problem z skrzynia biegów
Moderator: Kosiarz
problem z skrzynia biegów
witam. jak w temacie mam problem z skrzynia. a mianowicie chodzi o to ze jak wrzuce trzeci bieg to jest problem zeby przełaczyc na czwórke. czasem sam sie dziwie ze jeszcze lewarka nie zgiołem
i tylko z trójka jest taki probłem.

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Re: problem z skrzynia biegów
Może łatwiej by było odpowiedzieć jakbyś zapodal jakie to pajero i jaki motor.elwis2511 pisze:witam. jak w temacie mam problem z skrzynia. a mianowicie chodzi o to ze jak wrzuce trzeci bieg to jest problem zeby przełaczyc na czwórke. czasem sam sie dziwie ze jeszcze lewarka nie zgiołemi tylko z trójka jest taki probłem.
GG 3597101 tel. 602-673-905
no jak to jakigoszen pisze:Może łatwiej by było odpowiedzieć jakbyś zapodal jakie to pajero i jaki motor.elwis2511 pisze:witam. jak w temacie mam problem z skrzynia. a mianowicie chodzi o to ze jak wrzuce trzeci bieg to jest problem zeby przełaczyc na czwórke. czasem sam sie dziwie ze jeszcze lewarka nie zgiołemi tylko z trójka jest taki probłem.

pewnie masz trzybiegową skrzynię

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
Pajero C-330 ?

Lewicowość jest rodzajem fantazji masturbacyjnej, dla której fakty nie mają znaczenia. G.Orwell
witam. sorry zapomniałem dopisac ze chodzi o l 200 2,5td. 95r.

tego modelu nie znam masz taki?DamnIt! pisze:Pajero C-330 ?

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
l200 z tego rocznika mały skrzynie trzybiegową , do czwórka to wsteczny , w czasie jazdy nie wrzuciszelwis2511 pisze:witam. sorry zapomniałem dopisac ze chodzi o l 200 2,5td. 95r. ... tego modelu nie znam masz taki?![]()

tak na poważnie to może miałeś auto w warsztacie i coś Ci robili ? taki objaw jest , gdy zamieni się śruby przy lewarkach , dwie są dłuższe , jak się je zamieni to blokują wodzik
https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
nie miałem go na warsztacie. cały czas było ok dopiero od kilku dni nawala ta skrzynia 

Elwis
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
Mitsubishi l200
fiat marea weekend
jak 4 nie robi a inne biegi robią to na pewno nie jest to winna sprzęgła, hydraulicznego wysprzęglika itp. Przyczyna zapewne tkwi w synchronizatorze. Sumie w czym by nie tkwiła to skrzynie trzeba zdemontować
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33