Kupuję miśka - opowieść po-wigilijna

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
32MU

Kupuję miśka - opowieść po-wigilijna

Post autor: 32MU » śr gru 26, 2007 1:26 pm

Jak pewnie pamiętacie, transsyberyjskie pajero przeszło w rece syna. mnie pozostała "niezawodna" laguna. Obiecałem sobie jednak, że nie odpuszczę i coś "terenowatego" sobie kupię. Długo przeglądałem (i przegladam dalej) ogłoszenia. Kilka dni temu, znalazłem coś, co mnie zainteresowało - auto - jak ktoś pisze- na miarę naszych(moich) ambicji i marzeń. Mój wybór padłna to : (http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bcungigbiict)
Obrazek
Obrazek
Ładne, prawda?

Mamy XXI wiek, internet, kupno (czegokolwiek) nie sprawia wiekszego problemu.
Wysłałem maila z zapytaniem czy oferta jest jeszcze aktualna.
Po kilku (dwóch, może trzech) dniach przyszła odpowiedź - tak, samochód jest, sprzedawca dołaczył krótki opis - auto jest idealne, regularnie serwisowane, służyło tylko do niedzielnych wyjazdów z rodzinką.
Troche to zaśmierdziało, ale cóż, ciągnę dalej.
W następnym mailu poprosiłem o fotokopie dokumentów. Odpowiedź przyszła szybko - to potrwa, może dwa dni, bo mam zepsuty(zaciety scaner) - odpisał Marcelo - właściciel moich marzeń.
Minęły dwa dni i ..... rzeczywiście Marcelo zdążył!
Obrazek
Obrazek

Ale! cosik nie gra! Facet - Włoch - mieszka w Anglii, samochód kupiony w niemczech! No cóż , w zasadzie wszystko jest możliwe.
W nastepnym mailu proszę o fotokopie dowodu rejestracyjnego - włoskiego (sicylijskiego - sic!) lub niemieckiego i o podanie miejsca postoju "cuda". Myślę sobie - facet skapituluje i sie już nie odezwie. Pomyliłem się. Dziś dostałem kopię i odpowiedź, że autko jest w Anglii. W cenie jest oczywiście wliczony transport!
Oto ostatnie papiery - porównajcie z poprzednimi.
Obrazek

Coś nie gra, prawda?
cdn .............[/b]
Ostatnio zmieniony śr gru 26, 2007 2:22 pm przez 32MU, łącznie zmieniany 1 raz.
gg 12380650

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr gru 26, 2007 1:42 pm

Poprzednim właścicielem był Marcelo Drivere, to znany offroaudowiec :)21 :)21 :)21 (chyba) pewnie nim nie jeździł w terenie . :wink:

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » śr gru 26, 2007 2:12 pm

NIe wiem, czy coś nie gra, ale ze zdjęć samochód wygląda znakomicie :)2
Super Patrol Super :)21
Blue Jimny 1.3 :)21

Awatar użytkownika
32MU

Post autor: 32MU » śr gru 26, 2007 2:24 pm

po kliknięciu zdjęcia - powiększy się, zwróćcie uwagę na numery nadwozia na poszczególnych dokumentach.
gg 12380650

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr gru 26, 2007 2:35 pm

coś nie gra końcówka jest inna i ktoś zamazał , ale mu nie wyszło , sprawa trochę cuchnie , czy nowe Pajero ma ramę? Bo może z angola robili przekładkę, auto z tych papierów trochę cuchnie , zadaj im pytanie zobaczysz jaka jest ich wersja

_Karol_

Post autor: _Karol_ » śr gru 26, 2007 2:38 pm

mój brat kupował samochód miesiąc temu, szukała po całej Europie
wszelkie motywy typu: koleś mieszka w UK a wcześniej gdzieś indziej (najczęściej Niemczech) to są oszustwa!!! oszuści!!! wystrzegać się takich ogłoszeń
zwykle jak nie chcą podać VINu to odpuszczamy typa, jeżeli podają ale np o jedną cyferkę za mało też odpuszczamy, było tak że wszystko było ok, samochód niby stał w Londynie i bracki już umówił swojego kolegę (który tam zapitala) na wizję lokalną i obczajenie samochodu w realu i wtedy taki oszust też kapituluje
wystrzegać się...
szukać ogłoszenia bezpośrednio od właściciela (droższe auta) ale nie ma okazji!!! te wszystkie okazje to pic na wodę...
Bo każdy dzień jest 4x4.

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr gru 26, 2007 2:47 pm

to auto za jakieś 80tysia lepiej mieć pewność na 100% bo później na części to go będzieś z 10lat sprzedawał

Awatar użytkownika
alfik

Post autor: alfik » śr gru 26, 2007 3:00 pm

Ja stawiam na to, że wliczony transport ma zagwarantować, że klient się nie pofatyguje, tylko prześle kasę. Nawet 10% zadatku to fajny zysk za parę faksów :(
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

Awatar użytkownika
apex

Post autor: apex » śr gru 26, 2007 3:01 pm

sytuacja już 1000 razy opisywana - po prostu wał na 100% - szkoda tracić na to czas...

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr gru 26, 2007 3:39 pm

alfik pisze:Ja stawiam na to, że wliczony transport ma zagwarantować, że klient się nie pofatyguje, tylko prześle kasę. Nawet 10% zadatku to fajny zysk za parę faksów :(
ale czujesz to pojaranie , że jest już prawie twoje :wink:
1. zasad nie kupuj kota w worku a zaliczkę to można wpłacić na nowe z salonu

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » śr gru 26, 2007 4:18 pm

Nie ma św. Mikołaja i okazji !! !! !!
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » śr gru 26, 2007 4:38 pm

wydaje się,że ten pierwszy dokument jest od pajero o pojemności 2,5, bo ma napisane 96 KW, 3,2 MA 122 kw. więc cośś jest nie tak.
GG 3597101 tel. 602-673-905

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr gru 26, 2007 4:47 pm

goszen pisze:wydaje się,że ten pierwszy dokument jest od pajero o pojemności 2,5, bo ma napisane 96 KW, 3,2 MA 122 kw. więc cośś jest nie tak.
Goszen czasem Ty nie masz podobne cacko na zbyciu :wink:

Awatar użytkownika
KrzysiekP
Kontaktowanie:

Post autor: KrzysiekP » śr gru 26, 2007 5:40 pm

podobne przezycia mialem jak chcialem kupic wgranglera... tylko po opowiesci (taka sama jak u Ciebie - Niemcy, Włochy, Anglia) dalem sobie spokoj...
Land Rover Discovery II V8

KOM:785-043-512

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr gru 26, 2007 5:57 pm

Balu-Balu pisze:Nie ma św. Mikołaja i okazji !! !! !!
moja córka to czytała , jak jej teraz to wszystko wyjaśnić :cry: a ja tu o takim z brodą jej ściemniam :cry: Baluś napisz , że go nie widziałeś a nie od razu , że go nie ma :oops:

Awatar użytkownika
32MU

Post autor: 32MU » śr gru 26, 2007 7:32 pm

Już po pierwszym mailu zorientowałem sie , że jest to kant. Rozśmieszaja mnie takie zwroty jakich użył nasz Marcelo - "You are a onest man" - powtarza sie to w kazdym mailu. Publikuję to ku przestrodze, uważam że naiwniaków nigdy nie brakuje. A swoją drogą ciekaw jestem jak sytuacja rozwinie sie dalej. Na razie ustaliłem IP Marcela. Jak mnie wkurzy to mu interpola internetowego naslę. Ale na razie sie pobawimy. Razem sie nie damy!

Obrazek
gg 12380650

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » śr gru 26, 2007 8:54 pm

Adas pisze:
moja córka to czytała , jak jej teraz to wszystko wyjaśnić :cry: a ja tu o takim z brodą jej ściemniam :cry: Baluś napisz , że go nie widziałeś a nie od razu , że go nie ma :oops:

Pewnie, że jest i św. Mikołaj jak i Gwiazdor. Jest jeszcze Królewna Śnieżka, Sierotka Marysia i 7 krasnoludków, Rumcajs, Coralgol, Uszatek, Muminki, Jaś i Małgosia, Smerfy i co Ty jeszcze jej czytasz to uzupełnię :)21 :)21 :)21 ??
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » śr gru 26, 2007 9:04 pm

Balu-Balu pisze:
Adas pisze:

Pewnie, że jest i św. Mikołaj jak i Gwiazdor. Jest jeszcze Królewna Śnieżka, Sierotka Marysia i 7 krasnoludków, Rumcajs, Coralgol, Uszatek, Muminki, Jaś i Małgosia, Smerfy i co Ty jeszcze jej czytasz to uzupełnię :)21 :)21 :)21 ??
i jeszcze Reksio , Bolek i Lolek , Teletubisie ,Smurfy itd :)21 :)21

olderene
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: olderene » sob gru 29, 2007 2:00 am

Wiec to na 100% oszustwo. Kolega omalo co kupil auto w ten sam sposob, a dziala to tak:
Najpierw fajna gadka ze tak tanio bo mu sie spieszy, bo w angli kierownica z niewlasciwej strony. Nastepnie mail, ze moze tylko auto wyslac (obejrzeć nie mozna nawet w angli bo facet duzo podróżuje).
Nastepny krok to firma wysylkowo posredniczaca ktora sie tym zajmuje przywioza auto pod sam dom, malo tego mozna sie w ciagu tygodnia rozmyslec i zabiora auto jesli bedzie cos nie tak. Dalsza sciema polega na tym, ze daje link do tej firmy niby kurierskiej http://www.eutraage.eu/ (zreszta ktos sobie zadal troszke trudu) i dalej juz z kurierem sie kontaktowac.
wiecie ze Ludzie sie nabierają?? Wiem to od policjanta jeden facet z naszej malej miescinki czekal na granicy na swoje autko bo mialo juz przyjechac, biedak wplacil 12tys.OJRO!!!

Przestrzegam i pozdrawiam:)
L200 99r. 31x10.5R15 AT 4 furtki....byl:( teraz x-trail:)

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » sob gru 29, 2007 2:57 am

Adas pisze:
Balu-Balu pisze:
Adas pisze: moja córka to czytała , jak jej teraz to wszystko wyjaśnić :cry: a ja tu o takim z brodą jej ściemniam :cry: Baluś napisz , że go nie widziałeś a nie od razu , że go nie ma :oops:

i jeszcze Reksio , Bolek i Lolek , Teletubisie ,Smurfy itd :)21 :)21
A świat magii ? Harry Potter i te sprawy ? :)21

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » sob gru 29, 2007 4:43 am

Szupryk46 pisze: A świat magii ? Harry Potter i te sprawy ? :)21
a to już dla starszych np. 15 latków :wink: , moja córka ma 3,5 roku

:D

Awatar użytkownika
Szupryk46

Kontaktowanie:

Post autor: Szupryk46 » sob gru 29, 2007 1:10 pm

Adas pisze:
Szupryk46 pisze: A świat magii ? Harry Potter i te sprawy ? :)21
a to już dla starszych np. 15 latków :wink: , moja córka ma 3,5 roku

:D
A chyba że tak :wink:

Awatar użytkownika
gootek
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Kupuję miśka - opowieść po-wigilijna

Post autor: gootek » ndz gru 30, 2007 8:41 am

32MU pisze:Jak pewnie pamiętacie, transsyberyjskie pajero przeszło w rece syna. mnie pozostała "niezawodna" laguna. Obiecałem sobie jednak, że nie odpuszczę i coś "terenowatego" sobie kupię. Długo przeglądałem (i przegladam dalej) ogłoszenia. Kilka dni temu, znalazłem coś, co mnie zainteresowało - auto - jak ktoś pisze- na miarę naszych(moich) ambicji i marzeń. Mój wybór padłna to : http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=bcungigbiict
Tego ogłoszenia już nie ma. Ale cena pewnie była bardzo atrakcyjna?

A może coś takiego?
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=r24nzhyschj

Albo takiego, z trochę większym przebiegiem?
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lvfcl2op2ep4

pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
Adas

Kontaktowanie:

Post autor: Adas » ndz gru 30, 2007 8:52 am

tan pierwszy coś nie tak z przebiegiem , 29tyś przez 3 lata, nawet działkowicz robi więcej.

czarny zdecydowanie ładniejszy bo ma więcej fotek poglądowych i jest po dużym przeglądzie chyba.

olderene
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: olderene » ndz gru 30, 2007 5:17 pm

32MU piszesz, ze masz jego IP. Niesądze aby to cos dalo.....moze gdyby współpracowac razem z interpolem i przez jakis czas kolesia sledzic....
Przypadek o którym wspomniałem wyzej, gdzie czlowiek wplacil 12tys euro i przepadly skonczyl sie tym, ze policja wysledzila konto gdzies na egzotycznych wyspach, a facet wyplacil pieniadze w równie dzikim kraju na drugiej półkuli. Policja rozklada rece w takich przypadkach....

PRZESTRZEGAM!!!!! i jeszcze raz podaje linka do falszywej firmy kurierskiej, a takich stron jest pewnie wiecej :( http://www.eutraage.eu/
L200 99r. 31x10.5R15 AT 4 furtki....byl:( teraz x-trail:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”