powa pisze:Znajdź także przyczynę usmażenia silnika - ot tak samo się nie gotuje.
Przyczyna - niestety banalnie tragicznie prosta - jechałem i gadałem przez telefon, w pewnym momencie pękło wzdłuż kolanko gumowe na dole chłodnicy, skończyłem rozmowę i panika po spojrzeniu na termometr... sam nie zgasł, wyłączyłem silnik i dotoczyłem się na luzie na pobocze, diagnostyk stwierdził że mogło dojść do prawie 300*C i że głowica się nie nadaje do niczego... Tylko wymiana. Poza tym miałem już wcześniej przeprawy z chłodnicą (teraz jeździłem na żukowskiej, było ok) oryginalna była jak sito, więc jak dawałem autko komuś innemu to zawsze zdążył dogrzać, niedolać wody, głowica była planowana kilka razy, z wymianami uszczelki...

dołożyłem do tego auta tyle że kupiłbym drugie, ale kocham go więc chcę reanimować nadal
wygląda na to, że tylko głowica poszła, reszta raczej ok.
Niesamowite, ale znalazłem przed chwilą :
http://www.rajdy4x4.pl/index.php/ida/3/ ... &pSt=1&p=1
jeśli będzie ok to może się złoży, cena przystępna
powa pisze: - Papierz daje radę.

Można więcej danych kontaktowych?

czy to login kogoś z forum?
Zastanawiałem się, jak przy innym silniku i przeróbkach jest z napędami, bo pewnie trzeba by było razem ze skrzynią wymieniać? Chyba faktycznie dam sobie spokój z nieseryjnymi rozwiązaniami... A silnik z jakiegoś nowszego L200? Nie spasuje?