Skrzypiąca i latająca tylna klapa PII
Moderator: Kosiarz
Skrzypiąca i latająca tylna klapa PII
Przerabialiście w jakiś sposób tą wadę? Bo jak jeżdżę po dziurach to słyszę jak to cholerstwo lata i już mnie to powoli wkur...a. Może dołożyć dodatkowe ślizgi aby była "sztywniejsza"??
# Racja jest jak dupa, każdy ma swoją
[J. Piłsudski].
gg1196424
[J. Piłsudski].
gg1196424
- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
Re: Skrzypiąca i latająca tylna klapa PII
mam podobnie bo zawiasy sie "skończyły" ale jak sie dobrze ustawi ten plastik na drzwiach z tym plastikiem na słupku to nawet tak mocno nie lata... ale fakt sam bym sie chetnie dowiedział:) a przy okazji da rade jakos ustawic "pochył" tych drzwi? bo kinetyk mi strzelił i wyjebał w oryginalnych szybe, wiec kupiłem całe drzwi z anglika bo taniej wyszło niz szyba (absurd) no i jest szpara na gorze i wyglada tak jakby wogole był bity czy cos... i niewiem jak to zrobic 

*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...

Re: Skrzypiąca i latająca tylna klapa PII
Jak zawiasy macie zdrowe, to trzeba tylko wyregulować ten ślizg przy zamku. Trzeba też sprawdzić stan tego pierdolnika co jest przykręcony do drzwi i wchodzi w ten ślizg (ważniejsze). U mnie był wyrobiony (miał braki)i trzeba było go wymienić, bo też się klapa tłukła na dziurach. W ASO kosztuje 50PLN. Doraźnie ratowałem sytuację gąbką na dole i na górze klapy i klapa była cicho.
Jak coś, to dzwoń: 609 539 773