Czy mitsubihi produkowało silnik 2,6 benzyna
Moderator: Kosiarz
Czy mitsubihi produkowało silnik 2,6 benzyna
Czodzi o to że chce się dowiezieć czy w mazdzie b2600 jest silnik mitsubishi. Bo takie przypuszczenie. To silnik gaźnikowy 6 cylindrowy rzędowy.
Frontera sport 2.8 tdi
Volvo XC 90 2.4 D5
Chrysler Pacifica 3,5
Yamaha Maxim 900
Volvo XC 90 2.4 D5
Chrysler Pacifica 3,5
Yamaha Maxim 900
Re: Czy mitsubihi produkowało silnik 2,6 benzyna
a jak z awaryjnością tego silnika 2,6 w pajero. Szukam i znaleźć ni moge
Tak się złożyło, że zdradziłem markę z pod znaczka S i stanę się wkrótce posiadaczem miśka I gen z tym właśnie silnikiem. Tyle, że zagazowanego.
Będzie to to jeździć?

Tak się złożyło, że zdradziłem markę z pod znaczka S i stanę się wkrótce posiadaczem miśka I gen z tym właśnie silnikiem. Tyle, że zagazowanego.
Będzie to to jeździć?

placek...
Witaj.
Pociskam takim od prawie półroku i nie narzekam(:. Jak będziesz miał jakieś pytania to wal śmiało. Trochę już przy nim nadłubałem(:
Pociskam takim od prawie półroku i nie narzekam(:. Jak będziesz miał jakieś pytania to wal śmiało. Trochę już przy nim nadłubałem(:
Pajero I Long 2.6 1988r
2.6 Benzynowy to inaczej 4G54. Ma rozrząd na łańcuchu i 85 kW (114 hp) przy 5000 rpm oraz moment 198 nm przy 3000 rpm. Był także stosowany w:
* 1978-1980 Plymouth Fire Arrow
* 1978-1983 Dodge Challenger/Mitsubishi Sapporo/Plymouth Sapporo
* 1978-1987 Mitsubishi Sigma
* 1979-1989 Dodge Ram 50
* 1981-1985 Dodge Aries/Plymouth Reliant
* 1982-1985 Chrysler LeBaron
* 1982-1985 Chrysler Town and Country
* 1982-1991 Mitsubishi Pajero
* 1982-1983 Dodge 400
* 1983-1984 Chrysler E-Class
* 1983-1985 Chrysler New Yorker/Dodge 600
* 1984-1987 Dodge Caravan/Plymouth Voyager
* 1982-1990 Mitsubishi Starion (turbocharger and fuel injection)
* 1984-1986 Dodge Conquest/Plymouth Conquest
* 1985 Plymouth Caravelle
* 1985-1996 Mitsubishi Magna (early carbureted, later EFI)
* 1986-1988 Mazda B2600
* 1987-1989 Chrysler Conquest
* 1987-1989 Dodge Raider
to mówi WIKI. A może jakiś user by się wypowiedział...
* 1978-1980 Plymouth Fire Arrow
* 1978-1983 Dodge Challenger/Mitsubishi Sapporo/Plymouth Sapporo
* 1978-1987 Mitsubishi Sigma
* 1979-1989 Dodge Ram 50
* 1981-1985 Dodge Aries/Plymouth Reliant
* 1982-1985 Chrysler LeBaron
* 1982-1985 Chrysler Town and Country
* 1982-1991 Mitsubishi Pajero
* 1982-1983 Dodge 400
* 1983-1984 Chrysler E-Class
* 1983-1985 Chrysler New Yorker/Dodge 600
* 1984-1987 Dodge Caravan/Plymouth Voyager
* 1982-1990 Mitsubishi Starion (turbocharger and fuel injection)
* 1984-1986 Dodge Conquest/Plymouth Conquest
* 1985 Plymouth Caravelle
* 1985-1996 Mitsubishi Magna (early carbureted, later EFI)
* 1986-1988 Mazda B2600
* 1987-1989 Chrysler Conquest
* 1987-1989 Dodge Raider
to mówi WIKI. A może jakiś user by się wypowiedział...
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell

Powiem Ci DamnIt! że czasem się zastanawiam czy to jeszcze pasja, czy obsesja jak tak sobie czytam twoje wypowiedzi, i widzę jak sobie strzelasz tymi symbolami, ramami, przełożeniami, skrzyniami.
Robi wrażenie

Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
Jesli chodzi o silniczek 2,6 to nie mam powodu do narzekania w krotkim bardzo dobrze sobie radzi nawet przy 33 calowych oponach jak w moim przypadku. Problemem w tych silnikach jest gaznik ktory jest dosc ciezko wyregulowac w starych modelach. Jednak dobry fachowiec od gaznikow da rade. Ja mam takiego i problem gaznika juz nie istnieje. Co do gazu fachowcy nie polecali mi, ale tematu na razie nie drazylem.
PAJERO 2,6 88r KRWISTY
- Misiek Cypr
-
Kolega smiga takim z klasyczna instalacja gazowa od 4 czy pieciu lat. Gaznik wtedy jest sprowadzony do roli przepustnicy/gardzieli i chodzi na gazie bez problemu. Niestety na benzynie nigdy nie jezdzil, bo nikt go nie umie wyregulowac, a po tylu latach to pewnie regulacja i tak nie wystarczy. 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
cytując kol. @Bąka: "to przedruki z newsweeka są"mr.miron pisze:[...]

A znalazłem jeszcze info, że motorek 2.6 był także montowany w wózkach widłowych Mitsubishi. Może serwisy widłaków będą mieć tanie części? No i były jeszcze wersje 2.6 na wielopunktowym wtrysku i miały moc 130KM lub 138KM. Ale nie wiem w czym one były montowane.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
nie będąDamnIt! pisze:Może serwisy widłaków będą mieć tanie częścimr.miron pisze:[...]

cena części w ASO to śmich na sali w porównaniu do cen części ze still'a albo jh.
poza tym inne oznaczenia części, żeby było łatwiej

PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
Znajomy śmigał po rajdach przez dwa lata, rachityczny i słabowity, wkurzajacy gaźnik. Jak benzyna do zabawy to nie ma co się zastanawiać i lepiej poszukać V6. Tym się jeździ.młody_kon pisze:a jak z awaryjnością tego silnika 2,6 w pajero. Szukam i znaleźć ni moge![]()
Będzie to to jeździć?
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
dzięki koledzy
a co do ustawień gaźnika, to przeżyłem już to w suzie... w miśku też jakoś przeboleje
autko dotrze do mnie dotrze dopiero pod koniec kwietnia. na pewno sie pochwale w innym dziale
pajera 88rok 2.6 z gazem. Krótkie, 3drzwiowe i jakieś śmieszne naklejki SPORT na nim są
Wiem że silnik miał robioną kapitalkę góra + dół... Zero rudej i nawet lakier oryginalny na 5. Wszystko spoko, tyle że opony pierwsze do wymiany, bo większe to w suzie miałem
no i jest czerwone

a co do ustawień gaźnika, to przeżyłem już to w suzie... w miśku też jakoś przeboleje

autko dotrze do mnie dotrze dopiero pod koniec kwietnia. na pewno sie pochwale w innym dziale

pajera 88rok 2.6 z gazem. Krótkie, 3drzwiowe i jakieś śmieszne naklejki SPORT na nim są

Wiem że silnik miał robioną kapitalkę góra + dół... Zero rudej i nawet lakier oryginalny na 5. Wszystko spoko, tyle że opony pierwsze do wymiany, bo większe to w suzie miałem

no i jest czerwone

placek...
- Misiek Cypr
-
Jak czerwone, to bedzie szybsze od Twej Suzy, bo wiadomo, ze czerwone sa najszybciejsze 

Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Powodzenia
Udokumentuj przerobki i wklej dla potomnych.

Udokumentuj przerobki i wklej dla potomnych.
Ziemia jest płaska, każdy to widzi. Za wyjątkiem mojej wiochy gdzie jest ewidentnie wypukła.
zgadzam sieMisiek Cypr pisze: bo wiadomo, ze czerwone sa najszybciejsze
nie zgadzam sieBooBoo pisze: rachityczny i słabowity, wkurzajacy gaźnik.
PAJERO 2,6 88r KRWISTY
nie musisz, faktu to nie zmienibartai pisze:nie zgadzam sieBooBoo pisze: rachityczny i słabowity, wkurzajacy gaźnik.
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
bartai pisze:zgadzam sieMisiek Cypr pisze: bo wiadomo, ze czerwone sa najszybciejszenie zgadzam sieBooBoo pisze: rachityczny i słabowity, wkurzajacy gaźnik.
Powiem tak 2,4 w terrano przy 2,6 w miśku to demon mocy

a 3.0V6 to jak statek kosmiczny

Czwarte serce 

Tak szczerze powiedziawszy to mój przeszczep na płaskim to jest taki szybki jak wolnostojąca stodoła i bałem się nim w jakiekolwiek błoto jechać a tym czasem okazuje się, że swoim tempem ale jedzie i jedzie i jedzie i daje radę. Moment niby nieduży ale jedzie skubany i cieszy bardzo.
Wnoszę zatem, że moc to tak różnie się odbiera. Dla mnie wystarcza. Szybki być nie musi byle dawał radę i dało się w nim dłubać.
Wnoszę zatem, że moc to tak różnie się odbiera. Dla mnie wystarcza. Szybki być nie musi byle dawał radę i dało się w nim dłubać.
Dziadek 2,5TD `98
mówisz o 2.6 w benzynie??acinski pisze:...
tak się pytam, bo w podpisie masz 2.5TD napisane
placek...
Krzysiek ma 2 1/2 litra w dieslu na automaciemłody_kon pisze:mówisz o 2.6 w benzynie??acinski pisze:...
tak się pytam, bo w podpisie masz 2.5TD napisane
PII SS 2.8TD AT BFG 31/10.5/15
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
XJ 900 Diversion
mobile 603 265 921
Dokładnie.Marc. pisze:
Krzysiek ma 2 1/2 litra w dieslu na automacie
Napisałem tak a propos terrano 2.4
Miałem okazję podjechać gdzieś Trupiarą 3.1TD silnik miodny, rewelacja ale co z tego jak w błocie objechał go mały skośnooki 1.3

Wszystko jest względne.
Dziadek 2,5TD `98
mam wrażenie że powielasz jakieś "obiegowe pierdoły", za przeproszeniem.Marc. pisze:nie będąDamnIt! pisze:Może serwisy widłaków będą mieć tanie częścimr.miron pisze:[...]![]()
cena części w ASO to śmich na sali w porównaniu do cen części ze still'a albo jh.
[...]
Zadałem sobie 5 minut trudu i zadzwoniłem do pierwszej z google firm handlujących częściami do wózków widłowych Mitsu. Zapytałem o cenę rozrządu do silnika 2.6 - uprzejma pani podała mi ceny:
- łańcuch rozrządu ~150zł;
- napinacz ~70zł;
- koło zębate na pompie olejowej ~200zł;
- koło zębate na wale ~150zł/180zł;
- koło zębate na wałku rozrządu ~300zł;
Wszystkie ceny brutto bez żadnych rabatów.
Jeśli to są Twoim zdaniem zdaniem wysokie ceny rozrządu łańcuchowego do silnika to sprawdź sobie łaskawie ile te części w ASO kosztują. Przy czym praktykuje się wymianę tylko tego, co wymaga wymiany

Uprzejma Pani poinformowała mnie także, że posiada wszystkie części potrzebne do remontu silnika 2.6 i przy okazji dowiedziałem się, że części do silników Mitsu są stosunkowo tanie w porównaniu do innych producentów wózków widłowych.
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 8:26 am przez DamnIt!, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja się zgadzam z Wojtkiem 2.6 to najbardziej hoojowy motor. W porównaniu do V6 3.0 to przepaść za wyjątkiem spalania bo akurat 2.6 ma pozycję lidera
O tym że zakup Pajero 2.6 wiąże się z zakupem auta na resorach nie wspomnę

O tym że zakup Pajero 2.6 wiąże się z zakupem auta na resorach nie wspomnę

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Niedobrze, zaczynamy się w czyms zgadzać
chyba wapniejemy
ale zapas to na nakrętki jest i basta!
A wracając do silników - aby ciągnął i radochę dawał.

chyba wapniejemy

ale zapas to na nakrętki jest i basta!
A wracając do silników - aby ciągnął i radochę dawał.
A ja wiem gdzie cały rozrząd łącznie z balansami, zębatkami kosztuje 890 zł brutto.DamnIt! pisze:mam wrażenie że powielasz jakieś "obiegowe pierdoły", za przeproszeniem.
Zadałem sobie 5 minut trudu i zadzwoniłem do pierwszej z google firm handlujących częściami do wózków widłowych Mitsu. Zapytałem o cenę rozrządu do silnika 2.6 - uprzejma pani podała mi ceny:
- łańcuch rozrządu ~150zł;
- napinacz ~70zł;
- koło zębate na pompie olejowej ~200zł;
- koło zębate na wale ~150zł/180zł;
- koło zębate na wałku rozrządu ~300zł;
Wszystkie ceny brutto bez żadnych rabatów.
Jeśli to są Twoim zdaniem zdaniem wysokie ceny rozrządu łańcuchowego do silnika to sprawdź sobie łaskawie ile te części w ASO kosztują. Przy czym praktykuje się wymianę tylko tego, co wymaga wymiany- najczęściej łańcuch + napinasz, bo reszta jest bardzo długowieczna.
Uprzejma Pani poinformowała mnie także, że posiada wszystkie części potrzebne do remontu silnika 2.6 i przy okazji dowiedziałem się, że części do silników Mitsu są stosunkowo tanie w porównaniu do innych producentów wózków widłowych.

GG 3597101 tel. 602-673-905