rury z przodu
Moderator: Kosiarz
rury z przodu
witam szanowne grono mam takie pytanie bo szukałem ale nie znalazłem kolega będzie mi robił orurowanie na przód miśka z rur apj kopalnianych fi 60 i mam pytanko bo chciałbym to zamocować tak a żeby w razie draki to żeby ona nie odpadły przy np pokonaniu jakiegoś rowu hehe. i w związku z tym powiedzcie mi gdzie najlepiej usytuować mocowanie orurowania? mile widziane jakieś zdjątka
Re: rury z przodu
bezpośrednio do ramybear pisze:powiedzcie mi gdzie najlepiej usytuować mocowanie orurowania?

- amster123
- Kontaktowanie:
Na alledrogo znajdziesz bez problemu mniej lub bardziej fabryczne . W Pajero II mocowane są do ramy na dole i do zderzaka.
Obdzwoniłem kilku gości co angole ciągną i za 550 trafiłem rurki z fabrycznymi lampami.
montaż około godziny.
fotki na http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=100 (ostatni biało-szary)
Obdzwoniłem kilku gości co angole ciągną i za 550 trafiłem rurki z fabrycznymi lampami.
montaż około godziny.
fotki na http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f= ... &start=100 (ostatni biało-szary)
http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
Zdania są podzielone co do takich rurek, wyobraź sobie sytuacje gdzie w terenie lekko pukasz tym w jakąś przeszkodę.
Jak rury Ci się położą to do wymiany możesz mieć maskę , 2 lampy , kierunkowskazy, grill , i jeżeli zachodzą na boki to i błotniki, oraz zderzak.
Gdzie, gdybyś nie miał tych rur, to bardzo możliwe że do wymiany lub prostowania był by tylko zderzak.
Też myślałem o takich rurkach ale parę osób mi odradziło i pozostanę chyba tylko przy zamiarze wymiany zderzaka na jakiś stalowy.
Jak rury Ci się położą to do wymiany możesz mieć maskę , 2 lampy , kierunkowskazy, grill , i jeżeli zachodzą na boki to i błotniki, oraz zderzak.
Gdzie, gdybyś nie miał tych rur, to bardzo możliwe że do wymiany lub prostowania był by tylko zderzak.
Też myślałem o takich rurkach ale parę osób mi odradziło i pozostanę chyba tylko przy zamiarze wymiany zderzaka na jakiś stalowy.
Pajero II 94r Krótki. BFG 33/10,5 R 15 , Body lift 2". - Sprzedany
- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
najlepszym i najsensowniejszym chyba wyjsciem jest napewno zderzak do prozdu ( do wyboru skrzynka albo rurowy) i albo do tego zderzaka rure przez srodek taka zeby gril tu chroniła i kawałek maski, albo nawet do zwykłego zderzaka dorobic rury tak jak oryginał ale TYLKO przez srodek, zeby nie zachodziły na lampy i dalej bo to juz kolega wyzej wyjaśnił 

*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
w poszukiwaniu nowego trupa ...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...

a ja już tak poogladałem miśka z przodu i tak myśle że jak wsune w rame kształtownik a potem wyżej umieszcze jeszcze uchwyty do zderzaka to go wzmocnie i myśle że to wytrzyma ewentualne otarcie w terenie. bo przecież nie będę się siłował z drzewami hehe chyba
Tylko po co Ci tobear pisze:a ja już tak poogladałem miśka z przodu i tak myśle że jak wsune w rame kształtownik a potem wyżej umieszcze jeszcze uchwyty do zderzaka to go wzmocnie i myśle że to wytrzyma ewentualne otarcie w terenie.

bear pisze: . bo przecież nie będę się siłował z drzewami hehe chyba
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
To się nazywa tuning optyczny
Moim zdaniem te wszystkie chromowane rurki, nie robią niczego, po za tym że ładnie wyglądają

Moim zdaniem te wszystkie chromowane rurki, nie robią niczego, po za tym że ładnie wyglądają

jakie tam chromowe ja chce założyć rury i pomalować je na szaro albo na czadno
- Qpa_z_polski
-
- Kontaktowanie:
a ja osobiscie bym mogl miec przednia przez srodek i boczne takie ładne chromowane tyle ze ze scianka przynajmniej 3mm
niech sie rysują al zawsze przy czarnym aucie (nawet mat:D ) takie rurki i felgi ładnie wygladaja, a pozatym ze auto dobrze robi moze chyba ladnie wygladac prawda?

*Pojara 2
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...
*Vitara +most uaz
*Parchol GR...

Hm, i co po za tym robiły?
Jak ktos chce koniecznie odciągi to można uszy w błotnikach zrobić, oczywiście mając uszy na rurach nie trzeba wiercić błotników
Jak ktos chce koniecznie odciągi to można uszy w błotnikach zrobić, oczywiście mając uszy na rurach nie trzeba wiercić błotników

dlatego nie w błotnikachKML1 pisze:Hm, i co po za tym robiły?

- amster123
- Kontaktowanie:
Chyba na np Camel Trophy dla lansu dyskotek w rurki nie uzbrajali
W troopie rurek nie mam i zderzaki pogięte, kierunek był już wymianiany....
rurki są OK

W troopie rurek nie mam i zderzaki pogięte, kierunek był już wymianiany....
rurki są OK
http://amster4x4.blogspot.com
CAMP4X4 - Małe Jodło
CAMP4X4 - Małe Jodło
bear pisze:jakie tam chromowe ja chce założyć rury i pomalować je na szaro albo na czadno
nie o kolor pytam tylko potrzebę i sensowność tego rozwiązania

Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
rury mi się dziś przydały bo żeby regulowac pompe musiałem włazić do komory silnika
i troche na nich siedziałem w kucki , inaczej bym tam nie sięgną , ale wygodnie nie było 

Kicul pozdrawia
Jakie by nie były to przeszkadzają w otwieraniu maski 

Temu orurowaniu bym zaufał:

Tym wszystkim przykręcanym przed zderzakiem za pomocą kilku płaskowników, raczej nie

Tym wszystkim przykręcanym przed zderzakiem za pomocą kilku płaskowników, raczej nie