Brak sprzęgła porada potrzebna
Moderator: Kosiarz
Brak sprzęgła porada potrzebna
Witam jak w temacie, po wymianie sprzęgła (kompletu) i złozeniu wszystkiego nie da się wcisną spzęgła. Po oględzinach wykryto wycieki w pompie wspomagania i na wysprzęgliku wymieniłem wszystkie gumi uszczelniacze i to samo tłok wtsprzęglika po natrafieniu na opór staje i nie wysprzęgla a pedał sprzęgła nie odbija. Może znacie przyczyne albo jakieś sugestje. Bardzo prosze o pomoc.
Mnie kiedys w mercedesie wyciagali skrzynie - podobne objawy, a potem okazalo sie ze ta mala fajka w ktorom(cz.) wchodzi bolec od wysprzeglika
obluzowala sie na tym walku, ktory wychodzi ze skrzyni biegow.
Z tego co pamietam, walek od skrzyni jest moletowany i fajka moze na nim sie obrocic, podobnie jak siodelko w rowerze.
obluzowala sie na tym walku, ktory wychodzi ze skrzyni biegow.
Z tego co pamietam, walek od skrzyni jest moletowany i fajka moze na nim sie obrocic, podobnie jak siodelko w rowerze.
nie koniecznie - parę dni temu wyciągałem sprzęgło reduktor. Po złożeniu wszystkiego do kupy za cholerę nie dało się odpowietrzyć sprzęgła. Suma summarum okazało się że pompa sprzęgła i wysprzęglik są do wymiany bo mają już wżery na gładzi cylindra.... to jest efekt domina rusz jedno a reszta też się wywrócimr.miron pisze:Jak stało się to zaraz po wymianie sprzęgła, to ściągaj skrzynie i patrz co ci spaprali.

Wracając do temu to donica ma na pewno zapowietrzony układ. Wymiana gumek w XL letniej pomnie to leczenie sfya pudrem

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
niestety sprzęgło wymieniałem sam troszke bolą paluszkimr.miron pisze:Jak stało się to zaraz po wymianie sprzęgła, to ściągaj skrzynie i patrz co ci spaprali.