Problem z zapłonem. Pajero
Moderator: Kosiarz
Problem z zapłonem. Pajero
Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero II 2,8.
Jakiś czas temu pojawił się pewien problem. Samochód słabo pali bez względu na warunki pogodowe. Na zimnym silniku muszę go długo kręcić, kiedy odpalę puszcza chmurę dymu i z powrotem gaśnie. Po kilku takich operacjach i rozgrzaniu silnika mogę normalnie ruszyć. Kiedyś nalane było słabe paliwo, czy to może być kwestia tego? Nie wiem za bardzo co jest grane. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
Jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero II 2,8.
Jakiś czas temu pojawił się pewien problem. Samochód słabo pali bez względu na warunki pogodowe. Na zimnym silniku muszę go długo kręcić, kiedy odpalę puszcza chmurę dymu i z powrotem gaśnie. Po kilku takich operacjach i rozgrzaniu silnika mogę normalnie ruszyć. Kiedyś nalane było słabe paliwo, czy to może być kwestia tego? Nie wiem za bardzo co jest grane. Proszę o pomoc.
Z góry dziękuje.
sprawdź świece żarowe i przywitaj sie w temacie przyklejonym
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Tez miałem identyczny problem
kilku mechaników stwierdziło że to wina pompy
wymieniłem i pompe ale to nic niestety nie dało
okazało sie że to brak podgrzewania świec.
Mam teraz podłaczone na krótko podgrzewanie
Wiec podłacze sie do tematu i może ktos mi pomoże i podpowie co trzeba było by wymienic zeby z kluczyka znowu podgrzewały sie świece
?
jakiś moduł czy może tylko przekaźnik
jak tak to który i gdzie go szukac
Wiec podłacze sie do tematu i może ktos mi pomoże i podpowie co trzeba było by wymienic zeby z kluczyka znowu podgrzewały sie świece

jakiś moduł czy może tylko przekaźnik

z tego co u siebie kiedyś sprawdzałem to na świece nie przychodzi napięcie z akumulatora 12v-14,5v tylko niecałe 8V , świece są 6,2 Vthorosz pisze:Tez miałem identyczny problem
Wiec podłacze sie do tematu i może ktos mi pomoże i podpowie co trzeba było by wymienic zeby z kluczyka znowu podgrzewały sie świece?
jakiś moduł czy może tylko przekaźnikjak tak to który i gdzie go szukac
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota