koniec legendy Mitshubishi
Moderator: Kosiarz
- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
koniec legendy Mitshubishi
Czwarte serce 

Re: koniec legendy Mitshubishi
(...) Pozwoliło to [zdobyte doswiadczenie] na wykorzystanie tych najnowocześniejszych technologii przy seryjnej produkcji samochodów Mitsubishi, czego dowodem jest ich niezawodność i znakomite własności jezdne w terenie.

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
kompleksy leczysz?ernil pisze:(...) Pozwoliło to [zdobyte doswiadczenie] na wykorzystanie tych najnowocześniejszych technologii przy seryjnej produkcji samochodów Mitsubishi, czego dowodem jest ich niezawodność i znakomite własności jezdne w terenie.![]()

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
Tak. Jak zwykle bezblednie mnie przejrzales... 

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
bezawaryjność jeśli pomijamy zamarzanie ropy od -10 w l200 to faktycznie dobre auto
NO PAIN NO GAME!
jezzz pisze:bezawaryjność jeśli pomijamy zamarzanie ropy od -10 w l200 to faktycznie dobre auto
Z tym zamarzaniem ropy to też nie jest reguła... Mój tata ma roczne L200, z przebiegiem coś koło 50-60tys i żadnych problemów z nim nie miał...
Wg mnie jeżeli na czas wymienia się wszystkie filtry, płyny i robi ogólne przeglądy to przy nowym samochodzie wszystko musi grać...
Zielony Autobus 2,7TDi
konczy sie pewna era, szkoda bo mialem nadzieje ze Mitsu powalczy w przyszlym roku z VW. Ciekawe jak sie to potoczy jednak Dakar to bylo nie bylo wielki banner reklamowy...
Y61 GU4
http://airman.org.pl
Wydaje mi się, że hasło "kryzys" to taki dosyć wygodny listek figowy do maskowania różnych działań. O ile pamiętam, to Japonia przechodziła już całkiem spory "kryzys" - mniej więcej w czasie największych sukcesów Mitsu na Dakarze. Choć z drugiej strony kto ich tam wie...
A poza tym Mitsubishi to megakoncern w skład którego wchodzą także huty, całkiem spore stocznie, zakłady zbrojeniowe i lotnicze, zakłady chemiczne(największe w Japonii), banki, elektronika(w tym Nikon) i sporo innych jeszcze. Zatem myślę, że dadzą sobie radę.
A poza tym Mitsubishi to megakoncern w skład którego wchodzą także huty, całkiem spore stocznie, zakłady zbrojeniowe i lotnicze, zakłady chemiczne(największe w Japonii), banki, elektronika(w tym Nikon) i sporo innych jeszcze. Zatem myślę, że dadzą sobie radę.
Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
lub upadną z większym hukiem
bo póki co - padają najwięksi
niemniej, przeca niedawno udowodniliście, ze mitsubiszi pahero vol 3. (takie większe crv
) boje zdolnościami każą inną terenówkę a jej niezależny zawias i wiskotyczne
superselect to cud wielki i pogromca patroli w każdym terenie
więc nie macie co narzekać. Firma się rozwija, wdraża nowe technolgie w służbie ofrołdera i tyle.
bo póki co - padają najwięksi
niemniej, przeca niedawno udowodniliście, ze mitsubiszi pahero vol 3. (takie większe crv

Coś chyba jest na rzeczy,bo na Dakarze był Lancer a nie Pajero.DamnIt! pisze:Wydaje mi się, że to taki dosyć wygodny listek figowy do maskowania różnych działań.

Może Mitsu słabo jeszcze miało opanowaną nową konstrukcję i szkoda było szargać legendę Pajero słabym wynikiem.
A tak wciąż droga otwarta dla Pajero w następnych latach.

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
KamiL200 pisze:Coś chyba jest na rzeczy,bo na Dakarze był Lancer a nie Pajero.DamnIt! pisze:Wydaje mi się, że to taki dosyć wygodny listek figowy do maskowania różnych działań.![]()
Może Mitsu słabo jeszcze miało opanowaną nową konstrukcję i szkoda było szargać legendę Pajero słabym wynikiem.
a ile to auto z dakaru mialo wspólnego z pojara albo lancerem poza nazwą i zblizonym kształtem atrapy?
był misiek II, long, 4M40 i niedlugo coś znowu będzie
To samo chciałem napisać wczoraj ale wieczorową porą do forum trzeba mieć stalowe nerwyscood74 pisze:KamiL200 pisze:Coś chyba jest na rzeczy,bo na Dakarze był Lancer a nie Pajero.DamnIt! pisze:Wydaje mi się, że to taki dosyć wygodny listek figowy do maskowania różnych działań.![]()
a ile to auto z dakaru mialo wspólnego z pojara albo lancerem poza nazwą i zblizonym kształtem atrapy?

Bez względu na powody to szkoda min. dla tego że, Pajero zawsze było związane z Dakarem.
Dla mnie Dakar to kawał wielkiej rajdowej historii. Za życia był już legendą a drugi rok jest już tylko Legendą to samo dotyczy Pajero

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
badzmy dobrej mysli dakar za rok dopiero moze im sie odmieni...
PAjero niewzane co tam bylo pod laminatem... nazwa byla magia i dzialala na przecietnego "kowalskiego" przynajmniej we francji, sprawdzone
PAjero niewzane co tam bylo pod laminatem... nazwa byla magia i dzialala na przecietnego "kowalskiego" przynajmniej we francji, sprawdzone

Y61 GU4
i w oryginalnym brzmieniu w Hiszpanii

Wspólne ma dwie ważne rzeczy:finansowanie i marketingscood74 pisze: a ile to auto z dakaru mialo wspólnego z pojara albo lancerem

Sam wiesz że nikt nie projektuje samochodów żeby uszczęśliwić kierowców,tylko żeby na nich zarobić

Patrol LS1 "Czarna Mamba"
taa za rok w Ameryce Południowejgrzes pisze:badzmy dobrej mysli dakar za rok dopiero moze im sie odmieni...

To moje subiektywne zdanie, dodatkowo potwierdzone materiałem fotograficznym i relacją z z tegorocznego Dakru przez Bigę. Skala trudności trasy była dla aut klasy WRC
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
no fakt
dakar na kontynencie gdzie nie ma dakaru..
dakar na kontynencie gdzie nie ma dakaru..
Eskapada pisze:taa za rok w Ameryce Południowejgrzes pisze:badzmy dobrej mysli dakar za rok dopiero moze im sie odmieni...
to tak jakby zrobić Transsyberię w Arizonie. Niestety organizator Dakru ze względów finansowo marketingowych nie mógł i nie pogodzi się z prawdą że Dakar umarł i przeszedł do Legendy jak Camel Trophy.
To moje subiektywne zdanie, dodatkowo potwierdzone materiałem fotograficznym i relacją z z tegorocznego Dakru przez Bigę. Skala trudności trasy była dla aut klasy WRC
czy aby na pewno piszesz o tegorocznym rajdzie DAKAR

Te, co to znaczy, ze odcinki byly zbyt trudne?!
Jesli dla kogos byly za trudne, to znaczy, ze sie nie przygotowal badz nie potrafil sobie poradzic z trudnosciami. Jakos dla tych, ktorzy rajd ukonczyli/wygrali trasa zbyt trudna nie byla skoro sie im udalo. Takie pieprzenie nie ma sensu. A ze we wszystkich sportowych rywalizacjach chodzi dzisiaj o pieniadze to wiadomo nie od dzis i szkoda na ten temat dyskutowac.
Dla mnie te wszystkie rajdy producentow (bo tak to nalezy nazywac) mialyby sens, gdyby wprowadzic absolutny zakaz przerobek w samochodach. Tylko opony (bez liftu) oraz zbiornik paliwa i klatka. Byloby bardzo ciekawie i potencjalni klienci mogliby sobie porownywac...
Ah, bylbym zapomnial - wtedy Patrol bylby bezkonkurencyjny...

Dla mnie te wszystkie rajdy producentow (bo tak to nalezy nazywac) mialyby sens, gdyby wprowadzic absolutny zakaz przerobek w samochodach. Tylko opony (bez liftu) oraz zbiornik paliwa i klatka. Byloby bardzo ciekawie i potencjalni klienci mogliby sobie porownywac...
Ah, bylbym zapomnial - wtedy Patrol bylby bezkonkurencyjny...

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
owszem o tegorocznym. Oglądałem zdjęcia i kilka filmów zrobionych przez Bigę. Nie mówię że to nie jest sprawdzian dla auta, kierowców, pilotów, serwisów. Nie mówię że nie jest wyzwanie. Kierowcy zmagali się z wszędobylskim, przeraźliwym kurzem ale na drogach szutrowych bez większych wyjebów, bez zmagania się z wydmami, sypkim piaskiem.. Całą rajd z dobrym wynikiem można było opycić dobrze przygotowywanym jedno napędowym autem...DamnIt! pisze:Eskapada pisze:taa za rok w Ameryce Południowejgrzes pisze:badzmy dobrej mysli dakar za rok dopiero moze im sie odmieni...
to tak jakby zrobić Transsyberię w Arizonie. Niestety organizator Dakru ze względów finansowo marketingowych nie mógł i nie pogodzi się z prawdą że Dakar umarł i przeszedł do Legendy jak Camel Trophy.
czy aby na pewno piszesz o tegorocznym rajdzie DAKAR
To moje zdanie i każdy ma prawo do swojego czytaj innego

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Wurce sa czteronapedowe MisiaczkuEskapada pisze:(...)Całą rajd z dobrym wynikiem można było opycić dobrze przygotowywanym jedno napędowym autem...(...)

XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
Bartek, zdanie masz do dupy....Eskapada pisze:
owszem o tegorocznym. Oglądałem zdjęcia i kilka filmów zrobionych przez Bigę. Nie mówię że to nie jest sprawdzian dla auta, kierowców, pilotów, serwisów. Nie mówię że nie jest wyzwanie. Kierowcy zmagali się z wszędobylskim, przeraźliwym kurzem ale na drogach szutrowych bez większych wyjebów, bez zmagania się z wydmami, sypkim piaskiem.. Całą rajd z dobrym wynikiem można było opycić dobrze przygotowywanym jedno napędowym autem...
To moje zdanie i każdy ma prawo do swojego czytaj innego