Pajero Pinin - kilka pytan...
Moderator: Kosiarz
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Pajero Pinin - kilka pytan...
Hej! Jestem nowy na tej czesci forum i z tego co sie zdazylem zorientowac to chyba wszyscy maja duze Pajero. Ja mam Pinina krotkiego i chcialem sie dowiedziec czy jest sens wkladania grubszej blachy pod silnik zamiast i czy warto przerabiac orurowanie (rura Cobry - pelna, z oslona na swiatla) tak zeby zwiekszyc kat natarcia autka oraz kat zejscia. No i ostatnie pytanie - czy isteniej jakakolwiek mozliwosc podniesienia furki, czy pozostaje tylko wlozenie wiekszych lackow - jak na razie mam 235/60/16, a zastanwaiam sie nad 235/65/16 lub 235/70/16. A wogole to ktos wie jak jwyglada sprawa z awaryjnoscia Pinina?
Za jakiekolwiek info z gory dzieki.
Za jakiekolwiek info z gory dzieki.
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
sprzedaj paścia osobowego kup terenówke
oglądałem ostatnio takie no cuż to już ta "terenówka" nowej generacji raczej bym tym z drogi nie zjeżdzał
ale za to ma zajebisty tylny spojler
misiek widziałeś kiedys osobówke na oczy
5
jeśli tak
to załóż na to większą budę załuż napęd na 4 i już masz pinina
oczywiście żartuje kiedyś to będzie extremalny sprzet przeprawowy mam nadzieje że tego nie dożyje a dzieci niech sie martwią same

oglądałem ostatnio takie no cuż to już ta "terenówka" nowej generacji raczej bym tym z drogi nie zjeżdzał

ale za to ma zajebisty tylny spojler

misiek widziałeś kiedys osobówke na oczy

jeśli tak

to załóż na to większą budę załuż napęd na 4 i już masz pinina

oczywiście żartuje kiedyś to będzie extremalny sprzet przeprawowy mam nadzieje że tego nie dożyje a dzieci niech sie martwią same

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Leszek spodziewalem sie takiej odpowiedzi
Az taka pasc to to nie jest, i sobie nawet radzi, ale nie jest to sprzet extremalny
Co do sprzedazy to na razie nie planuje, ale za to zamierzam kupic UAZa 469b gdzies w okolicach czerwca - lipca, bo jak na razie cienko z kasa i trzeba kontrolowac wydatki...
Misiek - reduktora nie ma, jest tylko staly naped na 4 kolka, ale czasami zdarzaja sie w lesie male niespodzianki i czasami autko haczy podwoziem, a blacha pod silnikiem nie nalezy do niezniszczalnych...
Co do reszty to mozna by bylo sie zastanawiac co i jak zrobic, bo i tak w zyciu nie bedzie to rasowa terenowka... Ale na sam poczatek auto dobre, tylko pare spraw wymaga przemyslenia.
A co do osiagow to jestem w szoku w sensie pozytywnym. Nie jest wysokie - przeswit ma cos kolo 25 cm. Ma calkiem niezla glebokosc brodzenia - ostatnio bez wiekszych problemow poradzil sobie z 45 cm wody - kolka byly prawie ze idealnie pod woda - szczelnosc fury super - nic sie nie wlalo do srodka
Daje sobie rade w sniegu, tylko jest problem z podjazdami pod gore bo ma tendencje do zakopywania sie. Czyli ogolnie nie jest to osobowka i nie jest to 100% terenowka. Na sam poczatek dobra do zabawy, ale jednak szkoda ze nie pomyslalem wczesniej i nie kupilem np. samuraja... ale przeciez narzekal teraz nie bede
Tylko wlassnie zastanwialem sie czy inwestowac jeszcze w pinina czy lepiej odlozyc kase i kupic Uaza i chyba wybiore ta druga opcje
Dzieki za odpowiedzi

Misiek - reduktora nie ma, jest tylko staly naped na 4 kolka, ale czasami zdarzaja sie w lesie male niespodzianki i czasami autko haczy podwoziem, a blacha pod silnikiem nie nalezy do niezniszczalnych...
Co do reszty to mozna by bylo sie zastanawiac co i jak zrobic, bo i tak w zyciu nie bedzie to rasowa terenowka... Ale na sam poczatek auto dobre, tylko pare spraw wymaga przemyslenia.
A co do osiagow to jestem w szoku w sensie pozytywnym. Nie jest wysokie - przeswit ma cos kolo 25 cm. Ma calkiem niezla glebokosc brodzenia - ostatnio bez wiekszych problemow poradzil sobie z 45 cm wody - kolka byly prawie ze idealnie pod woda - szczelnosc fury super - nic sie nie wlalo do srodka

Dzieki za odpowiedzi

apetyt rosnie w miare jedzenia więc odpuść sobie inwestycje kup coś co ci sprawi dużo frajdy z jazdy a nie będziesz musiał pod tym leżeć na okragło.
nie dość że szkoda takiej fury to i tak nie wytrzyma trudów walki a i rekreacja jest mocno w nawiasie ujęta. fajny samochód ale nie w teren.
jak masz troche kasy to kup coś z czym można motać i czego ci nie będzie żal jak stanie do góry betami albo zostawi pół podwozia w lesie.jak masz ochote to zapukaj do paradoxa,miśka lub mnie masz całkiem bliskomoże pojedziemy w niedziele pojexdzić "rekreacyjnie" dasz rade a i świato pogląd ci sie zmieni na sprzęt

nie dość że szkoda takiej fury to i tak nie wytrzyma trudów walki a i rekreacja jest mocno w nawiasie ujęta. fajny samochód ale nie w teren.
jak masz troche kasy to kup coś z czym można motać i czego ci nie będzie żal jak stanie do góry betami albo zostawi pół podwozia w lesie.jak masz ochote to zapukaj do paradoxa,miśka lub mnie masz całkiem bliskomoże pojedziemy w niedziele pojexdzić "rekreacyjnie" dasz rade a i świato pogląd ci sie zmieni na sprzęt

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Raczej tuningu wizualnego nie chcialem robicbojach pisze:moim skromnym zdaniem![]()
możesz się pokusić o tunning wizualny
do off roadu to się nie nadaje a przede wszystkim to szkoda takiego nowego autka

Co do off roadu to w celach turystycznych sie nadaje, ale w celach przeprawowo - ekstremalnych nie ma opcji - za niski i brakuje ramy - czyli typowy cywil.
Dzieki wszystkim za odpowiedzi

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
Kasy na razie duzo nie mam - trzeba zdac sesje i zaplacic za kolejny semestr (ehhh... te studia zaoczne sa drogie jak cholera) Potem trzeba bedzie odlozyc na cos czym bedzie sie dalo jezdzic w terenie nie martwiac sie, ze sie cos zgubilo. Jak na razie mysle o Uazie 469b i caly czas mi to chodzi po glowie.leszek pisze: jak masz troche kasy to kup coś z czym można motać i czego ci nie będzie żal jak stanie do góry betami albo zostawi pół podwozia w lesie.jak masz ochote to zapukaj do paradoxa,miśka lub mnie masz całkiem bliskomoże pojedziemy w niedziele pojexdzić "rekreacyjnie" dasz rade a i świato pogląd ci sie zmieni na sprzęt![]()
Jak tylko bede mial luzniejszy weekend bez zajec i zdawania czegokolwiek to dam znac - do Zywca daleko nie jest, apoza tym bywam tam czesto, a w Bielsku siedze praktycznie przez caly tydzien oprocz soboty i niedzieli, ale jak sie dowiem co mam w niedziele to pewnie nie bedzie mi sie chcialo zostawac w szkole

A Pinina mam stad, ze mialem kupowac auto na wspolke z ojcem, ale tak wyszlo ze teraz tylko ja nim jezdze. A w przekonaniu mojego ojca mialo to byc cos co sie bedzie dobrze sprawowac na naszych drogach i sobie wybral pinina. Teraz zamierzam juz sam odlozyc troche szelestu i kupic starego dobrego rosyjskiego UAZa

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
jogibabuu pisze:leszek, wy go tam nie zapraszajcie bo polowe lakieru zostawi w krzakach

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
e tam, 3 strumyki i sprzeglo do wymianyhajduga pisze:Oczywiście uważacie, że Pinin gorszy i nie nadajny. Niestety byłem z kolegą na przejażdżce i bardzo miło mnie zaskoczył jego Pinin: półmetrowy potok, mokry śnieg itp. a Pinin beza reduktora wyjątkowo sobie radził.

podobno honda crv tez jest niesamowita....

- czarny bielsko
-
- Kontaktowanie: