adaptacja instalacji elektrycznej
Moderator: Kosiarz
adaptacja instalacji elektrycznej
Mam pytanie , czy da się zaadoptować instalację elektryczną z Pajero 3,0 V6 90r do silnika 2,5 TD 88r .
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Mam budę od 3,0 V6 z 90r, która przełożyłem do ramy za silnikiem 2,5 TD z 88r już prawie wszystko spasowane, teraz zostaje mi instalacja pod maską . Chodzi mi oto , czy da sie wpiąć jakoś kable od pompy i świec żarowych , reszta pasuje ,Eskapada pisze:Zaadoptować da się, przełożyć ot tak poprostu sie nie da

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
jest taka okrągła wtyczka i kabel do świec , razem to z 10 przewodów
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Kabel do swiec tak jak mowilem, jezeli masz automat od swiec od starej instalki to trzeba dopasowac jego. Jezeli nie to przycisk w kabinie,przekaznik, pare minut roboty i masz. Jutro lukne jak to jest przy pompie w 2.5 bo stoi w garazu. 1 kabelek lub 2 to napewno zaworek. Do niego trzeba podlaczyc + po wlaczeniu stacyjki, moze byc pociagniety z kadkolwiek. Albo moze ktos sie wypowie co tam jeszcze dokladniej na pompie jest 

Xj renix 4.0 pickup 2door,springi tyl, besterlocker, 35"
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Re: adaptacja instalacji elektrycznej
Nie da się.Adas pisze:Mam pytanie , czy da się zaadoptować instalację elektryczną z Pajero 3,0 V6 90r do silnika 2,5 TD 88r .
GG 3597101 tel. 602-673-905
Nie ma to jak konkretna i duzo wnoszaca odpowiedzgoszen pisze:Nie da się.Adas pisze:Mam pytanie , czy da się zaadoptować instalację elektryczną z Pajero 3,0 V6 90r do silnika 2,5 TD 88r .

ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
A ty blondynka jesteśQbartx pisze:Nie ma to jak konkretna i duzo wnoszaca odpowiedzgoszen pisze:Nie da się.Adas pisze:Mam pytanie , czy da się zaadoptować instalację elektryczną z Pajero 3,0 V6 90r do silnika 2,5 TD 88r .

Mam ci tłumaczyć, że inne kostki są, że inne przkaźniki, żę nie ma wyjścia na świece żarowe, i na przkażniki, że 3,0 ma wjście na trzy wtyczki do komputera a 2,5 jest jedna do sterownika grzania śiwec, że tam masz wtryskiwacze, i moduły itd.
pytanie brzmi "czy pasują" a nie dla czego.
Jak juz cos to blondyn
A ja mam tlumaczyc ze po co mu te twoje kostki do komputera skoro sa mu niepotrzebne a jedyne co jest mu koniecznie potrzebne to podlaczyc pare kabelkow tam gdzie trzeba a reszte zaizolowac?
Grzanie swiec moze wykombinowac tak jak powiedzialem,przy pompie +do zaworka i jeszcze jeden duperel i dziala. To jest diesel, jemu instalacji duzo nie potrzeba
Reszta taka jak swiatla bedzie dzialala bo przekladal cala bude
Jezeli masz inne zdanie to idz pogadaj z ludzmi co czasem robia zmoty i ciagna instalacje od nowa, nie da sie ? 
Ps. pytanie bylo "czy da sie" a nie "czy pasuje"

Ps. pytanie bylo "czy da sie" a nie "czy pasuje"

ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
czyli cała wiącha z maski i z deski rozdzielczej do wymiany ?Kable w kolumnie kierowniczej to chyba zostają .goszen pisze: Nie da się.
To kolejne pytanie ile szelestów to u Ciebie by kosztowało . Odp. proszę na pw
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
No prosze Cie, przeciez tam jest kilka kabelkow do podlaczenia
Powiedz koledze co do czego na pompie idzie jezeli wiesz i z glowy.
Jak narazie wkladalem diesle do 2 hilux'ow i z osobowek sunny laurel i bluebird(maniak nissanow;)) i kazdym podlaczenie konczylo sie na paru kabelkach pod maska i wlaczniku swiec w srodku.

Jak narazie wkladalem diesle do 2 hilux'ow i z osobowek sunny laurel i bluebird(maniak nissanow;)) i kazdym podlaczenie konczylo sie na paru kabelkach pod maska i wlaczniku swiec w srodku.
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
Do pompy idzie akurat jeden kabelek ( zawór), i to nie porblem, ale zostaje obrotomierz z pompy, trzeba wtyczki do sterownika, kostkę do zegarów bo tam pokazuje stan grzania świec, w zegarach inna kostka na obrotomierz i kilka innych rzeczy, można zrobić jednym kablem ze stacyjki do pompy i jeden na krótko do grzania świec i też będzie działało.
Ale jest amatorszczyzna.
Ale jest amatorszczyzna.
Nie mozna bylo tak od razu?goszen pisze:Do pompy idzie akurat jeden kabelek ( zawór), i to nie porblem, ale zostaje obrotomierz z pompy, trzeba wtyczki do sterownika, kostkę do zegarów bo tam pokazuje stan grzania świec, w zegarach inna kostka na obrotomierz i kilka innych rzeczy.

ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
i to cała prawda , nie chce spłonąć w samochodzie w lesie, daleko od domugoszen pisze:(....)
Ale jest amatorszczyzna.

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
A to przyspieszony kurs dla domorosłych elektryków na 4,5 woltaQbartx pisze:Nie mozna bylo tak od razu?goszen pisze:Do pompy idzie akurat jeden kabelek ( zawór), i to nie porblem, ale zostaje obrotomierz z pompy, trzeba wtyczki do sterownika, kostkę do zegarów bo tam pokazuje stan grzania świec, w zegarach inna kostka na obrotomierz i kilka innych rzeczy.

a po drugie pytałeś czy się da a nie co nie pasi więc blndynka z brunetką na całego

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Bardzo smieszneklucz13 pisze:A to przyspieszony kurs dla domorosłych elektryków na 4,5 woltaQbartx pisze:Nie mozna bylo tak od razu?goszen pisze:Do pompy idzie akurat jeden kabelek ( zawór), i to nie porblem, ale zostaje obrotomierz z pompy, trzeba wtyczki do sterownika, kostkę do zegarów bo tam pokazuje stan grzania świec, w zegarach inna kostka na obrotomierz i kilka innych rzeczy.
a po drugie pytałeś czy się da a nie co nie pasi więc blndynka z brunetką na całego

ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
zadałem pytanie czy się da no i dostałem odpowiedź , tak , ale po co jak można wymienić całą wiązkę , oryginalną . Robotę wykonam sam i będę miał pewność , że będzie działać.klucz13 pisze: A to przyspieszony kurs dla domorosłych elektryków na 4,5 wolta

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Po prostu w moim slowniku nie funkcjonuje zwrot "nie da sie"
I nie mowie tu o amatorszczyznie bo w obu hiluxach sunny laurelu i bluebirdzie liczniki byly przelozone od diesli, obrotomierze dzialaly. sterowniki swiec przekladane z identycznych modeli w dieslu za pare groszy i wszystko bylo podlaczone jak trzeba, przejechaly te samochody w rodzinie juz po paredziesiat kkm i wymieniane sa tylko rzeczy eksploatacyjne! To tak ku wyjasnieniu co by mnie tu od amatorow nie wyzywali 

ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
ZJ 4.0 up3.5" 31x10.5 mt
relax , relax , niktu tu Ciebie od amatorów nie wyzywaQbartx pisze:Po prostu w moim slowniku nie funkcjonuje zwrot "nie da sie"I nie mowie tu o amatorszczyznie bo w obu hiluxach sunny laurelu i bluebirdzie liczniki byly przelozone od diesli, obrotomierze dzialaly. sterowniki swiec przekladane z identycznych modeli w dieslu za pare groszy i wszystko bylo podlaczone jak trzeba, przejechaly te samochody w rodzinie juz po paredziesiat kkm i wymieniane sa tylko rzeczy eksploatacyjne! To tak ku wyjasnieniu co by mnie tu od amatorow nie wyzywali

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
już kupiłem od goszena i przełożę całą .Qbartx pisze:A tak poza tym, masz zamiar kupic wiazke z jakiegos amochodu na czesci?
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota