Pajero - jaja z elektryka
Moderator: Kosiarz
Pajero - jaja z elektryka
W moim Pajero wczoraj podłączyłem przyczepę i od tego momentu świeca mi się cały czas stopy w pajero nawet jak włączę postojowe. A jak naciskam pedał hamulca na wyłączonym silniku i zapłonie to podświetla mi się licznik i te wszystkie diody które świeca się przy załączaniu świateł. Co się stało, gdzie szukać usterki ?
Re: Pajero - jaja z elektryka
zip09 pisze:W moim Pajero wczoraj podłączyłem przyczepę i od tego momentu świeca mi się cały czas stopy w pajero nawet jak włączę postojowe. A jak naciskam pedał hamulca na wyłączonym silniku i zapłonie to podświetla mi się licznik i te wszystkie diody które świeca się przy załączaniu świateł. Co się stało, gdzie szukać usterki ?

https://get.google.com/albumarchive/113 ... 1315771582
PSZCZOŁA zmota
PSZCZOŁA zmota
no dobrze ale po odłączeniu przyczepy dalej świeci ten STOP, coś sie gdzieś musiało chyba przepalić albo zewrzeć
Skoro po podpięciu przyczepy to zacznij od gniazda przyczepy i po kablach do przodu. Innej rady nie ma jak próbnik i wpinać się w instalację.
Dziadek 2,5TD `98
- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
to trzeba ubrać buty albo przestac sie integrowac z gniazdkiemzip09 pisze:W moim Pajero wczoraj podłączyłem przyczepę i od tego momentu świeca mi się cały czas stopy

ps. tak ogolnie sprawdz dokladnie polaczenia przy wtyczce ja mialem pojebane to miale podobne objawy
*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...

wtyczka robi zwarcie lub masy nie ma. Dwa tylne przewody od masy przykręcane są śrubami mocującymi tylny zderzak. Zacznij od spryskania WD40 lub podobnym środkiem lub odkręć ..
utnij go u zrób nowy
bo śruby od zderzaka z reguły się ciężko odkręcają

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
juz zrobiłem dzięki za odpowiedzi, przyczyna było brak masy
temat można zamknąć
temat można zamknąć