Moderator: Kosiarz
Podnies kolo, zlap na godzinie 12 i 6 po czym probuj poruszac kolem silami wzdluz polosi. Jesli jest luz, to najprawdopodobniej lozyska. Zrob to we dwie osoby, niech ktos szarpie kolami a drugi niech patrzy pod spodem co sie dzieje. W Pajero jest tyle polaczen, ze wystarczy mikro-luz na kilku elementach i w sumie masz centymetr luzu...blackwater15 pisze:(...) Luz na kolach przednich,czy to jak auto stoi, czy jak mam podniesioną przednią oś ,poprostu wyglada tak jakby poluzowac felge na śrubach po 1 mm,inaczej mówiąc jakby koło było nieznacznie niedokręcone.(...)
ernil pisze:Jezeli luz jest na lozysku, to po prostu sprobuj je dokrecic. Momentu nie znam, jesli nikt Ci go nie poda, to wez klucz i dokrecaj az luz skasujesz. Tylko nie mocniej. Zabezpiecz nakretke i sprobuj pojezdzic.
Przeciez napisalem wyraznie, ze jesli nigdzie nie znajdzie danych, to niech tak dokreci, prawda @Powa?powa pisze:(...)
absolutnie nie zamierzam z tobą dyskutowac - zwlaszcza ze wielokrotnie chwaliles sie wlasnorecznymi naprawami - stąd moja ocena twoich mizernych umiejętności. Tym bardziej nie zamierzam rozwodzić się na temat mojej wiedzy która raczej dotyczy większych niż misiek sprzętów. I niech tak zostanie.ernil pisze:...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości