Hiundai Galloper
Moderator: Kosiarz
Hiundai Galloper
Kilka tygodni temu zakupiłem krótkiego Gallopera z silnikiem 2.5 TDi . Na desce rozdzielczej mam umieszczone dodatkowe 3 wskażniki, jest to zegarek, przechyłomierz oraz coś nazwane "altimeter". Czy ktoś z kolegów może mi wyjaśnić co to za gadżet? Licznik wysokości??? Pozdrawiam... 

Galloper LWB - turysta
- Igor V8
-
Re: Hiundai Galloper
Coś w rodzaju [ wysokość nad poziomem morza ]Jogi4x4 pisze: coś nazwane "altimeter". Czy ktoś z kolegów może mi wyjaśnić co to za gadżet? Licznik wysokości??? Pozdrawiam...

Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

- Igor V8
-
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewforum.php?f=24Jogi4x4 pisze:Nie wiem gdzie się przyczepić
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... 

kurcze. weź poszukaj. było wiele razy. Twój galopek to mniej więcej kopia miśka, więc poczytaj o miśku.Jogi4x4 pisze:To bardzo nie potrzebny gadżet![]()
A jakie maksymalne opony mogę wsadzić bez liftu i cięcia nadkoli? 33" jeszcze się zmieszczą?
A wlezie max 32" ale na sporym ujemnym ET felgi i podkręconych drążkach. 33" to już większa rzeźba w stylu Hasiora

miałem długiego Gallopera i bez liftu wchodzi 31 MT .U mnie był body lift 4cm i lift zawiesznia 5cm (sprężyny i podkręcone drążki) i gumy 33"x 12,5"x15bez liftu jest problem z przodem gumy się nie mieszcząJogi4x4 pisze:To bardzo nie potrzebny gadżet![]()
A jakie maksymalne opony mogę wsadzić bez liftu i cięcia nadkoli? 33" jeszcze się zmieszczą?
- Michał Derek
- jestem tu nowy...
Jezeli jest taki sam jak w Pajero II to jest to wysokościomierz działający na zasadzie różnicy ciśnień. Strzałka na nim jest nieruchoma. Obraca się tarcza z wysokoscią ciśnienia - samoistnie. A Ty możesz np u podnóża górki wyzerować dziadostwo żeby było na "zero". Po szczytowaniu środkowa tarczka ustawia się względem strzałki -= jest tam jakaś wartość na niej i przelicznik np x 100m.coś nazwane "altimeter".
Tyle teorii

American Dream po japońsku 2.8 TD (1997)mobile:603 898 646 GG:7213627