Parametry pompy wspomagania 2,5
Moderator: Kosiarz
Parametry pompy wspomagania 2,5
Interesują mnie parametry pompy wspomagania z Miska 2,5. Z dostępnych instrukcji i papierów które posiadam znalazłem tylko do benzynowego Montero. Potrzebuję wydajność i ciśnienie jakie uzyskuje.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
No to daj sobie spokój. Żeby zasilić i wspomaganie i wyciągarkę potrzeba by wielkiej pompy która miała by sporą wydajność. Kiedy winch nie będzie pracował pompa mieli bezproduktywnie ogromne ilości oleju . Jak dasz zbyt małąpompę to w czasie kręcenia kierownicą na układzie będziesz miał taki spadek ciśnienia że wyciągarka praktycznie przestanie ciągnąć. Lepiej zastosować drugą pompę dla wyciągarki. Jak dobrze pokombinujesz to jeszcze załorzysz sprzęgło od klimy na koło pompy wyciągarki i nie będzie pracować kiedy nie będziesz używał wincha.
Alkohol spożywany z umiarem, nie szkodzi nawet w dużych ilościach.
No właśnie mam zamiar ją wstawić w miejsce klimy, której nie posiadałem i nie posiadam. Ile takie ustrojstwo (sprzęgło od klimy) może kosztować mniej więcej?
Na jakiej zasadzie działa? Jak nie ma napięcia to kręci się samo koło pasowe, a jak dostanie napiecie to robi 'klik' i zapina sie na sztywno? Nie wiem jakie opory bedzie miała taka pompa (się dowiem) a jakie opory ma kompresor od klimy. Sama bezwładność elementów robi swoje chyba. Start tego sprzęgła jest zero-jedynowy, czy ma jakis poślizg?
Na jakiej zasadzie działa? Jak nie ma napięcia to kręci się samo koło pasowe, a jak dostanie napiecie to robi 'klik' i zapina sie na sztywno? Nie wiem jakie opory bedzie miała taka pompa (się dowiem) a jakie opory ma kompresor od klimy. Sama bezwładność elementów robi swoje chyba. Start tego sprzęgła jest zero-jedynowy, czy ma jakis poślizg?
Sprzęgła znajdziesz tu http://www.climateam.com.pl/index.php/cPath/58, niestety z cenami trzeba zadzwonić, gdzieś na forum i to całkiem niedawno czytałem posta właśnie z takim rozwiązaniem. Niestety nie pamiętam gdzie, w każdym razie była tam informacja że takie sprzęgło bez obaw przeniesie moment niezbędny do napędu pompy wspomagania.
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
Czy z tego co na zdjęciu sprzęgło kompletne zawiera się w kole pasowym, czy jeszcze gdzieś coś z niego jest? Masa na obudowie i plusowy ten co wisi? Zdejmuję to z ośki i mam kompletne sprzęgło? Ma ktos fotki samej ośki? Chodzi mi o sposób mocowania na ośce i jej wymiary, żebym wiedział czy coś z tego zmotam. W okolicy nie mam osoby która by mi udostępniła sprężarkę ze sprzęgłem do zaznajomienia się, a kota w worku nie chce kupować.
http://www.allegro.pl/item452524803_spr ... 5_tdi.html
http://www.allegro.pl/item452524803_spr ... 5_tdi.html