długośc drążków skrętnych
Moderator: Kosiarz
długośc drążków skrętnych
Krótka piłka: czy długośc drążków skrętnych w Pajero II krótkim jest taka sama jak w longu? 1993 rok produkcji. W sklepie 4x4 są dwie długości, ale różnią się rocznikami a nie budą.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
z tego co czytałem w zamiennikach w obrębie modelu są takie same, z longa mają większą wytrzymałość ze względu na nośność
Drążki (za Rudypajero.koszalin)
Drążki w krótkim Pajero można wymienić na elementy od długiego, (mogą być używane) mają większą nośność, ponieważ długi ma większy dopuszczalny nacisk na przednią oś (z racji cięższej karoserii).Dają się trochę podkręcić w króciaku bez szkody dla trwałości.
keeerwa, jeszcze dwie grubości są - tak w instrukcji pisze (ale to odnośnie benzyniaków z usa, nie wiem jak z dieslami)
Dobra, ostateczna wersja: trzy rodzaje - wszystkie zarówno do 2 i 4 drzwiowej wersji
dł 1282mm śr 26mm
dł 1307mm śr 27,5mm
dł 1370mm śr 26mm
Nie da się zmierzyć długości drążka 'na aucie', bo nie wiem jak daleko sięga. Trza go będzie wyjąć i dopiero wtedy zmierzyć.
Dobra, ostateczna wersja: trzy rodzaje - wszystkie zarówno do 2 i 4 drzwiowej wersji
dł 1282mm śr 26mm
dł 1307mm śr 27,5mm
dł 1370mm śr 26mm
Nie da się zmierzyć długości drążka 'na aucie', bo nie wiem jak daleko sięga. Trza go będzie wyjąć i dopiero wtedy zmierzyć.
długość drążków w długim i krótkim Pajero jest taka sama pod warunkiem że są one napędzane tym samym motorem. Długość drążka zależy od motoru V3 3.5 ma długie drążki 2,5 TDI ma krótkie na ten przykład.rort_ pisze:keeerwa, jeszcze dwie grubości są - tak w instrukcji pisze (ale to odnośnie benzyniaków z usa, nie wiem jak z dieslami).............
.
Jeśli masz 2.5 D ( 4d56 ) to zamawiaj drążki krótkie...rort_ pisze:
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
wyprzedaż w tej branżyrort_ pisze:Dzięki. Akurat zestaw całej zawiechy był z wyprzedaży, więc cena była atrakcyjna. Drążki zawsze mogę opchnąć i kupić takie jakie mi trzeba. I tak jestem do przodu na amorach i sprężynach.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
wyprzedaż to jest w Catrfefour we Wrocławiu parówek morlinki gdyż ponieważ za 3 tygodnie kończy im się termin przydatności do spożycia a promocja to jest szeroko pojęte narzędzie marketingoweernil pisze:"Się czepiasz się" Bartłomieju...
Teraz juz wiesz jak powinienes usprawnic swoj biznes - stosuj wyprzedaze a nie promocje...

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
No to koledzy proszę sie przyznać który przymierza się do zakupu 'wszystkich, lub prawie wszystkich zestawów' z podanego linka? Bo taka informację dostałem od sprzedającego... Hehehe. Z resztą samo pewnie wyjdzie... 
powa, że do longa to wiem, ale wymiarów nie znalazłem. Skoro do amerykańskiego longa, to pewnie benzyna, więc pewno masz rację. W każdym razie na polskiej stronie, w cennikach Ironmana piszą, żeby dobierać według swoich starych drążków, a nie modelu silnika, czy wersji budy.

powa, że do longa to wiem, ale wymiarów nie znalazłem. Skoro do amerykańskiego longa, to pewnie benzyna, więc pewno masz rację. W każdym razie na polskiej stronie, w cennikach Ironmana piszą, żeby dobierać według swoich starych drążków, a nie modelu silnika, czy wersji budy.
Przyszedł zestaw. Amory, sprężyny i drążki. Jedyne czego nie ma, to harmonijki na przednie amory, ale tego nie było w zestawie. Kosztowało mnie to na gotowo (przy kursie USD 2,15) 1425PLN. Przyszło w trzech paczkach, elegancko zapakowane. Trwało to dwa miesiące, płynęło statkiem. Konkretny gość to załatwiał, cła nie było, vat-u nie było. Drążki przyszły z oznaczeniem MITS019 czyli o długości 1307mm.
rort_ pisze:Przyszedł zestaw. Amory, sprężyny i drążki. Jedyne czego nie ma, to harmonijki na przednie amory, ale tego nie było w zestawie. Kosztowało mnie to na gotowo (przy kursie USD 2,15) 1425PLN. Przyszło w trzech paczkach, elegancko zapakowane. Trwało to dwa miesiące, płynęło statkiem. Konkretny gość to załatwiał, cła nie było, vat-u nie było. Drążki przyszły z oznaczeniem MITS019 czyli o długości 1307mm.
GRATULACJE Z UDANEGO ZAKUPU
Cóż, uwierz mi że nawet ja nie kminie skąd amerykanie biorą te ceny. Ręki sobie nie dam uciąć ale to pewnie jakiś jednorazowy strzał. Ceny w Australii i USA są podobne a w Australii te zestawy są zdecydowanie droższe niż to co zapłaciłeś.
Drążki które Ci przyszły są za długie do 2,5 Pajero - i nie sądzę abym się mylił

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Co do tych drążków, to już wcześniej o tym informowałeś i liczyłem się z tym. Będą na handelek. Reszta jest OK. Co do okazyjnej ceny, to masz rację - nie ma nigdzie. Typowy jednorazowy strzał. Szukałem dosyć długo i jakoś sie udało - koleś jest jakimś likwidatorem, czy coś i miał różne takie szpeje. Na amorach namazano że 'made in mexico'. Ciekawe...
W zasadzie można kupić same drążki w żądanej długości i też wyjdzie taniej niż w polsce. Bez kłopotu do nabycia są OME i SAW. OME są po około $250 a SAW po ponad $300. Reszta gratów też znacznie tańsza: amortyzatory OME, Bilsteiny są po ~$80 a KONI, regulowane Rancho po ~$100; KYB Monomax i Tokico TrekMaster po ~$60. Sprężyny OME po ~$70.
a coś juz kupiłeś że tak zapytam - bo od roku czytam że coś chcesz gdzieś zanabyć to tu to tam to.... że tu można tam można że tam taniej a tam lepiej a to podkładkipowa pisze:W zasadzie można kupić same drążki w żądanej długości i też wyjdzie taniej niż w polsce. Bez kłopotu do nabycia są OME i SAW. OME są po około $250 a SAW po ponad $300. Reszta gratów też znacznie tańsza: amortyzatory OME, Bilsteiny są po ~$80 a KONI, regulowane Rancho po ~$100; KYB Monomax i Tokico TrekMaster po ~$60. Sprężyny OME po ~$70.

Rot_ to przynajmniej wziął się i kupił zamiast pisać

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
marketing ma się dobrze a nawet lepiej. Po prostu pytam grzecznie czy coś już kupiłeś bo dość dużo propozycji z twoich ust padało i chętnie bym poczytał o czymś nowym takim jak podkładki czy nieznane nam na polskim rynku zawieszeniapowa pisze:a co, marketing Ci psuję, że się czepiasz?![]()
powa pisze:a
Specjalnie dla Ciebie kupię sobie lift do Longa pomimo, że mam krótkiego miśka
a ja myślałem że one ( lifty ) się niczym nie różną - ale pewnie drążki są dłuższe i sprężyny też no i amortyzatory pewnie też są inne

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33