Brak sprzęgła porada potrzebna

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

donica
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Brak sprzęgła porada potrzebna

Post autor: donica » sob paź 25, 2008 2:37 pm

Witam jak w temacie, po wymianie sprzęgła (kompletu) i złozeniu wszystkiego nie da się wcisną spzęgła. Po oględzinach wykryto wycieki w pompie wspomagania i na wysprzęgliku wymieniłem wszystkie gumi uszczelniacze i to samo tłok wtsprzęglika po natrafieniu na opór staje i nie wysprzęgla a pedał sprzęgła nie odbija. Może znacie przyczyne albo jakieś sugestje. Bardzo prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
mr.miron

Post autor: mr.miron » sob paź 25, 2008 2:58 pm

Jak stało się to zaraz po wymianie sprzęgła, to ściągaj skrzynie i patrz co ci spaprali.
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS

Qsy
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Qsy » ndz paź 26, 2008 11:34 am

Mnie kiedys w mercedesie wyciagali skrzynie - podobne objawy, a potem okazalo sie ze ta mala fajka w ktorom(cz.) wchodzi bolec od wysprzeglika
obluzowala sie na tym walku, ktory wychodzi ze skrzyni biegow.
Z tego co pamietam, walek od skrzyni jest moletowany i fajka moze na nim sie obrocic, podobnie jak siodelko w rowerze.

Awatar użytkownika
Eskapada

Post autor: Eskapada » ndz paź 26, 2008 12:37 pm

mr.miron pisze:Jak stało się to zaraz po wymianie sprzęgła, to ściągaj skrzynie i patrz co ci spaprali.
nie koniecznie - parę dni temu wyciągałem sprzęgło reduktor. Po złożeniu wszystkiego do kupy za cholerę nie dało się odpowietrzyć sprzęgła. Suma summarum okazało się że pompa sprzęgła i wysprzęglik są do wymiany bo mają już wżery na gładzi cylindra.... to jest efekt domina rusz jedno a reszta też się wywróci :)21

Wracając do temu to donica ma na pewno zapowietrzony układ. Wymiana gumek w XL letniej pomnie to leczenie sfya pudrem :roll:
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

donica
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: donica » pn paź 27, 2008 6:57 am

mr.miron pisze:Jak stało się to zaraz po wymianie sprzęgła, to ściągaj skrzynie i patrz co ci spaprali.
niestety sprzęgło wymieniałem sam troszke bolą paluszki :D problemem okazała sie nowa guma osłonowa pompy sprzęgła tłok sie nie cofał do końca i nie dało sie go odpowietrzyc, po zamontowaniu starej wszystko ok. Jeszcze jedno pytanie gdzie znajde rozkład punktów smarowania i jaki smar polecacie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Mitsubishi”