Mocowanie bagaznika dachowego do krotkiego pajero II
Moderator: Kosiarz
Mocowanie bagaznika dachowego do krotkiego pajero II
Przerabial ktos temat? mowa o wersji trzy drzwiowej bez fabrycznych relingow
YJ 2.5 '90, PajeroII 2.5TD '92 krotkie
Re: Mocowanie bagaznika dachowego do krotkiego pajero II
Było już. Musisz se dziury nawiertać. Chyba że jakieś poprzeczki tylko dla picu a nie magazyn na 150kg.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773
Tyle, ze wiercic to wiem. Niby szukalem na forum informacji ale nic nie znalazlem, dlatego pytam czy ktos przerabial temat - gdzie wiercic najlepiej, czym ewentualnie wzmacniac, jakies fotki moze?, jak podsufitke bez rozpieprzenia zdjac etc.
Ja miałem Pajero II i montowałem bagażnik dachowy bez relingów.Kupiłem bagaznik firmy Thule wszystko pasowało super i nie było zadnych problemów.
spoko, ale mnie bardziej interesuje taki na ktorym sie uwiesze, przywiaze pasem do drzewa etc wiec thule na narty i drobne zakupy odpada 

udaj się z tym pytaniem do kolegi @Eskapada, ma coś takiego na swoim aucie... a może też i na półce 

PIV 3,2DiD
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Szczęście to jedyna rzecz, która staje się większa, gdy się ją dzieli.
Ostatnio tez mnie to zaciekawilo jako ze srednio duzy pojarka ma bagaznik
A gratow do wozenia troche jest...

Mitsu Pajero dwałosiem tedeji. Było.Vitara była. Sportage 8V był. V70 2.5tdi jest. XC90 2.4 D5 jest.
przerabialiśmy to ostatnio z Eskapadą, on ma u siebie i robimy w drugim na zamówionko, pilotuje to Eskapada, napisz mu priv 

Pajerko '94, 2.8 Td, Suzi Samurai 1.3
gg 1058986
gg 1058986
Zapodajcie jakieś fotki z montażu, też myślałem o założeniu takowego 

Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
Tu widzę poprzeczki jakoś dziwnie montowane bez rynienek:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8045129
Ruszyło się coś , ktoś już nawiercał?
gdzie najlepiej przy słupkach, czy nie ma to znaczenia?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C8045129
Ruszyło się coś , ktoś już nawiercał?
gdzie najlepiej przy słupkach, czy nie ma to znaczenia?
ja kupilem dokladnie taki jak ten w ogloszeniu
potrzbuje tylko do przewiezienia nart i rowerwow
mocowanie z tylu pomiedzy ramke okna i karoserie
a z przodu wchodzi pod uszczelke w drzwiach
trzyma sie bardzo dobrze
140 z boxem idzie bez problemu
i nic nie swista
potrzbuje tylko do przewiezienia nart i rowerwow
mocowanie z tylu pomiedzy ramke okna i karoserie
a z przodu wchodzi pod uszczelke w drzwiach
trzyma sie bardzo dobrze
140 z boxem idzie bez problemu
i nic nie swista
biedny inżynier 
"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"

"[cenzura] no nie, no po prostu [cenzura] no nie!"
A to jest dedykowany do Pojarki?
Ile kosztuje?
Ja myślałem o większym bagażniku (ala wyprawowym) , pozostaje tylko kwestia jak to do dachu przyczepić.
Chciał bym aby bagażnik był jak najbliżej dachu, ok 3 do 5 cm nad dachem.
Ile kosztuje?
Ja myślałem o większym bagażniku (ala wyprawowym) , pozostaje tylko kwestia jak to do dachu przyczepić.
Chciał bym aby bagażnik był jak najbliżej dachu, ok 3 do 5 cm nad dachem.
Jak pytałem kiedyś w sklepie o belki to gość zaproponował mi 2 rodzaje montowane właśnie w taki sposób. Pierwszy to jakiś no name za ok 290 pln, drugim był Thule za nie pamiętam już jaką, ale sporą kasę coś ok 500 pln.
Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
Sporo, za takie pieniądze to myślę że spokojnie kupię materiał i sam wyspawam cały bagażnik.mr.miron pisze:Jak pytałem kiedyś w sklepie o belki to gość zaproponował mi 2 rodzaje montowane właśnie w taki sposób. Pierwszy to jakiś no name za ok 290 pln, drugim był Thule za nie pamiętam już jaką, ale sporą kasę coś ok 500 pln.
Belki idealnie nadają się na wakacje nad morze z rodzinąmr.miron pisze:Jak pytałem kiedyś w sklepie o belki to gość zaproponował mi 2 rodzaje montowane właśnie w taki sposób. Pierwszy to jakiś no name za ok 290 pln, drugim był Thule za nie pamiętam już jaką, ale sporą kasę coś ok 500 pln.

Akashi78 miał takowe, pierwszy wyjazd w zadrzewiony i zakrzaczony teren szybko zweryfikowały te belki. Kiedyś tutaj bywająca Kasia Misiek miała na takich belkach halogeny i poszły po dachu razem kablami

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
No to fakt... nigdzie nie pisałem że to trwałe rozwiązanieEskapada pisze: Belki idealnie nadają się na wakacje nad morze z rodziną![]()

Nad morze

Pozdrawiam! mr.miron 509-627-638
Pajero II 2.8TD SS
Pajero II 2.8TD SS
Normalnie w takim zestawie są 2 belki i po 2 uchwyty na belkę. Kotleś natomiast kupił same uchwyty(8 sztuk) a bagażnik ma wyspawany z rurek i profili na wzór jakiegoś wyprawowego. Jak mnie odwiedzi to cyknę jakieś foty i wkleję. O ile mi wiadomo cała "imprezka" kosztowała go lekko ponad 1kzł wraz z jakąś antykorozją na to.mr.miron pisze:Jak pytałem kiedyś w sklepie o belki to gość zaproponował mi 2 rodzaje montowane właśnie w taki sposób. Pierwszy to jakiś no name za ok 290 pln, drugim był Thule za nie pamiętam już jaką, ale sporą kasę coś ok 500 pln.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
-
- jestem tu nowy...
Tu koleś ma bagażnik dachowy na krótkiego do sprzedania http://moto.allegro.pl/item565399444_pa ... ml#gallery
można też coś podejrzeć.
można też coś podejrzeć.
Fajny ten bagażnik, ale trochę dla mnie za drogi...Zaprzegowiec pisze:Tu koleś ma bagażnik dachowy na krótkiego do sprzedania http://moto.allegro.pl/item565399444_pa ... ml#gallery
można też coś podejrzeć.

Nie ma ktoś takiego na sprzedaż za mniejsze pieniądze??

Zielony Autobus 2,7TDi
Myślę że samemu można zrobić podobny za 1/3 tej ceny, trzeba tylko wymyślić jak to przyczepić do dachu, no i mieć trochę czasu na wykonanie 

Też tak myślę, ale potrzebny jest też czas, z którym bywa rożnieKML1 pisze:Myślę że samemu można zrobić podobny za 1/3 tej ceny, trzeba tylko wymyślić jak to przyczepić do dachu, no i mieć trochę czasu na wykonanie

Zielony Autobus 2,7TDi
Ten bagażnik jest do kitu
halogeny nie są chronione przed uszkodzeniami . Boczny reling jest za wysoki, gałęzie krzaki będą wchodzi między reling a platformę. Nie ma z przodu poprzeczki, przy gwałtownym hamowaniu lub dzwonie ładunek wylecieć może przed auto. O uchwytach nie wspominam.
Nie mniej jednak bardzo chętnie zapoznam się z kosztorysem za 1/3 ceny z 1000 zł . Czyli jak za 333 zł zrobić bagażnik do Pajero II .. BTW to same te gówniane mocowania kosztują nie mniej niż połowę a przypadku Thule właśnie około 300 zł o halogenach nie wspomnę

halogeny nie są chronione przed uszkodzeniami . Boczny reling jest za wysoki, gałęzie krzaki będą wchodzi między reling a platformę. Nie ma z przodu poprzeczki, przy gwałtownym hamowaniu lub dzwonie ładunek wylecieć może przed auto. O uchwytach nie wspominam.
Nie mniej jednak bardzo chętnie zapoznam się z kosztorysem za 1/3 ceny z 1000 zł . Czyli jak za 333 zł zrobić bagażnik do Pajero II .. BTW to same te gówniane mocowania kosztują nie mniej niż połowę a przypadku Thule właśnie około 300 zł o halogenach nie wspomnę

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Tak na oko to to samo, co dwie belki z dosztukowaną górną galeryjką . Też łatwe do zdjęcia przez gałęzie 

XJ 2,1 TD '93
zabudowy, kratki bezpieczeństwa, zderzaki, bagażniki...
zabudowy, kratki bezpieczeństwa, zderzaki, bagażniki...
a nie prościej będzie longa pakupić 
nie miałem dachowego takiego ale musi strasznie śfiszczeć przy prędkosciach większych

nie miałem dachowego takiego ale musi strasznie śfiszczeć przy prędkosciach większych
był misiek II, long, 4M40 i niedlugo coś znowu będzie
Jakich większych ?
U mnie max to 100 /h
U mnie max to 100 /h