Kolega ESKAPADA - ostrzeżenie !

Pajero, Montero, Shogun, L200

Moderator: Kosiarz

Awatar użytkownika
Eskapada

Kolega ESKAPADA - ostrzeżenie !

Post autor: Eskapada » pt gru 12, 2008 2:11 am

Zgadza się Kolega Namdan zamówił ode mnie komplet przednich sprężyn Iron Man oraz zderzak AFN do Land Rovera Discovery - 18 września 2008 potwierdził zamówienie i przelał zaliczkę w wysokości 1tys. Po ustaleniach telefonicznych z producentem który zapewnił mnie że zderzak jest na ,, półce ‘’ potwierdziłem że termin realizacji zamówienia to max. 21 dni i wysłałem zamówienie do producenta

----- Original Message -----
From: Eskapada4x4
To: Sandra Simao
Sent: Thursday, September 18, 2008 4:04 PM
Subject: ORDER

Dear Sandra
I would like to order:
• Front winch base 5103.PCFBG
• Lights holder for front bumper ( tube ) 5104.SFPC
Best regards Bartosz
Eskapada4x4 Bartosz Ciemiecki
54-517 Wrocław ul.Szczecińska 17-21
GSM 0 501 44 66 33
http://www.eskapada4x4.pl

Niestety producent nie dotrzymał słowa. Zamówionego przez zemnie zderzaka do LR nie było.

Po 5 tygodniach :

From: grla_pl2@poczta.onet.pl
To: Eskapada4x4
Sent: Thursday, October 23, 2008 09:46 AM
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oferta na akcesoria do LR

Witam;
Mineło 5 tygodni. Skomentuje to Pan jakoś? Auto wyjeżdża jutro do Afryki. Narobił mi pan problemów.
GL.

Moja odpowiedz po nie całych 30 minutach !!

To: grla_pl2@poczta.onet.pl
Sent: Thursday, October 23, 2008 10:16 AM
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oferta na akcesoria do LR

Dzień dobry
Bardzo przepraszam za kłopot który Pan ma przez moją nie solidność. Wiem że, nie jest to usprawiedliwienie ale producent nie dotrzymał terminu realizacji zamówienia. Nie mniej jednak zderzak zmawiał Pan u mnie nie w Portugalii tak więc w ramach zadość uczynienia mogę zaproponować sprężyny gratis.
Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam Bartosz

Nie mniej jednak Cierpliwość Namdan się wyczerpała ..

From: grla_pl2@poczta.onet.pl
To: Po raz Eskapada4x4
Sent: Wednesday, December 03, 2008 2:14 PM
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oferta na akcesoria do LR

Bartku;
Po raz kolejny grzecznie proszę o zwrot pieniędzy. Co mam zrobić, abyś nie traktował mnie jak idiotę? Mam zacząć Ci psuć opinię? Miałeś kiedyś tak wyrozumiałego klienta? Mineło 11 tygodni! Teraz już jednak nie mogę dłużej dawać się tak traktować i PO RAZ OSTATNI grzecznie proszę o zwrot zaliczki.
GL

Zanim otrzymałem @ od Namdan, dzwoniłem do Portugalii i wysłałem @ którego treść skopiowałem na końcu postu. Odpowiedzi od firmy AFN od dyrektora handlowego nie otrzymałem!! Tak wiec pod 2 dniach nie miałem już ani siły, ani ochoty robić z siebie głupka i odpowiedziałem krótko i treściwie:

To: grla_pl2@poczta.onet.pl
Sent: Friday, December 05, 2008 8:03 PM
Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oferta na akcesoria do LR

Dobry wieczór

W poniedziałek dokonam przelewu.............

Pozdrawiam Bartosz

Co też uczyniłem !! Jeśli kolega Namdan zezwoli mogę wkleić skan z potwierdzaniem przelewu gdzie będą widoczne jego dane osobowe i nr rach bankowego.

Przykro mi że czas realizacji na szpeje w Portugalii to ponad 3 miesiące. Nie tylko Namdan tak długo oczekuje. W tym samym czasie zderzak do Disco zamówił kolega Bogusław, też czeka trzeci miesiąc. Grzegorz czeka ponad 2 miesiące na zderzak do Terrano.

Serwis Walczak na zderzak do HDJ 100 , Błażej na zderzak do XJ, Marcin na zderzak do L200 czekają trzy tygodnie ponad umówiony termin. Myślicie że jest mi miło przyjemnie odbierać od wszystkich telefony i robić z siebie głupka co nic nie wie. Grześ, Błażej, Bogusław dzwonią , pytają denerwują się irytują zapewne

Dział obsługi klienta AFN

sandra.simao@afn.pt
ana.cristina@afn.pt
Sérgio Garcia| Director Comercial |s.garcia@afn.pt

To są adresy @ Proszę kolego Namdan napisz oficjalną skargę do producenta. Napisz proszę, że w połowie Września zamówiłeś zderzak do Land Rovera Discovery, że importer w Polsce nie wywiązuje się z umowy że, masz obawy czy w ogóle zderzak został zamówiony przez importera, że to jest skandal. Ciekawe co Ci odpiszą Bo mój @ Dyrektor Handlowy miał w doopie i nie raczył odpowiedzieć do dnia dzisiejszego. Wysłany ten list był na kilka dobrych godzin przed Twoja ostateczną prośbą o zwrot zaliczki

To: s.garcia@afn.pt
Sent: Wednesday, December 03, 2008 8:13 AM
Subject: our colaboration...

Dear Sergio
I sent order more than two weeks ago. I get confirmation that accessories will be ready for about 8 days. Until now I do not have any confirmation when AFN accessories will be ready for shipment…
I’m still waiting for 3 pieces of front winch bumper for Land Rover Discovery. Order I sent three months ago. For two piece rear bumper for Nissan Patrol Y61 I waiting two months.
….. itp.

Cytowane przez zemnie listy nie są cała korespondencja z kolegą Namdan. Nie mniej jednak żaden list który do mnie dotarł nie pozostał bez odpowiedzi. Na każdy @ opisywałem. Informowałem też o tym że zamówionego towaru nie ma. Jeśli jakiś list do mnie nie dotarł lub nie trafił do adresata, to zapewne jest to wina systemu antywirusowego czy raczej antyspamowego ponieważ cała Nasza korespondencja to: Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oferta na akcesoria do LR.

Cytowane przez zemnie listy nie są cała korespondencja z kolegą Namdan. Nie mniej jednak żaden list który do mnie dotarł nie pozostał bez odpowiedzi. Na każdy @ opisywałem. Informowałem też o tym że zamówionego towaru nie ma. Jeśli jakiś list do mnie nie dotarł lub nie trafił do adresata, to zapewne jest to wina systemu antywirusowego czy raczej antyspamowego ponieważ cała Nasza korespondencja to: Subject: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: oferta na akcesoria do LR.

Przepraszam kolegę Namdan za to że nie dotrzymałem terminu realizacji zamówienia. Przepraszam wszystkich tych którzy zamówili akcesoria AFN i musieli czekać lub czekają na realizację zamówienia przez moją firmę . Przepraszam że musieliście lub muście się niepokoić o Wasze zamówienia, pieniądze. Nierzetelność producenta producenta biorę na własne barki. Mam nadzieje i tego jestem pewien że z akcesoriów AFN będziecie zadowoleni bo co do jakości produktów nie mam zastrzeżeń i póki co żaden użytkownik ich nie miał i nie ma.

Przepraszam skłamałem - ,, Maciek Maciek miał zastrzeżenia że zderzak tylny do L200 nie nie jest zgodny z tym na zdjęciu reklamowym AFN. Ponadto mieliśmy problem z zamontowaniem go na aucie i w tym przypadku też woziłem odpowiedzialności na własne braki - Maciej zapłacił połowę ustalonej kwoty .

Pozdrawiam
Dżip z lebiodką :)21
GSM 501 44 66 33

Zablokowany

Wróć do „Mitsubishi”