jakie opony do miska?
Moderator: Kosiarz
jakie opony do miska?
mam pytanie. czy opony o rozmiarze 265X75X16 wejdą do misia 2 bez ciecia? (chodzi o kopie simexa). I ile wlaściwie ma cali taka opona?, bo jakos w calach latwiej mi to sobie uzmyslowic. Teraz jezdze na goodrichach 32 cale felga 15 i troszke brakuje przeswitu
pzdr

Pajero 3.0 V6
Re: jakie opony do miska?
felga 16" to 40cm , opona 265mm x 75%=19,9cm x2 =39cm razem to 79cm dodaj 0,5 cala , że to nalewka to wychodzi około 81cmleniviec pisze:mam pytanie. czy opony o rozmiarze 265X75X16 wejdą do misia 2 bez ciecia? (chodzi o kopie simexa). I ile wlaściwie ma cali taka opona?, bo jakos w calach latwiej mi to sobie uzmyslowic. Teraz jezdze na goodrichach 32 cale felga 15 i troszke brakuje przeswitupzdr

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
A jaką masz na to felgę?
A wogóle to nie możesz zapytać po prostu sprzedawcy jakie realne wymiary ma opona którą chcesz kupić? Generalnie nalewki są wyższe niżby rozmiar wskazywał, ale na przykład Fedimy już nie(przynajmniej w wypadku kopii Geolandara). A piszę o tym dlatego, że 32" to taki graniczny wymiar w miśkach. U mnie BFG AT 265/75R16 wchodziło na styk niemalże - felga ponoć ET-20 a misiek ma podkręcone drążki i około 1" wyżej dupę.
A wogóle to nie możesz zapytać po prostu sprzedawcy jakie realne wymiary ma opona którą chcesz kupić? Generalnie nalewki są wyższe niżby rozmiar wskazywał, ale na przykład Fedimy już nie(przynajmniej w wypadku kopii Geolandara). A piszę o tym dlatego, że 32" to taki graniczny wymiar w miśkach. U mnie BFG AT 265/75R16 wchodziło na styk niemalże - felga ponoć ET-20 a misiek ma podkręcone drążki i około 1" wyżej dupę.
C'mon...
teraz mam 15 felge i 32 BF goodrich i miska wyciagnietego na drazkach maksymalnie i jest nawet sporo luzu, znajomy ma 33 nalewke ma felgach 16 w pajero 1 i smiga. Sprzedawcy pytalem, i twierdzi ze 265/75/16 wejdzie bez mydła. pytam na forum, aby potwierdzic jego teze, bo wiem ze nalewki sa lekko wyższe, a nie chce miska ciac.
Pajero 3.0 V6
daj sobie chłopie spokój z kalkulatorem - chcesz żeby Ci opona pasowała teoretycznie, czy chcesz na niej jeździć? Jak koleś mówi, że ma 34" a masz wątpliwości to dzwoń do innego kolesia zamiast kalkulatorów szukać. Ile razy trzeba napisać, że rozmiar wytłoczony na boku opony nie jest tożsamy z jej rzeczywistą wielkością. A nalewki nie zawsze są wyższe - patrz Fedima o której pisałem. A jak nie wierzysz to www.fedima.pl .leniviec pisze:tak nawiasem jeszcze mówiąc, koleś który tymi oponami handluje na allegro (nie wymienie nazwiskaP) twierdzi, że 265/75/16 to jak w morde strzelil 34". Ja juz ogłupiałem. nie ma jakiegoś uniwersalnego kalkulatora?
a jeśli już tak liczycie "do mm" to wsadźcie w kalkulator szerokość felgi na której siądzie opona i jeszcze ciśnienie wpiszcie.

C'mon...
nowy co się tak żołądkujeszhomer pisze:
daj sobie chłopie spokój z kalkulatorem - chcesz żeby Ci opona pasowała teoretycznie, czy chcesz na niej jeździć? Jak koleś mówi, że ma 34" a masz wątpliwości to dzwoń do innego kolesia zamiast kalkulatorów szukać. Ile razy trzeba napisać, że rozmiar wytłoczony na boku opony nie jest tożsamy z jej rzeczywistą wielkością. A nalewki nie zawsze są wyższe - patrz Fedima o której pisałem. A jak nie wierzysz to www.fedima.pl .
a jeśli już tak liczycie "do mm" to wsadźcie w kalkulator szerokość felgi na której siądzie opona i jeszcze ciśnienie wpiszcie.

Kup opony , takie jakie chcesz , jak będą Ci tarły to je dasz mi , ja Ci je zjeżdżę do odpowiedniej wysokości i będzie git

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Moja oferta aktualnaAdas pisze:
Kup opony , takie jakie chcesz , jak będą Ci tarły to je dasz mi , ja Ci je zjeżdżę do odpowiedniej wysokości i będzie git

PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota