Kontrolka świec żarowych
Moderator: Kosiarz
Kontrolka świec żarowych
Wiem że temat był poruszany niejednokrotnie ale nie mogę znaleźć, a konkretnie chodzi mi o jakiś schemat podłączenia. Nie świeci mi kontrolka świec, a przekaźnik pyka i świece grzeją, żarówki sprawne.
Proszę jakiś link i nie rzucać na mnie kalumni. Naprawdę nie mogę tego znaleźć.
Może jakieś zdjęcia co i jak i pomiary.
Proszę jakiś link i nie rzucać na mnie kalumni. Naprawdę nie mogę tego znaleźć.
Może jakieś zdjęcia co i jak i pomiary.
Czy szukasz tego? http://www.forum4x4.pl/forum/viewtopic. ... &start=275
mniej/więcej w połowie strony.
Sugeruję uzupełnić profil.
mniej/więcej w połowie strony.
Sugeruję uzupełnić profil.
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
- Misiek Cypr
-
I poza systemem QGSMisiek Cypr pisze:(...) poza czujnikami w skrzyni i slawnymi kontrolkami.(...)

To, ze Ci pstryka przekaznik, to nie znaczy jeszcze, ze masz QGS. Cecha charakterystyczna tego systemu (sprawnego) jest miedzy innymi to, ze jeden przekaznik: po kluczyku pyka raz, po paru sekundach drugi raz (zakonczenie fazy grzania wstepnego) i po zaplonie na zimnym silniku drugi przekaznik pyka przez kilka sekund szybko (faza dogrzewania). No i nie ma kontrolek.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- Misiek Cypr
-
Nie wiem, bo moj ma 330kmil, 91' taxi i ciagle dziala, kontrolki swiruja, wal przedni sie kreci caly czas, ale R/D, klima, amorki regulowane dzialaja.ernil pisze:I poza systemem QGSMisiek Cypr pisze:(...) poza czujnikami w skrzyni i slawnymi kontrolkami.(...)
Spryskiwacze reflektorow nie dzialaja, ale kontrolka niskiego stanu plynu w nich juz tak.
Nie wiem czy to standard, ale fotele przednie na amortyzatorach to mily bajer w terenie.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Gerappa
- Lokalizacja: Śląsk, chwilowo brak konkretnego namiaru... tu i tam, od Ameryki po Pekin
- Kontaktowanie:
ciekawe
To, ze Ci pstryka przekaznik, to nie znaczy jeszcze, ze masz QGS. Cecha charakterystyczna tego systemu (sprawnego) jest miedzy innymi to, ze jeden przekaznik: po kluczyku pyka raz, po paru sekundach drugi raz (zakonczenie fazy grzania wstepnego) i po zaplonie na zimnym silniku drugi przekaznik pyka przez kilka sekund szybko (faza dogrzewania). No i nie ma kontrolek.

u mnie kontrolka jest

ale wszycho m