ZBLOKOWANA SKRZYNIA NA 5-BIEGU 2.8TDI POMOCY!!!
Moderator: Kosiarz
ZBLOKOWANA SKRZYNIA NA 5-BIEGU 2.8TDI POMOCY!!!
WITAM. CZY KTOS SIE MOZE ORJETUJE CZY MOZNA WYBIC JAKOS BIEG BEZ WYCIAGANIA I ROZBIERANIA SKRZYNI? A MOZE JUZ SKRZYNI DO WYMIANY.?
JEST TAK ZE DRAZEK BIEGOW JEST W POZYCJI LUZU A MAM ZAPIETY 5-BIEG, MOGE WYKONYWAC RUCH TYLKO DO PRZODU I DO TYŁU ALE EFEKTEM TEGO JEST ZAPINANIE SIE DRUGIEGO BIEGU RAZEM Z 5-TKA,
SPRZEGLO DZIAŁĄ
POMOCY
JEST TAK ZE DRAZEK BIEGOW JEST W POZYCJI LUZU A MAM ZAPIETY 5-BIEG, MOGE WYKONYWAC RUCH TYLKO DO PRZODU I DO TYŁU ALE EFEKTEM TEGO JEST ZAPINANIE SIE DRUGIEGO BIEGU RAZEM Z 5-TKA,
SPRZEGLO DZIAŁĄ
POMOCY
- Misiek Cypr
-
Wrzuc na neutral reduktor i dociagnij auto do warsztatu.
Mozna sie dostac od gory do skrzyni, zdejmujac mieszki i polowe tunelu srodkowego. Potem zdejmujesz wajche i dostaniesz sie do wodzikow.
Wypinasz piatke i lookasz dlaczego tak sie stalo, moze masz wytracona wajche, albo cos powazniejszego.
Mozna sie dostac od gory do skrzyni, zdejmujac mieszki i polowe tunelu srodkowego. Potem zdejmujesz wajche i dostaniesz sie do wodzikow.
Wypinasz piatke i lookasz dlaczego tak sie stalo, moze masz wytracona wajche, albo cos powazniejszego.
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
ROZKRECILEM TAK JAK MOWISZ I OD GORY JEST JAKBY PROWADNICA(WODZIK?) NA KTORA JEST WPINANY DRAZEK , ALE NIE MOGE GO WYBIC, PROBOWELEM WYBIC DO PRZODU NAWET MOCNO STUKAJAC MLOTKIEM PRZEZ PRET ALE BEZ SKUTKU.
BOJE SIE COS POLAMAC.
TRZEBA Z CAŁEJ SIŁY????
A POD TYM MECHANIZMEM JEST DUZE KOLO ZEBATE I JAKIES TRYBY
BOJE SIE COS POLAMAC.
TRZEBA Z CAŁEJ SIŁY????
- Misiek Cypr
-
Nic dziwnego, ze sa tryby, skoro jest to przekladnia zebata.PAJERO pisze:ROZKRECILEM TAK JAK MOWISZ I OD GORY JEST JAKBY PROWADNICA(WODZIK?) NA KTORA JEST WPINANY DRAZEK , ALE NIE MOGE GO WYBIC, PROBOWELEM WYBIC DO PRZODU NAWET MOCNO STUKAJAC MLOTKIEM PRZEZ PRET ALE BEZ SKUTKU.
BOJE SIE COS POLAMAC.
TRZEBA Z CAŁEJ SIŁY????
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
serio pytasz?PAJERO pisze:gdzie jest? to przycisk?
Frontera Long 2.2 '97 MT 33", lift 3", winch....
http://www.opelfrontera.pl
http://www.opelfrontera.pl
Tak: Caps Lock to przycisk. Na klawiaturzePAJERO pisze:gdzie jest? to przycisk?

Włączający duże litery.
Nie wszyscy tutaj lubią krzyki. A duże litery na forum oznaczają skrajną desperację.
Ad rem: jeżeli skrzynia biegów dla Ciebie jest tylko zestawem trybików to lepiej oddaj swoje autko mechanikowi.
Do warsztatu możesz dowieźć je na lawecie lub zaholować po wrzuceniu N na reduktorze.
Weekend się zaczyna

elili
L200 KAOT
L200 KAOT
Super Select jest typem skrzyni rozdzielczej.PAJERO pisze:mam super selekt i w niej nie da rady od gory wybic biegu
Piąty bieg masz zablokowany w skrzyni biegów.
A swoją drogą jestem niezmiernie ciekaw czy można zdalnie opisać który wodzik przesunąć w zablokowanej skrzyni:
- bez jej demontażu,
- z dostępem tylko od góry,
- osobie mającej awersję do mechaników i humanistyczne podejście do mechaniki.
Po zaspokojeniu mojej ciekawości

elili
L200 KAOT
L200 KAOT
- rudypajero.koszalin
- Kontaktowanie:
dzieki . bylo dokladnie tak jak napisales, tzn. dodatkowa klapka z przodu skrzyni .wybilem piatke i wlozylem skrzynie spowrotem bo wygladalo ze nic nie jes tam uszkodzone, narazie jest ok.
ps:skrzynie zblokowalem przez swoja glupote tzn:samochod byl zgaszony i stal na wstecznym biegu,a ja potrzebowalem wrzucic luz.wiec otworzylem drzwi od strony pasazera (bo blizej bylo) i bez sprzegla wybilem wsteczny tak ze wskoczyla 5-ka na stale
ps:skrzynie zblokowalem przez swoja glupote tzn:samochod byl zgaszony i stal na wstecznym biegu,a ja potrzebowalem wrzucic luz.wiec otworzylem drzwi od strony pasazera (bo blizej bylo) i bez sprzegla wybilem wsteczny tak ze wskoczyla 5-ka na stale