Jak naciagnąc pasek klinowy - pisk
Moderator: Kosiarz
Jak naciagnąc pasek klinowy - pisk
Witam, mam problem z naciągnięciem paska klinowego w Pajero 91 r. w nowej budzie 2,5 TD jak jest wilgoć w powietrzu to strasznie mi piszczy pasek ale nie wiem jak go naciągnąć, czy ktoś możne mi powiedzieć jak go naciągnąć ?
do naciagu sluzy taka dluga sruba blokowana mala prostopadla srubka w uchwycie tej dlugiej ( zagmatwane ). Nalezy poluzowac mala srube, naciagnac pasek krecac dluga sruba, dokrecic mala srube. Sprawdz ten pasek bo rok nie wyrok, a pasek moze sie zuzyl.. koszt nie powinien Cie zabic...
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
nie , pasek bez problemu przechodzi przez wisko , ale dolna osłonę trzeba zdemontować , przy założeniu nowego paska na koła pasowe przyda sie pomoc kolegi coby auto pchnął na 4 biegu a ty przytrzymujesz pasek na kole pasowym wału i sam się nakłada.zip09 pisze:niestety po umycia samochodu pasek zaczął dalej piszczeć, czy to prawda ze trzeba pół auta zdemontować żeby założyć nowy pasek ?
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota