Pajero 3.2 DiD serwis i części w Krakowie

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

viq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Pajero 3.2 DiD serwis i części w Krakowie

Post autor: viq » śr lip 16, 2008 12:38 pm

Witam wszystkich. Szczęśliwie (mam nadzieję) stałem się użytkownikiem pajero 3.2 DiD z 2001 roku. Pytanie do szanownych współ-użytkowników, gdzie serwisować ten samochód w Krakowie i gdzie się najlepiej zaopatrywać w części. Będę wdzięczny za wszystkie opinie. Na poczetek mam też pytanie o czujniki na reduktorze, podobno jest ich 3 szt. Swieci się kontrolka i w serwisie powiedzieli że można je przeczyścić ale nie wiadomo ile będa działać natomiast jak to serwis mogą je wymienić na nowe. Standart :-) Efekt jest taki że mruga kontrolka i nie załączają się przednie napędy. Ktoś coś doradzi?? Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
scood74

Re: Pajero 3.2 DiD serwis i części w Krakowie

Post autor: scood74 » śr lip 16, 2008 2:16 pm

viq pisze:Szczęśliwie (mam nadzieję) stałem się użytkownikiem pajero 3.2 DiD z 2001 roku.

zazdroszcze ci nadziei
ja już swoją w stosunku do swojego miska straciłem
jak dasz do naprawy do serwisu to zedrą z ciebie skóre :(

polecam sieć InterCars mają wiekszość części, zamienniki różne i calkiem przystępne ceny

Awatar użytkownika
Videlec

Post autor: Videlec » śr lip 16, 2008 2:18 pm

viq pisze:Swieci się kontrolka i (...) Efekt jest taki że mruga kontrolka (...)
to się zdecyduj bo nikt tu nie bedzie sobie glowy łamał o co ci tak naprawde chodzi :)9

jesli na 4H faktycznie nie zapina ci przodu a kontrolki od przedniego napedu mrugają to te czujniki zostaw w spokoju bo to raczej nie po ich stronie lezy problem...

kupiles auto 4x4 bez dzialającego 4x4...?? Po co?? :o

:)21
PIV 3,2DiD

Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.

Awatar użytkownika
orzeh77
Kontaktowanie:

Post autor: orzeh77 » śr lip 16, 2008 3:33 pm

Z innej jednak strony, nieświecenie kontrolek nie daje 100% pewności czy napędy sie nie załączają. Poczytaj forum dokładniej (szukaj) jak organoleptyczne sprawdzić czy 4x4 działa.

Chyba że w domyśle napisałeś że napędy w serwisie sprawdzili?
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2008 3:35 pm przez orzeh77, łącznie zmieniany 1 raz.
--
2,5 Pajero II '94 SS SW | BIAŁA vitara :)21
gg 106104
KAJMAN

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » śr lip 16, 2008 3:34 pm

viq pisze:Witam wszystkich. Szczęśliwie (mam nadzieję) stałem się użytkownikiem pajero 3.2 DiD z 2001 roku. Pytanie do szanownych współ-użytkowników, gdzie serwisować ten samochód w Krakowie i gdzie się najlepiej zaopatrywać w części. Będę wdzięczny za wszystkie opinie. Na poczetek mam też pytanie o czujniki na reduktorze, podobno jest ich 3 szt. Swieci się kontrolka i w serwisie powiedzieli że można je przeczyścić ale nie wiadomo ile będa działać natomiast jak to serwis mogą je wymienić na nowe. Standart :-) Efekt jest taki że mruga kontrolka i nie załączają się przednie napędy. Ktoś coś doradzi?? Pozdrawiam.
najczęscviej wynika to z powidu tego, że auto dlugo stało,
Bywa tez tak, ż ejest to wina czujnika w moście przednim, a w reduktorze są trz konroli w skrzyni bez ss a 5 z ss.
GG 3597101 tel. 602-673-905

viq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viq » czw lip 17, 2008 12:49 pm

Kontrolki się już nie świecą. Problem sam zniknął. Ponawiam pytanie o sprawdzony serwis, który może takie auta serwisować i na dodatek się na tym zna.

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw lip 17, 2008 12:52 pm

viq pisze:Kontrolki się już nie świecą. Problem sam zniknął. Ponawiam pytanie o sprawdzony serwis, który może takie auta serwisować i na dodatek się na tym zna.
pewnie że się znają i serwisują np. mojego
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » czw lip 17, 2008 1:06 pm

viq pisze:Kontrolki się już nie świecą. Problem sam zniknął. Ponawiam pytanie o sprawdzony serwis, który może takie auta serwisować i na dodatek się na tym zna.
Czyli migały od długiego stania.

viq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viq » czw lip 24, 2008 10:47 am

Widać w okolicach Krakowa nie ma sprawdzonego serwisu i wszyscy jeżdżą do ASO.

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » czw lip 24, 2008 12:44 pm

viq pisze:Widać w okolicach Krakowa nie ma sprawdzonego serwisu i wszyscy jeżdżą do ASO.
ASO a szczególnie w Krakowie to może co najwyżej żarówke w aucie ci wymienić i może nic nie zepsują :wink:
Czwarte serce :cry:

Awatar użytkownika
goszen

Post autor: goszen » czw lip 24, 2008 12:56 pm

viq pisze:Widać w okolicach Krakowa nie ma sprawdzonego serwisu i wszyscy jeżdżą do ASO.
Ale jest w BYtowie:)

viq
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: viq » czw lip 24, 2008 1:16 pm

Goszen, dzięki ale na razie nie wybieram się na północ.
Co do ASO, każdy krytykuje, ja też bo czasem jest za co, ale nikt jakoś nie pisze gdzie serwisuje swojego mitska. A może Panowie w krawatach i garniturach jeżdżą do ASO i płacą i jakoś jeżdża a na forum się nie udzielają, a reszta forumowiczów sama sobie radzi?? Zawsze myślałem że forum będzie kopalnią wiedzy no ale cóż.

Awatar użytkownika
Aśka&Kuba

Post autor: Aśka&Kuba » czw lip 24, 2008 6:12 pm

to sie myliłeś

jak myślałeś że Ci ktoś wykopie i na złotej tacy poda :)21 :)21

Bombelnik
Kontaktowanie:

Post autor: Bombelnik » czw lip 24, 2008 7:11 pm

hmmm Moim miskiem w Krakowie bylem 3x bo tam je kupilem pierwszym razem dokrecajac filtr oleju przecieli go i zostawili w Czestochowie ;] w domu zobaczylem ze jest plama oleju kontorolka juz pod domem zaczela sie palic ale ona jets taka ze plai si egdy jej sie zachce ;] gdy poinformowalme o tym krakow (kontrolece) powiedzieli ze ten typ tak ma ;p. drugim razem tak mi przeczyscili hamulce ze z pod swiatem rszalme jak z naczepa a spalanie wzroslo do 14l przyspieszenie jak koniem z bryczka wegla ;] i ostatni raz pojechalme tam gdy po wymianie olejow (hahaha czy dolenie paru setek do tylnigo mostu mozna nazwac wymiana??) wypchnelo uszczelanicze tylniego mostu most sie z lekka przytarl wtedy powiedzialme koniec przyejchala laweta na koszt mitsu zawiezli to do katowic tam zrobili most porobili chamulce (auto bylo jescz en agwarancji) zaplacilem tylko za czyszcenie itp chamulcy. Niepolecam krakowa jezeli chcesz tym autem jezdzic jezeli pozycyzles od tesciowej i chcesz jej zrobic nazlosc mozesz tam zaporwadzic ;]. Osobiscie polecam Katowice najlepszy serwis mitsu jaki spotkalme ;]. Obecnie gdy juz gwarancji niema kloce wymieniam sam a na oliwke jezdze do pierwszego lepszego punktu z wymianami a jezeli ktos pochodiz z okolic czetsochowy to na ulice piotrkowska :). Napraw nierobie bo niema potrzeby ;] Sie rozpisalem :D
Kia Retona=zszarpane nerwy godziny na kanale tysiace na czesci a i tak nie chcesz jej sprzedac ;]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”