poprawa zawieszenia w L200
Moderator: Kosiarz
poprawa zawieszenia w L200
witam. mam l200 z 95r. znacie sposob na poprawe zawieszenia zeby było bardziej komfortowe. uzywam go tylko i wyłacznie do jazdy po asfalcie. bo to oryginalne jest poprostu do bani. wymienilem jusz wszystko co sie dało ale i tak jest jakies h...jowe. twarde, tak ze jadac po kiepskich ulicach mam strach ze zeby mi wypadna. 

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Re: poprawa zawieszenia w L200
Wsyp tonę piachu na pakęelwis2511 pisze:witam. mam l200 z 95r. znacie sposob na poprawe zawieszenia zeby było bardziej komfortowe. uzywam go tylko i wyłacznie do jazdy po asfalcie. bo to oryginalne jest poprostu do bani. wymienilem jusz wszystko co sie dało ale i tak jest jakies h...jowe. twarde, tak ze jadac po kiepskich ulicach mam strach ze zeby mi wypadna.

elili
L200 KAOT
L200 KAOT
czyli coelwis2511 pisze:..... wymienilem jusz wszystko co sie dało

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
Jeśli chodzi o resory to można z nich wyciągnąć niektóre pióra, pod warunkiem że nic nie wozisz. Wada tego rozwiązania to prawdopodobne obniżenie zawieszenia.
Najłatwiejszym i najszybszym sposobem jest jednak spuszczenie powietrza z kół.

N2O pisze:Jeśli chodzi o resory to można z nich wyciągnąć niektóre pióra, pod warunkiem że nic nie wozisz. Wada tego rozwiązania to prawdopodobne obniżenie zawieszenia.
spuszczenie troche ciśnienia pomaga , ale obniża sterowność na zakrętach .
Nic nie zrobisz z zawieszeniem , jest tak a nie inaczej , nie zmienisz drążków na miększe bo nie ma takich , nie zrobisz miękkich resorów bo wytrzymają miesiąc , po prostu zmień auto jak jest dla Ciebie za mało komfortowe, albo je dociąż
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Resory można zmiękczyć - jak będzie jeździł tylko na pusto to im się nie stanie 

nic nie rób
sprzedaj auto
kupiłeś żuka deluxe to nie oczekuj komfortu, nawet jeśli wnętrze kabiny moze mówic co innego
sprzedaj auto
kupiłeś żuka deluxe to nie oczekuj komfortu, nawet jeśli wnętrze kabiny moze mówic co innego
Miałem to napisać w pierwszym poście tego tematu ale powstrzymałem się...Mroczny pisze:nic nie rób
sprzedaj auto

Zielony Autobus 2,7TDi
Znam ten ból. Największe jaja są jak jedzie jedna osoba z tyłu. Przód pokonuje chopkę łagodnie a tył jak piłka kauczukowa. Taka cena za resory z tyłu. Albo masz komfort ze sprężyn ale małą ładowność albo masz ładowność ale za to próżno szukać komfortu.
Dziadek 2,5TD `98
hehehe polecam mercedesa 123:D hehehe komfort za nieduże pieniądze
heheh

to jest cena za 20 letni resor. Zamontuj nowy z antypodów i poczuj różnicęacinski pisze:Znam ten ból. Największe jaja są jak jedzie jedna osoba z tyłu. Przód pokonuje chopkę łagodnie a tył jak piłka kauczukowa. Taka cena za resory z tyłu..
Nie prawda, przejedz się wyprawową nie obciążoną Toyota HDJ80 lub Patrolem ze sprężyna plus 400kgacinski pisze:. Albo masz komfort ze sprężyn ale małą ładowność .
to akurat jest prawie prawdaacinski pisze:. .. albo masz ładowność ale za to próżno szukać komfortu.

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
To powiadasz, że powinna być różnica? Na chłopski rozum stary spracowany resor powinien być mniej sprężysty więc łatwiej się poddawać. Tak czy siak wymiana mnie czeka. IronMAN'a upatrzyłem nawet za 1100 ale poszły wczoraj cholera.Eskapada pisze:
to jest cena za 20 letni resor. Zamontuj nowy z antypodów i poczuj różnicę .
Ale 400 w bałagażniku?Eskapada pisze:Nie prawda, przejedz się wyprawową nie obciążoną Toyota HDJ80 lub Patrolem ze sprężyna plus 400kg

Patrolem jechałem i "resorowanie" było lepsze niż u mnie. Na drodze już w zasadzie bez różnicy. HDJ nie jechałem ale innymi LC owszem i jakiejś ładowności przesadnej toto nie ma. A tak z ciekawości ma ktoś dane katalogowe co do ładowności Pojary z resorami i bez? Ciekawym czy jest różnica.
Dziadek 2,5TD `98
nie chodzi mi juz o same resory bo to sie da wytrzymac. chodzi głównie o przód bo tam najgozej jest. wymieniłem sworznie wszystkie tuleje i koncówki a mimo tego puka jak wjedzie sie w głebsza dziure.

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Może to nie w zawieszeniu puka 

puk puk powiedział zawór do tłokaN2O pisze:Może to nie w zawieszeniu puka

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

uuuuuu panie
a mysmy mysleli, że Tobie za twardo
a tu zawias za słaby i dobija - kup więc zawias HD - jest spora oferta na rynku
Mroczny pisze:uuuuuu panie

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
zawias zawias
sam drążek niekoniecznie bo do nowego drążka nowy amor
i nowy stabilizator
i przy okazji wsio do przeglądu - wyjdzie nowy
sam drążek niekoniecznie bo do nowego drążka nowy amor
i nowy stabilizator
i przy okazji wsio do przeglądu - wyjdzie nowy

super temat super - nie chybnie zmierza w tym samym kierunku co temat na temat do Pajero opon czyli donikąd 

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
słyszysz szumy których nikt nie słyszy?

Temat zmierza do tego co już opisałem - jak wzmocnić zawias w pickupie.

może ma simplusa 

# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
eee tamMroczny pisze:słyszysz szumy których nikt nie słyszy?

sprzedać prasowany ryż i kupić pick upa Królowej Wielkiej Brytanii, jest na sprężynie więc będzie zajbiście wygodny

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
dzieki koledzy. piszecie zeby wymienic drązek. a nie wystarczy go podkrecic? 

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
I co Panie Mrocznyelwis2511 pisze:dzieki koledzy. piszecie zeby wymienic drązek. a nie wystarczy go podkrecic?

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33