i komfort jazdy i tyle .
Ja chce z mojego zrobić auto serwisowe do ciągnięcia lawety i wyjęcia z opresji auta-zmoty , ewentualnie jako auto wyprawowe jako dostawczak , takie ja mam plany , ale to przyszłość .
Jak chcesz polizać klimatu offroad to na rajdach nawiązuj kontakty i rozmawiaj z innymi , którzy chcą się podzielić swoja wiedzą.
Pamiętaj, jak przekonasz się na własnej skórze to na pewno tego nie zapomnisz, z L200 w teren to : opony , szpeje i cierpliwy kumpel z cięższym od ciebie autem , a sprzęgło od targania się zużywa i błoto przyspiesza zużycie elementów i jeszcze jedno pierwsza rysa boli a później już to już z górki

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
- marcin_d
-
O przepraszam napisałem gdzieś kiedyś coś że zaczynam dopiero swoją przygode z ofrołdem więc może i faktycznie nie widziałem prawdziwego terenu, mi sie wydawało że nie było lekko jednak widać wszystko przede mną. A co do samochodu kolegi Adasia no to fakt podniesione ma i opony MT , jak troche więcej kasiury szarpne to też bede coś kombinował z moim:P:P pozdro

gygy 2815621
tel 692 686 338
gygy 2815621
tel 692 686 338
- marcin_d
-
Gabaryty jego to ja odczułem już przy pierwszej przejażdżce w góry
fakt ciężko jest sie nim gdzieś wynawracać hehe. a do extremu to faktycznie widac że sie nie nadaje ale na ciekawe wyprawy i w miare ciężki teren wydaje mi sie że tak a ja właśnie takie coś lubie:) a jeżeli chciałbym go podnieść to faktycznie wystarczyło by mi te 5 centów i oponki bardziej terenowe i jakaś wyciagara o to by było na tyle gdyż nie chce robić z tego autka rasowej terenówki ponieważ bardzo lubie nim jeździć na co dzień jest dla mnie bardzo wygodny więc chce żeby taki pozostał
dzięki za odopowiedzi 

gygy 2815621
tel 692 686 338
gygy 2815621
tel 692 686 338
marcin_d pisze:Gabaryty jego to ja odczułem już przy pierwszej przejażdżce w góry![]()
fakt ciężko jest sie nim gdzieś wynawracać hehe. a do extremu to faktycznie widac że sie nie nadaje ale na ciekawe wyprawy i w miare ciężki teren wydaje mi sie że tak a ja właśnie takie coś lubie:) a jeżeli chciałbym go podnieść to faktycznie wystarczyło by mi te 5 centów i oponki bardziej terenowe i jakaś wyciagara o to by było na tyle gdyż nie chce robić z tego autka rasowej terenówki ponieważ bardzo lubie nim jeździć na co dzień jest dla mnie bardzo wygodny więc chce żeby taki pozostał
![]()
![]()
dzięki za odopowiedzi

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota