Czy ktoś może podzielić się doświadczeniem na temat tych opon?
Mam je seryjnie zamontowane takie opony, dzisiaj jeździłem po śniegu i na ośnieżonym asfalcie i sprawowały się rewelacyjnie, aż zacząłem zastanawiać się czy potrzebne mi zimówki.
I czy możecie polecić jakieś opony na zimę 265/60R18?
Opony DUNLOP AT20 GRANDTREK
Moderator: Kosiarz
Opony DUNLOP AT20 GRANDTREK
GG 3597101 tel. 602-673-905
Ta wyjątkowa opona została przygotowana z uwzględnieniem stylu, image oraz parametrów samochodu Toyota Landcruiser, zapewniając kierowcy optymalne parametry jezdne w każdych warunkach.
To był cytat od producenta. Matula miała takie założone w Y61 i dawały radę. Oczywiście tylko w kwestii dróg asfaltowych. Jedną zimę przekulała (z ABSem), nawet miała wjazd w tył samochodu. Koleżka też miał ABS i jakoś nie pomogło.
Co do 18stek, to nie bardzo mam co polecić. Za duże kółka. Dopiero z 19,5 coś moge się wypowiedzieć, ale to już do ciężarówki...
To był cytat od producenta. Matula miała takie założone w Y61 i dawały radę. Oczywiście tylko w kwestii dróg asfaltowych. Jedną zimę przekulała (z ABSem), nawet miała wjazd w tył samochodu. Koleżka też miał ABS i jakoś nie pomogło.
Co do 18stek, to nie bardzo mam co polecić. Za duże kółka. Dopiero z 19,5 coś moge się wypowiedzieć, ale to już do ciężarówki...

Jak coś, to dzwoń: 609 539 773